maanantai 8. huhtikuuta 2013

Menneen viikon satoa

Ajattelin nyt pikaisesti kirjoitella menneen viikon kuulumisista. Viikko meni tosi nopeasti, vaikka siihen kuuluikin se loman jälkeinen ankea paluu arkeen. Ikävä kyllä kuvia en tällä viikolla ole juurikaan räpsinyt, joten mennään tekstipainotteisemmin :)

Maanantai oli vielä lomapäivä, joka alkoi Porvoossa meidän mökillä. Lähdimme kuitenkin aamupäivästä jo kohti Helsinkiä. Maanantai oli myös aprillipäivä ja onnistuimme äidin kanssa huijaamaan isää, että olimme matkalla ajaneet peräänajon vanhempieni autolla, joka oli juuri menossa vaihtoon autokauppaan. Isän ilme oli kyllä näkemisen arvoinen, emmekä voineet vedättää sitä kuin hetken, niin surkeaksi se meni ;D Maanantaina pääsin myös isän kyydillä taas takaisin Turkuun. Isä oli ostanut uuden ikkunanpesukoneen ja päätti kilttinä tulla pesemään minunkin ikkunat. Pesun tarpeessa ne kyllä olivatkin, mutta nyt saan ihastella maailmaa kirkkaiden lasien läpi :) Kiitokseksi kokkasin meille Tikka Masalaa, josta tuli kerrankin sopivasti maustettua. Sen jälkeen isä lähti takaisin Helsinkiin ja minä jäin tekemään kouluhommia.

Tiistaina koitti sitten loman jälkeinen arki ja tietysti kahdeksan aamulla! Heti aamusta starttasi uusi kurssi, joka on osa yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan puolella suorittamiani monikulttuurisuusopintoja. Aiheena on kulttuurinen monimuotoisuus koulutuksen kentillä, joten melko tuttua aihetta minulle, kiitos Norssissa suorittamieni opetusharjoittelujen. Kurssi vaikutti ihan mielenkiintoiselta, harmi vaan että sen kaikki luennot ovat aamuisin 8-10!! Sen jälkeen oli vielä alkukasvatuksen opintoja, jossa esittelimme toinen toisillemme erilaisia lukemaanopettamisen menetelmiä. Esityksissä tuli vastaan ihan uusiakin menetelmiä itselleni, mikä oli mukavaa vaihtelua. Varsinainen arki kolahti päin kasvoja vasta kotiin tultuani. Sain nimittäin huonoja uutisia Graduuni liittyen. Minun pitää hankkia sitä varten tutkimuslupa ja ihminen, jonka sain kiinni asian tiimoilta veikkasi, että sen saaminen voi mennä elokuulle!! Tarkoituksenihan olisi saada tutkimusaineisto kerättyä jo tänä keväänä ja aion kyllä tehdä kaikkeni, että se myös toteutuisi. Luvista vastaava ihminen palaa lomilta tällä viikolla, joten joudun aloittamaan ahdisteluoperaation! :D

Keskiviikkona ei juurikaan tapahtunut mitään. Kävin yliopistolla Graduistunnossa ja siinäpä se. Päivän kohokohta olikin sitten vasta illalla, kun "Rakas, sinusta on tullut pullukka"-ohjelman toinen jakso koitti. Tälläkin kertaa odotukset ylittyivät ja jakso oli vielä edellistäkin parempi. Siitä on kehkeytymässä kovaa vauhtia Viivin ja minun yksi kaikkien aikojen suosikkiohjelmista ;D

Torstai ja perjantai kuluivat melko saman kaavan mukaan. Aluksi muutama tunti yliopistolla ja niiden jälkeen kouluhommien tekoa kotona. Kun tekee koneella kouluhommia, niin eksyy aivan liian usein väärille teille. Minulla suosituimmat harhapolut ovat erilaisten matkavaihtoehtojen haaveilu ja suunnittelu sekä huuto.net-sivustolla surffailu. Huuto.netistä on tullut minun todellinen suosikki ja olen sekä ostanut että myynnyt vaikka kuinka paljon tavaraa siellä nyt muutaman kuluneen vuoden aikana. Siellä tekee ihania ja edullisia löytöjä ja samalla voi tuntea itsensä edes hieman ekologisemmaksi, kun kannattaa kierrätystä. Itse kauppaan siellä lähinnä vaatteita, kenkiä ja laukkuja, mistä saa kivasti ekstrarahaa opiskelijabudjettiin. Juuri eilen sulkeutui taas pari pakettia, joista tulee minulle yhteensä noin 120 euroa. Suosittelen kyseistä sivustoa kaikille, itse olen ainakin ihan koukussa siihen!

Lauantai oli ihanan keväinen päivä ja Camilla lähti Mindin ja minun seuraksi kävelylle. Suuntasimme kohti Turun keskustaa, jossa monet kuppilat olivat iloksemme nostaneet jo pöydät ulos. Istahdimme lopulta nautiskelemaan ihanasta aurinkoisesta päivästä Tintån terassille. Sen jälkeen jäimme vielä ihastelemaan tuomiokirkon eteen kaunista hääparia ja valtavaa juhlaseuruetta, joille oli osunut loistava hääkeli. Illalla sain onneksi vielä vähän tehtyä kouluhommia ja niiden jälkeen annoin itselleni luvan löysäillä hyvällä omalla tunnolla. Katsoin iki-ihanan The Sound of Musicin pitkästä aikaan ja nautiskelin siitä jätskin ääressä.

Sunnuntaina keväästä ei ollut enää tietoakaan, vaan lumi oli taas valannut koko Turun. Kahlasimme siitä huolimatta Mindin kanssa pitkän lenkin, jonka jälkeen aloin valmistautua iltaa varten. Menimme Camillan ja Emilyn kanssa ensin syömään Dennikseen ja siitä jatkoimme Turun ylioppilasteatteriin katsomaan Opexin (eli meidän luokanopettajien ainejärjestön) ja Indexin (yhteiskunta- ja kasvatustieteilijöiden ainejärjestön) järjestämää speksiä Pera ja Juulia - Maailmanlopun rakkaustarina. Meistä kolmesta kukaan ei ollut koskaan ollut katsomassa speksiä, mutta hämmästyimme esitystä täysin. Se oli ihan mielettömän hyvä, nauraa sai lähes koko ajan ja ei voinut muuta kuin ihmetellä, millaisia monilahjakkuuksia yliopistosta löytyy. Varmasti menen toistekin katsomaan speksiä, jos 10 eurolla sai paljon paremman ja viihdyttävämmän esityksen, kuin monissa ammattilaisteattereissa ja väliaikapullatkin oli vielä ilmaisia! Vaikka esitys kesti lähes kolme tuntia, olisi sitä katsonut vielä pidempäänkin. Mahtavaa heittäytymistä ja innostuksen paloa on kerrassaan upeaa seurata katsomosta. Ei olisi viikko voinut paremmin loppua!

Siinä vähän menneestä viikosta, saa nähdä mitä tämä viikko tuo tullessaan.
Toivottavasti kaikkea kivaa sekä sulle että mulle! :)

Tässä vielä pieni loppukevennys. Jos olet koskaan miettinyt, mitä akateemisessa tiedeyhteisössä eli yliopistossa oikeasti tehdään, niin tässä pari esimerkkiä ;D




Se siitä tieteellisyydestä siis.
Hyvää viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti