sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Viikon pelastus = RUOKA!!!

Tämä viikko ei todellakaan ole ollut minun viikkoni. Lähinnä melkein kaikki, mikä on voinut mennä pieleen, on myös mennyt ja stressikäyrä kouluhommien suhteen on ollut räjähtämispisteessä. Nää on niitä viikkoja, kun mietin, minkä ihmeen takia opiskelen, kun lähes kaikki siihen liittyvä tuntuu täysin yhdentekevältä opettajan ammatin kannalta. No, ehkä minulle vielä joskus työelämässä selviää, miksi oli välttämätöntä kirjoittaa 10 sivun raportti tilastollisesta analyysista tai toinen samanlainen oppimisesta, mitä nyt on lähinnä tankattu päähän jo viimeiset neljä vuotta!

 Tälläisinä hetkinä tuskin maltan odottaa, että ajassa mentäisiin jo vuosi eteenpäin ja valmistuminen häämöttäisi jo aivan nurkan takana. Vaikka sen jälkeen odottaa aivan varmasti valtava määrä uusia haasteita, niin ainakin pääsen eroon tuosta akateemisesta hölynpölystä! Myös graduni on ollut jäissä tällä viikolla, kun olen yrittänyt taistella byrokratian tuulimyllyjä vastaan. Toivottavasti vaiva palkittaisiin ja saisin myönteisen päätöksen tutkimuslupahakemukselleni ensi viikolla. Muuten menee taas kaikki suunnitelmat ihan uusiksi. 

Tässä vaiheessa viikkoa olen todella lähellä mökkihöperöitymistä, koska lähes koko viikko on kulunut neljän seinän sisällä kouluhommien parissa ja sosiaaliset kontaktit ovat olleet lähes nollissa. Unirytmi on aivan sekaisin, hartiat ovat jäykkinä epäergonomisista työasennoista johtuen ja tuntuu, ettei tää kevät vaan ikinä lopu. Toisaalta se taas loppuu ihan liian pian siihen nähden, mitä kaikkea pitäisi vielä saada aikaiseksi. Joten, jos joskus kuvittelette hyväksi ideaksi suorittaa parin vuoden opintopistemäärän vuodessa, harkitkaa vielä ;D 

Kun pää on sekoamispisteessä, yksi niistä hyvistä jäljellä olevista asioista on ruoka. Ihme kyllä, olen tällä viikolla jaksanut panostaa siihen melko hyvin, enkä ole juurikaan sortunut eineksiin. Hyvästä ruuasta ei voi tulla muuta kuin hyvälle mielelle, joten tässä viikkoni piristykset:

Aloitin viikon kanafetasalaatilla. Viime aikoina olen ollut melko laiska salaatintekijä, joten päätin ryhdistäytyä siinä tällä viikolla. Lopputulos oli ihanan raikas ja kesäinen. (sitä odotellessa!)


Alkuviikolla ostin myös pitkästä aikaa suosikkejani eli karjalanpiirakoita ja tein niiden seuraksi munavoita. Nam, miten hyviä, niitä on vaan pakko rakastaa!

Viikon keskivaiheilla oli tarkoituksena tehdä kinkkupastasalaattia mutta, koska lähikaupassa ei ollut kinkkusuikaleita, vaihtui se lennossa kylmäsavulohipastasalaattiin. Salaatin seuraksi tein valkosipulikastikkeen.


Perjantai oli keittopäivä ja vuorossa oli tomaattikeitto. Krutonkeja esittivät sujuvasti valkosipulihapankorput, jotka toimivat tehtävässään yllättävän hyvin!

Viikonlopun kunniaksi tein kermaista lohipastaa, joka maistuu aina yhtä hyvältä. Pastan kaveriksi jaksoin taas väsäillä salaattia, hyvä minä! ;D

Siinä viikkoni ruokalista, muuta hyvää tästä viikosta ei sitten juuri jäänytkään. Toivon todella, että ensi viikko on huomattavasti tätä viikkoa parempi. Toivottavasti teillä muilla on ollut parempi viikko takana ja toivottavasti myös edessä :)

2 kommenttia:

  1. Voi ei, kuulostaa kyl tympeeltä! :( Mut huomenna mä tuun takas Turkuun ja voin tulla piristää sua ja etenki, jos teet jotain herkkuu! ;)

    VastaaPoista
  2. Joo ei voi kyl sanoo, et ois ollu kauheen kiva viikko. Toisin ku teillä, ihania matkakuvia, toivottavasti teillä oli onnistunut reissu :) Pakko kyl nähä täl viikol, pää hajoo muuten, tosin tänään kävin kyllä onneks shoppailemassa pahimmat ahdistukset jo pois :)

    VastaaPoista