keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

New York kutsuukin jo kesäkuussa!

Koska tänään on ottanut päähän taas tuhat ja sata asiaa mukaan lukien gradu, turhat parkkisakot, tenttiinluku, harjoitustyöt, ärsyttävät varhaisteinit, kodin sotkuisuus, Mindin yöherättelyt ja niistä johtuneet huonot yöunet, päätin keskittyä johonkin positiiviseen täällä blogin puolella. Siksipä kirjoittelen tänään tulevasta New Yorkin unelmamatkasta, jonka ajankohta varmistui viime viikolla :)

Taustatarina tulevalle matkalle löytyy tammikuulta, jolloin minulla oli synttärit. Olen siis jo pitkään hinkunut NYC:iin, mutta se reissu on vaan jotenkin aina jäänyt tekemättä. Tammikuussa saavutin oman elämäni merkittävimmän ikäni, kun täytin 23. Minulla on siis järkyttävä pakkomielle tuohon lukuun, koska se on syntymäpäiväni numero. Törmään lukuun 23 joka paikassa eri yhteyksissä ja se on minulle kaikista tärkein numero. Siitä johtuen 23. tammikuuta 2013, päivä jolloin täytin 23 vuotta, oli minulle erityisen merkittävä. 



Päätin, että juhlin sitä paljon massiivisemmin kuin esimerkiksi joskus tulevaisuudessa 30-vuotispäiviä. Juhlaviikko oli ihana ja onnistunut ja suurimman synttäriyllätyksen järjestivät omat vanhempani, joilta sain parhaimman synttärilahjan ikinä, nimittäin matkan New Yorkiin!!! Voitte uskoa, että melkein halkesin onnesta :)



Matkaan oli siis tarkoitus lähteä kolmistaan ja ajankohdaksi suunnittelimme alkusyksyä. Monen mutkan kautta ajankohta vaihtui ja lähdemmekin reissuun jo kesäkuun alkupuolella. Matkan kestokin venyi alkuperäisestä pitkästä viikonlopusta 6 yön pituiseksi, mikä ei ainakaan minua haittaa tippaakaan! Tuskin maltan odottaa tuota matkaa, sen avulla jaksan vielä taistella läpi lopuista kouluhommista.

 Aina, kun minulla on mahdollisuus, päädyn selailemaan netissä New Yorkin nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja aktiviteettejä. Must see- ja must do-listat ovat jo pitkiä ja pitenevät varmasti matkan lähestyessä entisestään ;D Tässä alustavaa listaa, mitä kaikkea haluaisin nähdä ja kokea New Yorkin sykkeessä. 

Kuvat puhukoot puolestaan.

Empire State Building, Rockefeller Center ja niiden näköalat. 

Kuvat: Wikimedia

Brooklyn Bridge

Kuva: Wikimedia

The Statue of Liberty

Kuva: Wikimedia

Times Square

Kuva: Wikimedia

Central Park ja Bryant Park

Kuvat: Wikimedia

Flatiron Building

Kuva: Wikimedia

Metropolitan Museum of Art

Kuva: Wikimedia

American Museum of Natural History

Kuvat: Wikimedia

Macy's, Bloomingdale's ja muut NYC:in ihanat pienet ja suuret kaupat + noi keltaiset taksit!!!

Kuvat: Wikimedia

Broadway-musikaali, mieluiten Leijonakuningas!

Kuva: Wikimedia

Carrie Bradshawn asunto ja muut Sinkkuelämää mestat

Kuva: Wikimedia

Ja tietysti COSMOPOLITAN!

Kuva: Wikimedia


Tuossa nyt alustavaa listaa. Noiden lisäksi matka sisältää toivottavasti tutustumista mahdollisimman moneen Manhattanin osaan ja nautiskelua New Yorkin ravintoloiden antimista. Matkakuumeessani kasasin jo valmiiksi fiilistä nostattavaa katsottavaa ja luettavaa, joihin paneudun heti täydellä teholla, kun kouluhommat on saatu tältä keväältä pakettiin. Tule jo kesä!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti