sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Turistina Helsingissä: Seurasaari

Meni taas suunnitelmat vähän uusiksi, kun eilen tuli työnantajalta viestiä, että torilla on hommia vasta torstaina, joten lomailu saa jatkua odotettua pidempään. Kelpaa minulle! Eilen menin ensin Tuomaksen ja Anun luokse katsomaa heidän viikon vanhaa poikaa ja tietysti Fylliä siinä samalla. Yllättäen myös he pyysivät minua poikansa kummiksi, joten nyt olen sitten onnesta ymmyrkäisenä molempien veljenpoikieni kummi <3 Tuomas lähti vielä seurakseni elokuviin katsomaan Jurassic Worldin rymistelyä, mikä toimi ihan hyvin 3D:nä kesäillan virikkeenä. Siitä sitten vielä Viivin kanssa kiertämään Larun paikallisia, joissa kaikissa oli tylsääkin tylsempi meno, joten ei paljon tanssittu kuin Pulp Fictionissa :D
 
Nukkumaan menin kuitenkin vasta kolmelta ja sen takia olin yllättynyt, miten pirteänä heräsin tänään aamusta. Päätin käyttää pirteyden hyödykseni ja jatkaa turistikierrosta kotikaupungissani. Niinpä hyppäsin pyörän selkään ja polkaisin kohti Seurasaarta.
 


En edes muista, koska olisin viimeksi käynyt Seurasaaressa, vaikka se kuuluukin Helsingin must see-paikkoihin. Välillä tuntuu, etten oikeasti ole voinut elää elämästäni 18 vuotta tässä kaupungissa, koska olen käynyt niin hävettävän vähän Lauttasaaren ulkopuolella. No, tänään korjasin taas vähän sitä aukkoa ja kiersin koko Seurasaaren ihastellen sen kauniita maisemia ja kiehtovia rakennuksia.
 
 
Ilma oli juuri täydellinen, ei liian kuuma tai kylmä ja tuulikin oli melko leppoisa. Seurasaaresta löytyy vähän kaikkea ja se on helppo retkikohde, jonne pääsee myös bussilla ja lautalla. On metsää, uimarantoja, vanhoja ja uusia rakennuksia, keinuja, grillipaikka, kahvila, museo, lintuja ja muita eläimiä.
 
 
Iso osa saaresta on museoaluetta, jonne on siirretty vanhoja puurakennuksia ympäri Suomea. En ole varma, olisiko alueelle pitänyt ostaa jokin pääsylippu, mutta kukaan ei sellaista ainakaan tullut minulta kysymään.
 

Rakennuksia löytyi aina vilja-aitoista tuulimyllyyn ja kirkkoon asti. Ja löytyi sieltä myös sympaattinen puhelinkoppi. Ehkä sitä tulee joku päivä käytyä alueella oman luokankin kanssa opastetulla kierroksella. Nyt tyydyin vain ihastelemaan rakennusten ulkokuoria.
 

Seurasaaresta aukeaa hyvät maisemat Lauttasaareen, joten pakkohan se oli räpsiä kuvia myös siitä ja sen purku-uhan alla olevasta vesitornista. Itse toivon kovasti, että torni säilytettäisiin, koska se on Lauttasaaren tärkeä symboli.
 

Antoisan saarikierroksen jälkeen palkitsin itseni jätskillä, jotta jaksoin polkea taas takaisin kotiin. Jos pitäisi valita paras asia Helsingistä, se olisi ehdottomasti meri ja sen saaret. Suosittelen lämpimästi kaikille Helsingissä vieraileville tai täällä asuville käyntiä jollakin Helsingin saarista. Seurasaari oli sen verran ihana paikka, että tämä Hesa-turisti palaa sinne varmasti vielä uudemmankin kerran.
 

Pyöräreittini kulki myös kolmen muun Helsingin saaren, Kuusi-, Lehti- ja Kaskisaaren kautta. Kuusisaaressa sijaitsee muun muassa Didrichsenin taidemuseo, jonka piha oli täyttynyt jonkinlaisesta paitataiteesta. Lehtisaari on Lauttasaaren kaltainen asuinsaari, jossa kävimme tarhan kanssa mörrikoulussa. Kaskisaari taas on puhtaasti juppisaari ilman palveluja, jossa asuvat Räikköset ja muut hyvätuloiset.
 

Sellainen turistipäivä minulla tänään. Saa nähdä, mikä on seuraava kohteeni tässä Helsinki-projektissa, ehkä vihdoin se Suomenlinna. Tuon suorituksen jälkeen olenkin jaksanut vain syödä, käydä suihkussa ja hillua aamutakissa. Ihana loma <3

2 kommenttia:

  1. Seurasaari on kyllä mukava ulkoilukohde! Itsekin tuli siellä pari kertaa koirien kanssa lenkkeiltyä Munkkiniemessä asuessani muutama vuosi sitten. Meri <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä, täytyy käydä itsekin uudemman kerran. Jos sinulla on muita hyviä ulkoilukohteita tiedossa, niin saa suositella :) kiitos kommentista ja hyvää kesän jatkoa!

      Poista