perjantai 26. huhtikuuta 2013

Kevättä rinnassa, ihania kenkälöytöjä ja makumatka Puolaan

Viikot vaan hurahtavat ihan hirveän nopeasti näin keväisin. Kaikista kouluhommista huolimatta on vaan pakko välillä pysähtyä nauttimaan keväisestä auringonpaisteesta, nähdä ihania ystäviä ja tehdä kivoja kenkä- ja vaatelöytöjä. Rakastan sitä, kun aamuisin on jo niin valoisaa, vaikka joutuisi heräämään aikaisinkin, päivät ovat lämpimämpiä ja luonnossa alkaa nähdä jo kevään merkkejä. Tällä viikolla bongasin jo ensimmäiset leskenlehteni! Huomenna ajattelin startata pyöräkauteni pitkän tauon jälkeen ja lähipäivien ohjelmassa on myös talvivaatteiden varastointi ja kesävaatteiden esilletuonti. Ihana kevät!

Kevään ensimmäiset!

Tällä viikolla tein ihania kenkälöytöjä huuto.netistä. Olen viime aikoina innostunut sekä kiiltonahasta että kiilakoroista ja löysinkin molempia niitä sieltä. Punaiset nauhakengät pääsivät jo tänään käyttöön ja olivat ihanat jalassa. Kahdet muut saavat odottaa vielä hetken vähän lämpimämpiä kelejä. Hintaahan noille lähes uudenveroisille kengille tuli alle 10 euroa/pari. Kenkäfriikki ei vain voinut vastustaa kiusausta!


Tänään sain nauttia kivasta seurasta, herkullisesta ruuasta ja treenata pitkästä aikaa erittäin ruosteessa olevaa englantiani. Tapasin pitkästä aikaa kaverini Paulinan, joka on vaihto-opiskelijana Turun yliopistossa. Paulina on kotoisin Puolasta ja lupasi jo talvella kokata minulle jotakin puolalaista erikoisuutta. Molempien kiireiden takia tapaaminen siirtyi kuitenkin näin pitkälle kevääseen, mutta tänään pääsin vihdoin tutustumaan puolalaiseen ruokakulttuuriin.

Paulina on kertonut, että Puolassa syödään todella paljon perunaa erilaisissa muodoissa. Tänään sain maistaa ihania perunasipulilettuja, joiden kaverina syötiin kermaviiliä ja sokeria. Kyllä, luit oikein! Yhdistelmä kuulosti minusta tosi oudolta, mutta oli kerrassaan herkullista. Jälleen kerran huomasin, miten paljon voi saada, kun uskaltaa kokeilla uusia asioita ja makuyhdistelmiä. Dziękuję Paulina!

Muutenkin oli kiva jutustella pitkästä aikaa englanniksi Paulinan ja hänen kämppäkaverien kanssa ja kuunnella heidän kokemuksia vaihtovuodesta ja elämästä Suomessa. Oli mielenkiintoista kuulla, miten muista maista tulleet opiskelijat kokevat suomalaisen yhteiskunnan ja opiskelijaelämän. Samalla opin myös paljon uutta muista maista ja niiden järjestelmistä ja sain hyviä matkustusvinkkejä Puolaan ja Espanjaan. Mukavaa vaihtelua arkeen.

Nam, noi oli niin hyviä ja vatsa on vieläkin ihan täynnä!

Kivaa viikonloppua teille kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti