keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Seitsemän maanosaa, seitsemän unelmaa

Olen yrittänyt tällä viikolla tappaa kouluahdistusta stressinpoiston pyhällä kolminaisuudellani: ystävillä, shoppailulla ja matkahaaveilulla. Kaikki kolme ovat tähän mennessä toimineet kiitettävästi. Ahdistus ei ole vielä kokonaan poissa, mutta on ollut rentouttavaa saada välillä jotain muuta (KIVAA!) tekemistä kouluhommien rinnalle. Shoppailusta ja ystävistä saatan kirjoitella myöhemmin vielä lisää, mutta tässä postauksessa keskityn taas matkustukseen. Tällä kertaa halusin koota listan unelmakohteistani, joissa en ole vielä koskaan päässyt käymään. Koska rakastan matkustamista maailman ympäri, valitsin yhden kohteen jokaisesta maanosasta. Lista kuvastaa hyvin kaikkia matkustusintressejäni, siinä on kaupunki-, ranta- ja aktiivilomailua juuri sopivassa suhteessa. Luontopainotteisia kohteita tuli aika monta, mutta ne ovat vaan kaikki omalla tavallaan niin upeita ja erilaisia. Tässä ovat minun seitsemän unelmaani:

AASIA: Malediivit

Olen aina haaveillut pääsystä paratiisisaarelle, jossa ei olisi mitään muuta kuin valkoisia hiekkarantoja, turkoosia vettä, palmuja ja veden päälle rakennettuja bungaloweja. Malediivit vaikuttaa juuri tuollaiselta paikalta. Noissa maisemissa voisi helposti viettää viikkoja ja unohtaa ajantajun kokonaan. Päivät koostuisivat hyvästä ruuasta, rannalla löhöilystä ja snorklailusta kristallinkirkkaissa vesissä. Jos joskus menen naimisiin, niin Malediivit ovat yksi todennäköisimmistä häämatkakohteista. Tai sitten lähden "romanttiselle" matkalle jonkun hyvän ystäväni kanssa pilaamaan kaikkien häämatkalaisten tunnelman ;D Miten vaan, mutta tuonne on vielä pakko joskus päästä, ennen kuin koko Malediivit hukkuu ilmastonlämpenemisestä johtuvan merenpinnan nousun takia :/

Kuvat: Wikimedia

AFRIKKA: Tansania
 
2005 vuonna Keniassa tehdyn safarin jälkeen, minulla on ollut hirveä hinku uudelle safarimatkalle. Olin niin hämmästynyt jo Kenian matkalla luonnon monimuotoisuudesta ja kauneudesta, että on vaikea uskoa maailmassa olevan vieläkin hienompi paikka safarimatkustukselle. Tansanian luonnonpuistot ovat kuitenkin käsitysteni mukaan vielä Keniankin luonnonpuistoja mykistävämpi näky valtavine eläinlaumoineen. Tansanian safariin olisi hienoa yhdistää myös Afrikan korkeimman vuoren, Kilimanjaron, valloitus. Ennen sen unelman toteutusta pitäisi kyllä jaksaa kohentaa kuntoa melko paljon. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, mihin sitä vielä innostuu! Joka tapauksessa Tansaniaan on päästävä vielä joskus tulevaisuudessa Kilimanjaron valloituksen kanssa tai ilman.

Kuvat: Wikimedia

ETELÄ-AMERIKKA: Brasilia
 
Brasilia on unelmakohteeni useasta eri syystä. Siellä on upeita suurkaupunkeja, kauniita rantoja, uskomattomia luonnonmaisemia ja tietysti sambakarnevaalit! Brasiliassa haluaisin ainakin päästä käymään upeilla Iguassun vesiputouksilla, Amazonin sademetsissä ja Rio de Janeiron sykkeessä. Vesiputoukset on kerrassaan huumaavan kauniita ja kuvien perusteella Iguassun putoukset ovat kauneimmat vesiputoukset koko maailmassa. Olisi myös mieletöntä päästä sademetsään ihailemaan tutkimatonta luontoa ja pelkäämään anakondia ja pirajoita :D Ja sitten on tietenkin Rio, kaupunki, joka tarjoaa loistetta ja kurjuutta, molempia elämän ääripäitä samalla kertaa. Brasilia on vain pakko päästä kokemaan joku päivä!

Kuvat: Wikimedia

ETELÄMANNER: Antarktis
 
Etelämanner on ainoa maanosa, jossa en ole vielä käynyt koskaan. Se ei kuitenkaan ole ainoa syy, miksi haluaisin myös joskus päästä Antarktikselle. Kun olin Huippuvuorten risteilyllä vuonna 2003, huumaannuin arktisten olojen kauneudesta ja karuudesta. Valtavat jäätiköt, lumipeitteiset vuoret ja mielenkiintoiset eläimet tekevät arktisista paikoista ainutlaatuisen kauniita. Etelämantereella haluaisin ehdottomasti nähdä noita majesteettisen kauniita keisaripingviinejä suloisine poikasineen. Olisi varmasti unohtumaton kokemus päästä seilaamaan Antarktikselle ihastelemaan sen huikeita maisemia. Toivottavasti merenkäynti ei vain Eteläisellä jäämerellä olisi yhtä kovaa kuin Pohjoisella jäämerellä ;D

Kuvat: Wikimedia

EUROOPPA: Azorit
 
Ajattelin ensin laittaa listalle jonkin Euroopan suurkaupungeista, mutta päädyin kuitenkin epätavallisempaan vaihtoehtoon upean luonnon takia.Vaikka Azorit eivät kuulukaan Manner-Eurooppaan, halusin silti ottaa sen listalle. Olen käynyt aikaisemmin Madeiralla, joka Azorien tapaan kuuluu myös Portugalille. Azorit vaikuttavat vähintään yhtä mielenkiintoiselta matkakohteelta kuin Madeira. Siellä pääsisi ihailemaan upeita tuliperäisiä saaria, pieniä kyliä, jylhiä maisemia ja värikästä kukkaloistoa. Kaiken kaikkeaan Azorit tuntuvat ihanalta ja kotoisalta vaihtoehdolta verrattuna hälyisiin suurkaupunkeihin ja siksi haluaisinkin päästä vielä joskus sinne.

Kuvat: Wikimedia

OSEANIA: Uusi-Seelanti
 
Uusi-Seelanti on ollut suuri matkaunelmani niin pitkään kuin vain muistan. Sen luonto vaikuttaa niin ainutlaatuiselta, monipuoliselta ja upealta, että se on vain pakko päästä joskus itse kokemaan. Haaveilua eivät ainakaan vähentäneet Taru sormusten herrasta -trilogian elokuvat, jotka kuvattiin Uuden-Seelannin huikeissa maisemissa. Vaikka itse leffoista en niin lämmennytkään, olivat maisemat kerrassaan henkeäsalpaavan kauniita. Jos samasta paikasta löytyy muun muassa, tulivuoria, kuumia lähteitä, hiekkarantoja, jylhiä kallioita, korkeita lumipeitteisiä vuoria, vehreitä lammaslaitumia ja mielenkiintoisia kaupunkeja, on sen oltava kerrassaan uskomaton matkakohde. Sinne on vaan pakko päästä!

Kuvat: Wikimedia

POHJOIS-AMERIKKA: New York
 
New York, tuo suurkaupunkien suurkaupunki, on ollut haavelistallani myös todella pitkään. Huikeat pilvenpiirtäjät, valojen loputon loiste, mielenkiintoiset nähtävyydet ja museot, järjettömät shoppailumahdollisuudet ja Broadwayn huippumusikaalit, niistä ja monesta muusta olen unelmoinut jo aivan liian kauan. New York tuntuu jotenkin hyvin epätodelliselta kaupungilta. Sen on nähnyt niin monta kertaa elokuvissa ja tv-sarjoissa, että se tuntuu enemmän lavastukselta kuin oikealta kaupungilta. En osaa edes kuvitella sitä tunnetta, kun itse pääsee näkemään ja kokemaan New Yorkin todellisuudessa. Kaikista ihanimman New Yorkista tekee haavelistallani se, että tämä unelma on toteutumassa jo hyvinkin pian! Siitä kuitenkin tarkemmin, kunhan suunnitelmat varmistuvat. 

Kuvat: Wikimedia

Tässä olivat minun matkahaaveilut tältä erää. Minut ne kuljettivat ainakin hetkeksi pois arjen ankeudesta ja stressistä. Toivottavasti ne saavat myös jonkun teistä lukijoista irtautumaan edes hetkeksi arjesta. Unelmat auttavat, ainakin minua, aina elämässä eteenpäin. Ja kun uskoo unelmiinsa, kaikki on mahdollista. Minä ainakin aion tehdä kaikkeni, että tulevaisuudessa pääsisin toteuttamaan nämä ja monet muut unelmani. 

Unelmien täyteistä loppuviikkoa teille kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Tuli kauhea matkakuume tästä postauksesta!:) Olis kyllä niin ihanaa lähteä nyt johonkin lämpimään:)

    http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, itelläkin on aina hirveä matkakuume päällä! Vähän ees auttaa, et pääsee jakamaan sitä muiden kanssa täällä. Kiva, jos innostuit jutusta ja sain yhden kuumeilijan lisää joukkoihin :)
      P.S Tosi pirteä ja kivanoloinen blogi sulla!

      Poista