torstai 11. huhtikuuta 2013

Lempiaktiviteettini matkoilla

Matkustamiseen kuuluu paljon muutakin ohjelmaa kuin nähtävyyksien kiertäminen. Matkakohde määrittää paljon aktiviteettien määrää ja laatua, mutta jokaisesta kohteesta löytyy aina jotakin kokeilemisen arvoista tekemistä. Joskus niiden etsimiseen ja toteuttamiseen voi kulua paljonkin aikaa, vaivaa ja rahaa, mutta yleensä ne ovat sen arvoisia. Rauhallinen kävely ympäri matkakohdetta tai rannalla löhöily voivat riittää toisille, mutta itse tarvitsen onnistuneeseen matkaan myös erilaisia ja mielenkiintoisia aktiviteetteja. Tässä ovat minun lempparini matka-aktiviteeteista.

1. Vesiaktiviteetit
 
Kaikki toiminta, mikä tapahtuu vedessä on aina minun mieleeni. Se voi olla lillumista uima- ja porealtaissa tai kuumissa lähteissä, snorklausta koralliriutoilla, sukellusta Punaisessa meressä, veneilyä, koskenlaskua tai montaa muuta. Kaikki käy, kunhan toimintaan liittyy jotenkin vesi. Vesi on minulle rentouttava elementti ja vedenalainen maailma on uskomattoman mielenkiintoinen. Joku päivä haluaisin päästä ainakin vielä kokeilemaan surffausta, vaikka olen lähes täysin vakuuttunut omasta surkeudestani siinä jo etukäteen. Kaikkea pitää kuitenkin uskaltaa kokeilla edes kerran!



2. Maa- ja ilma-aktiviteetit

En keksinyt parempaa yläkäsittettä, koska tämä kattaa niin monenlaista toimintaa. Tällä tarkoitan kaikkia maanpinnalla tai ilmassa tapahtuvia toimintoja, joissa olen itse ainakin melko aktiivisena osana toimintaa. Tähän kuuluvat mm. vaellus, luolaretket, dyynilautailu ja -ajelu, harrikka-ajelu, minigolf, seinäkiipeily, siltakiipeily, liitovarjoilu ja useat muut mielenkiintoiset aktiviteetit. Jos vain mahdollista, yritän aina sisällyttää matkaan jonkin erilaisen aktiviteetin, koska niistä jää uskomattoman hienoja kokemuksia.





3. Luonnonpuistot, teemapuistot, eläintarhat ja akvaariot

Lähes jokaisessa matkakohteessa on erilaisia teemapuistoja, eläintarhoja tms. Nämä ovat mielestäni aina hauskoja ja mielenkiintoisia vierailukohteita. Eläinkirjo on maailman aidoissa luonnonpuistoissa, eläintarhoissa ja akvaarioissa aina paljon suurempi kuin Suomessa, huvipuistoissa on vaikka mitä hurjia kieputtimia ja tekemistä ja katsottavaa riittäisi yleensä useaksi päiväksi. Eläimet ja luonto ovat aina lähellä sydäntäni ja sen takia yritänkin mahdollisimman usein sisällyttää ne jotenkin osaksi matkojani.




4. Syöminen

Vaikka rakastan syömistä tällä kotiolosuhteissakin todella paljon, rakastan sitä matkustaessa, jos mahdollista, vieläkin enemmän. Ikävä kyllä ruokailu on yleensä se ensimmäinen asia, josta alan tinkiä matkabudjetissani, minkä takia kaikki ruokailukokemukset eivät aina ole olleet hyviä. Ulkomailla uskaltaudun kuitenkin usein maistamaan jotain aivan uusiakin juttuja, kuten krokotiilia tai kengurua ja muutenkin syöminen on loistava tapa tutustua paikalliseen elämään. Mutta jokaisella matkalla tulee myöskin välillä sietämätön kiire, jolloin pelastuksen tarjoaa lähes aina tuttu ja turvallinen McDonald's ;D



5. Shoppailu

Shoppailu on lähes aina osana matkojani. Haluan ostaa vähintään yhden muiston jokaiselta reissulta, mutta yleensä niitä tulee hamstrattua aika paljon enemmän! Ulkomailla tekee kaupoista lähes aina mielekiintoisia ja ihania löytöjä, joita ei todellakaan tule vastaan Suomen putiikeissa. Erilaiset markkinat ja torit ovat myös mielenkiintoisia vierailukohteita ja niissä pääsee aistimaan hyvin paikallista tunnelmaa. Joulunaikaan monet Euroopan kaupunkien tavaratalot ovat nähtävyyksiä jo itsessään kaikkine upeine joulukoristeluineen. Tavarat säilyvät vielä pitkään matkan jälkeenkin ja niiden kautta on kiva palauttaa mieleen muistoja onnistuneista reissuista.



6. Museot ja kulttuuriesitykset

Museoita löytyy lähes paikasta kuin paikasta. Niissä kiertely antaa matkalle aivan uudenlaista näkökulmaa. Toiset museot ovat maailmankuuluja teoksistaan, mutta myös vähemmän tunnetuista paikoista löytää usein paljon mielenkiintoista katseltavaa. Myös ulkoilmamuseot, kuten Pompeiji, ovat erittäin kiinnostavia vierailukohteita. Jos vain mahdollista, suosittelen myös yhdistämään jonkin kulttuuriesityksen osaksi matkaa. Se voi olla esimerkiksi musikaali, tanssiesitys tai sirkus, jotka ovat kaikki unohtumattomia elämyksiä.




Jokainen matkakohde tarjoaa paljon erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia, joista jokainen varmasti löytää omat suosikkinsa.

Tässä olivat minun suosikkini. Mitkä ovat sinun? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti