keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Staycation Hanasaaressa ja kaunis Karhusaari

Vietimme lokakuussa veljeni nelikymppisiä Hotel Hanasaaressa, jossa en ollut käynyt koskaan aiemmin, vaikka Hanasaari on aivan Lauttasaaren vieressä. Kyseessä oli siis todellinen staycation, vaikka Hanasaari sijaitseekin Espoon puolella. Mieheni käveli Aarnin kanssa hotellille ja itse ajoin autolla tavaroiden kanssa paikalle vähän myöhemmin.




Hotellirakennus itsessään ei ole erityisen kaunis, mutta sisustuksessa oli käytetty paljon pohjoismaista designia ja taidetta. Hotelli toimiikin myös taidegalleriana ja kiersimme katsomassa mielenkiintoisia teoksia niin sen sisä- kuin ulkotiloissakin. 




Hotellihuoneemme oli todella iso ja viihtyisä. Sängystä oli suoraan upeat näkymät merelle, joita olisi voinut tuijotella loputtomasti. Kaikki huoneemme sijaitsivat vierekkäin samalla käytävällä, mikä oli tosi kätevää lasten unien vahtimisen kannalta.  




Nautimme herkullisen illallisen hotellin PLATS ravintolassa, jonka jälkeen siirryimme jatkamaan iltaa vanhempieni hotellihuoneeseen. Ilta kului nopeasti, mutta lopulta oli pakko luovuttaa väsymyksen kasvaessa liian suureksi.




Hyvän aamupalan jälkeen mies kävi uimassa ja saunomassa, jonka jälkeen päätimme nukuttaa Aarnin päiväunille vaunuihin. Teimme samalla pienen kävelyn hotellin ympäristössä ja sen vieressä sijaitsevassa Karhusaaressa. 




Sekä Hanasaari että Karhusaari sijaitsevat kiinni Länsiväylässä, mutta silti niissä on ihanan rauhallinen ja yksityinen tunnelma. Hotel Hanasaaressa on myös kahvila, johon ajattelimme tehdä joku päivä kävelyn Lauttasaaresta. 




Karhusaaressa on useita vanhoja rakennuksia, jotka ovat nykyään pääasiassa taiteilijoiden käytössä. Näyttävin niistä on 1800-luvun Sinebrychoffin huvila, joka on täynnä kauniita yksityiskohtia. 




Karhusaaresta alkaa myös Espoon rantaraitti, joten sen kauniita rantoja pääsee kulkemaan hyvässä kunnossa olevaa soratietä pitkin. Aurinko paistoi kävelymme aikana ihanasti ja puut olivat vielä ruskaloistossaan. 



Semmoinen pieni irtiotto mahtui lokakuuhumme. Hotel Hanasaari tarjosi mahtavat puitteet staycationille ja synttärijuhlille. Suosittelen sitä lämpimästi. Oli hauskaa viettää aikaa koko perheen kesken ja nauttia hotellin puitteista. Yhdenkin yön viettäminen muualla kuin kotona piristää kummasti arkea. 

Oletko sinä yöpynyt Hanasaaressa tai käynyt Karhusaaressa? :) 

4 kommenttia:

  1. Olen paikoista jossain muussakin yhteydessä kuullut, mutta koskaan ei olla vielä käyty. Täytyykin joskus tulevaisuudessa suunnata ko paikkaan. 😊 Ja on todella upeat puitteet ja paikat muutenkin.! 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämpimästi vierailua Hanasaaressa ja Karhusaaressa. Ihania paikkoja molemmat! <3

      Poista
  2. Kodikkaan näköistä, ihanat maisemat myös. Mukava loma, kun saa niistäkin nauttia. Meidän täytyisi löytää joku hotelli, jossa voisimme yöpyä tulevan reissun aikana. Se tosin on Keravan suunnalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Hanasaari on kyllä oikein viihtyisä hotelli ja miljöö, jota voin lämpimästi suositella. Toivottavasti löydätte jonkin sopivan hotellin. Tuolla suunnilla ei olekaan tullut yövyttyä, niin en osaa ikävä kyllä suositella majapaikkaa.

      Poista