maanantai 1. huhtikuuta 2013

Lomanviettoa ja pääsiäinen maalaismaisemissa

Täällä taas!

Loma on vietetty ja on kotiinpaluun aika. Loma meni, niin kuin aina, aivan liian nopeasti ja arkeen palaaminen tuntuu aina yhtä ankealta. Huomenna se kuitenkin taas alkaa, mutta sitä ennen ajattelin kirjoitella vähän lomastani ja pääsiäisenvietostani.

Lomani kului kokonaan Helsingissä ja Porvoossa. Helsingissä tapasin lähinnä kavereita ja sukulaisia. Kävimme äidin ja mummin kanssa katsomassa serkkuni pientä tyttöä heti loman aluksi tiistaina. Hän oli kyllä niin suloinen, kuin pieni nukke, ja tosi virkeä ja hyväntuulinen. Olen niin iloinen, että meidän äidin puoleiseen sukuun saatiin lisää tyttöenergiaa, meitä kun on kuusi serkusta, joista minä olen ainoa tyttö. Tiistai-ilta kuluikin lähinnä tuolla vierailulla, mitä nyt illalla vähän katselin telkkaria ja kävin läpi vanhempien koneella olevia kuvia. Sain siirrettyä itselleni muistitikulle vihdoinkin myös meidän vuoden 2008 Etelä-Amerikan reissun kuvia. Niitä tulee varmasti näkymään myöhemmin myös täällä blogissa.

Keskiviikkona aloitin aamun käymällä läpi paperivalokuvia, joita oli varmaan tuhansia! En kuitenkaan löytänyt etsimääni, niitä Pekingin kuvia, joten ainakin vielä täytyy tyytyä netin tarjoamiin kuviin. Paperikuvien selailu on kyllä mukavaa puuhaa, jossa saa nauraa itsensä kipeäksi, sen verran loisto-otoksia on aina eksynyt kuvien joukkoon ;D Kävin myös pitkällä kävelyllä ympäri Lauttasaarta erään kaverin ja Mindin kanssa. Oli aivan ihana ilma, vaikka kadut olivatkin aika kauheassa kunnossa. Onneksi tuli edes vähän kuntoiltua tuolloin, koska koko loppupäivä menikin sitten ähkyssä. Aluksi kävimme veljeni Tuomaksen ja hänen avovaimonsa Anun kanssa syömässä kiinalaisessa. Söimme menun, johon kuului alkupala, kolme pääruokaa ja jälkkäri. Voitte siis kuvitella, että olo oli ennemmän kuin kylläinen tuon jälkeen. No, ruokailun jälkeen oli tiedossa kuitenkin Viivin ja minun kauan odotettu "Rakas, sinusta on tullut pullukka"-ilta. Teeman kuuluen Viivi olikin sitten hankkinut kunnon herkut, joista saimme nautiskella koko loppuillan. Ilta oli todella onnistunut, olimme erittäin tyytyväisiä ohjelman antiin ja herkut olivat ykkösluokkaa. Onneksi päädyin lopulta menemään Viiville autolla, koska en olisi kyllä ikinä pystynyt kävelemään kotiin sen vatsan kanssa ;D 


Torstaina siirryimmekin vanhempien kanssa maalaismaisemiin meidän mökille Porvooseen. Vaikka Helsingissä olikin ilmassa jo kevääntuntua, oli maalla käynnissä vielä täysi talvi. Lunta oli pihassa vielä ihan hirveästi, mutta onneksi päivät olivat sentään ihanan aurinkoisia. Maalaiselämä tarjosi juuri sitä, mitä kaipasinkin: rentoutumista, arjen unohtamista, mukavaa puuhastelua ja hyvää ruokaa. Maalla pitäisi kyllä käydä paljon useammin, siellä käynti antaa aina ihan uudenlaista puhtia elämään. Toivottavasti ensi kesänä kerkeisin taas viettää useamman viikon maalla lataamassa akkuja. Myös Mindi nauttii aina maalaiselämästä täysin rinnoin. Se rakastaa vapaanaoloa ja sitä, että joku on aina touhuamassa jotakin sen kanssa.


Talvi oli vielä valloillaan maalla.

Äiti oli jälleen kerran jaksanut panostaa pääsiäiseen koristelujen ja suklaamunien muodossa. Myös yleinen ruokahuolto pelasi loistavasti ja pääsiäisen sai viettää maha pömpöllään. Ihanin pääsiäisyllätys oli äidin ostama jättiläismäinen Hello Kitty -muna, jonka sisältöä en ole vielä raaskinut tarkemmin selvittää.


Pääsiäistunnelmaa

Mökillä lempihuoneeni on minun oma makuuhuone, joka on pullollaan lapsuudenmuistoja. Siellä saa helposti vierähtämään usean tunnin katselemalla lapsuuden leluja, kirjoja ja muita tavaroita.


Lapsuuden paratiisi

Mökillä ajankulun unohtaa ja päivät kuluvat todella nopeasti, vaikka ei varsinaisesti tee mitään. Tällä kertaa mökkielämään kuului mm. ulkoilua, saunomista, lelujen tarkastelua, lautapelien pelailua, kirjojen lukemista ja löhöilyä. Saimme äidin kanssa myös koottua joululahjaksi saamani upean 500 palan palapelin. Mökillä olivat vanhempieni lisäksi myös osan aikaa veljeni Jaakko sekä mummini ja enoni. Heitä kaikkia oli kiva nähdä pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia oikein kunnolla. Turussa asuessa läheisiään näkee ihan liian harvoin, minkä takia yhteistä aikaa osaa arvostaa ihan eri tavalla kuin ennen.


Pääsiäisen löhöilyn katkaisi vain lauantai, jolloin oli Camillan ja Samin järjestämät juhlat. Vaikka paikalle ei tullutkaan oikein kukaan niistä ihmisistä, joita alun perin suunnittelimme, olivat juhlat ja ihmiset tosi mukavia. Ilta vierähti lopulta juttelun ja lautapelien merkeissä aamukuuteen.

Loppuloma sujuikin sitten vielä maalla ja tänään tulin isän kyydillä Turkuun. Olo on levännyt, mutta siltikään ei oikein olisi vielä kiinnostusta suuntautua kouluhommien pariin.Tiedossa olisi vielä noin kuukauden loppurutistus opiskelujen suhteen, jonka aikana pitäisi saada todella paljon aikaiseksi. Ehkäpä yritän saada raahattua Mindin vielä ulkoilemaan hetkeksi, jos sitä sitten piristyisi ja ahkeroituisi. Huomaa, että loma on ollut onnistunut, kun itse on piristynyt ja koira taas on rättiväsynyt! :)

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut onnistunut ja rentouttava pääsiäinen ja hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

Päivän ilahdus: Isä pesi mun ikkunat ostamallaan ihmekoneella, nyt näen taas kirkkaasti ulos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti