tiistai 30. kesäkuuta 2015

Hyvä kiertoon: Pelastakaa Lapset ry

Kesäkuun loppu tarkoittaa taas hyvän tekemistä ja tällä kertaa lahjoituskohteena on Pelastakaa Lapset ry. Se on vuonna 1922 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka edistää lasten oikeuksien toteutumista niin maailmalla kuin Suomessakin. Pelastakaa Lapset tekee työtä lasta arvostavan, lasta huomioivan, lasta kuuntelevan, lapsilta oppivan, lapsille toivoa ja mahdollisuuksia antavan maailman puolesta. Kattavammin sen toimintaan voit tutustua tästä.

Omat vanhempani toimivat aikaisemmin järjestön tukiperheenä kolmelle yksinhuoltajaäidin lapselle. Lapset olivat vanhemmillani yhden viikonlopun kuussa ja he pitävät edelleen perheen kanssa yhteyttä, vaikka tukitoiminta loppui jo useita vuosia sitten. Nuorin lapsista kävi juuri kesäkuussa vanhempieni luona ja tuli äitini kanssa myös minulle käymään. Hän näytti minulle, miten paperista tehdään Pikachu, mutta turha toivo, että olisin sitä tällaisena poropeukalona oppinut :D

Tuon vierailun myötä päätin tukea tässä kuussa Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa, jotta mahdollisimman moni lapsi niin Suomessa kuin ulkomailla saisi mahdollisuuden hyvään lapsuuteen. Järjestön toimintaa on mahdollista tukea monilla eri tavoilla, joihin pääset tutustumaan tästä. Itse päädyin käyttämään lahjoitukseni heidän toivekauppaan, joka on myös hyvä lahjaidea. Valittavana on useita erilaisia ja erihintaisia lasten toiveita, joita voi ostaa. Jokaisesta ostoksesta saa kortin, jossa kerrotaan, mitä ostamallasi lahjalla saadaan aikaiseksi. Itse ostin kolme lahjaa.

5 eurolla koulutarvikkeet vuodeksi.

Lahjallasi Pelastakaa Lapset voi hankkia nepalilaiselle lapselle koulukynät ja vihkot vuodeksi.
Nepal on yksi maailman köyhimmistä maista. Nepalissa monen köyhän perheen lasten koulukäynti jää pelkäksi haaveeksi, koska vanhemmilla ei ole varaa lähettää lastaan kouluun. Perheen taloudellinen tilanne voi olla niin tiukka, ettei vanhemmilla ole mahdollisuutta hankkia lapsille edes tavanomaisimpia koulutarvikkeita kuten kyniä ja vihkoja. Niitä ilman kouluun ei kuitenkaan voi mennä.
Pelastakaa Lapset auttaa nepalilaisia lapsia pääsemään kouluun. Kuvan Chin Lamhu syntyi kymmenen vuotta sitten Nepalissa. Samana vuonna hänen isänsä kuoli. Chinin äiti yritti selviytyä yksin pienten lastensa kanssa, mutta hänen oli vaikea saada edes ruokaa riittämään. Chinin tulevaisuus näytti huonolta, sillä Nepalissa köyhän perheen tytöt ovat suuressa vaarassa joutua lapsiavioliittoon tai haitalliseen lapsityöhön. Chinin elämä sai kuitenkin onnellisen käänteen. Pelastakaa Lasten perustama rahasto maksaa Chinin koulunkäynnin ja hän saa jatkaa lapsuuttaan koululaisena.
10 eurolla liikuntakerta Sporttikummin kanssa

Lahjallasi lapsi pääsee liikkumaan oman Sporttikumminsa kanssa.
On tärkeää, että lapset saavat harrastaa liikuntaa, olipa perheen elämäntilanne mikä tahansa. Pelastakaa Lasten Sporttikummi tulee lapsen avuksi silloin, kun vanhemmilla ei ole mahdollisuuksia tai voimavaroja ohjata lastaan liikunnan pariin.
Sporttikummi on turvallinen, valmennuksemme käynyt vapaaehtoinen aikuinen. Hän voi esimerkiksi liikkua lapsen kanssa ihan vaan leikkimielellä tai olla mukana lapsen harjoituksissa tukena, viedä lapsen suunnistamaan tai hiihtämään. Ja ennen kaikkea kannustaa lasta liikkumaan.
Sporttikummi-toiminta poistaa eriarvoisuutta ja ehkäisee syrjäytymistä. Se tuo lapsen elämään pysyvyyttä, tavoitteita ja ystävyyttä. Liikunnan myötä lapsi saa yhdenvertaisena toisten lasten kanssa kokea liikunnan riemun ja onnistumisen hetket.
17 eurolla kuukausi lapsiystävällisessä tilassa

Lahjallasi katastrofista kärsivä lapsi voi käydä lapsiystävällisessä tilassa kuukauden ajan.
Katastrofin keskelle joutuneet lapset saattavat traumatisoitua pahoin kokemastaan ja näkemästään. Pelastakaa Lapset auttaa lapsia ja lapsiperheitä palaamaan arkeen katastrofin jälkeen. Järjestömme jakaa katastrofialueilla muun muassa ruokaa, telttoja ja vettä sekä suojelee lapsia perustamissamme lasten tiloissa. Lapsiystävällinen tila on valvottu ympäristö, johon vanhemmat ja huoltajat voivat viedä lapsensa siksi aikaa, kun he etsivät toimeentuloa, kadonneita sukulaisiaan tai ruokaa ja vettä.
Lapsiystävällisessä tilassa lapset voivat oppia, leikkiä ja toipua traumaattisista kokemuksista turvallisessa ympäristössä. Tilan tarkoituksena on suojella lapsia fyysisiltä ja psyykkisiltä haitoilta katastrofin jälkeen tai pitkittyneen kriisin aikana.
Yhteensä lahjoitin järjestölle 32 euroa, koska kesäkuu ei sujunut ilman shoppailusortumisia. Suurin niistä tapahtui Minna Parikan Stock Salessa, josta lähti mukaan punaiset ihanuudet 50 eurolla. H&M:stä puolestaan tarttui mukaan shortsit 7 eurolla ja parit alushousut kympillä.


Hyvää heinäkuun alkua kaikille. Täällä seurataan joka päivä, mitä Kreikassa tapahtuu. Saa nähdä, päästäänkö sinne vai ei ja jos päästään, niin millainen reissu meillä onkaan tiedossa. Ainakin on taas vähän jännitystä elämässä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti