maanantai 1. kesäkuuta 2015

Hyvä kiertoon: SAVE & Winter Hope

Ihan niin kuin ennustin, toukokuussa tuli tehtyä runsaasti ostoksia kiitos edullisten reissukohteiden. Siksi halusin valita kuukauden hyväntekeväisyyskohteeksi jonkin minulle erityisen tärkeän asian. En keksinyt mitään tärkeämpää kohdetta kuin suloiset lapset, joiden kanssa sain työskennellä syys-lokakuussa Kapkaupungissa. Silloin käynnissä oli kevätkausi, mutta päivät olivat silloinkin välillä hyytävän kylmiä. Nyt, kun me alamme nauttia kesän lämmöstä (tai siis 15 asteesta ja sateesta :D), on Etelä-Afrikassa talvi alkamaisillaan. Kapkaupungin alueella tämä tarkoittaa noin +10-15 astetta, sadetta ja tuulta.


Tuo ei tietenkään ole mikään ongelma, jos omistaa lämpimiä ja sateenkestäviä vaatteita ja asuu hyvin lämmitetyssä talossa. Mutta jos vaatteita ei ole ja joutuu asumaan alumiinista ja pahvista kyhätyssä hökkelissä, jonka katto vuotaa, on tilanne aivan toinen. Sen takia SAVE, jonka kautta olin vapaaehtoistöissä, järjestää Winter Hope keräyksen ennen talvea. Rahoilla hankitaan lämpimät ja sateenkestävät takit ja kengät noin 200 äärimmäisessä köyhyydessä elävälle lapselle. Lisäksi SAVE käyttää lahjoituksia muiden lämpimien vaatteiden hankkimiseen sekä perheiden talojen kunnostamiseen, jotta niistä saataisiin sateenkestäviä.


Sitten niihin kuukauden ostoksiin. Täysin tarkkaa kirjanpitoa minulla ei reissuostoksista ole, koska en ole maksanut niitä euroissa. Arvioksi tuli vähän alle 200 euroa, johon sisältyy matkaostosten lisäksi Philipsin Ladyshaver, jonka jouduin hankkimaan hajonneen tilalle. Ostosten määrään nähden summa on yllättävän pieni. Niihin sisältyvät muun muassa paita, kaksi jakkua, kaksi mekkoa, yökkäri, urheiluliivit, huivi, laukku, kassi, paljon koruja ja pientä tilpehööriä. Eiköhän näillä ole tyydytetty shoppaushimo aina Kreikan matkaan asti.

Ylhäällä Ostravan ostokset

Ostosten myötä lahjoitin SAVEN keräykseen 600 randia (noin 45 euroa), joiden avulla kaksi suloista lasta saa lämmintä yllensä talven viimoja vastaan. Tulipahan taas ihan hirveä ikävä kaikkia niitä pikkuisia kultahippuja <3 Onneksi SAVE päivittää paljon kuvia projekteistaan Facebookin kautta, niin pääsen seuraamaan lasten elämää, vaikka olenkin täällä kaukana.
 
Lontoon löytöjä

Kun on itse päässyt näkemään, miten paljon hyvää SAVE on saanut aikaan ja millaisella rakkaudella sen työntekijät suhtautuvat lapsiin, oli helppo lahjoittaa rahaa tähän projektiin. Tiedän, että rahat menevät juuri sinne minne pitääkin, eikä mihinkään muualle. Nikki, joka on perustanut Skandaal Kampin, jossa itsekin työskentelin, suhtautuu projektiinsa valtavalla omistautumisella, jollaista harvemmin näkee. Hän kirjoitti vähän aikaan sitten blogissaan loistavan kirjoituksen siitä, millaista on lapsen elämä köyhyydessä. Teksti on pitkä ja englanniksi, mutta se kannattaa ehdottomasti lukea. Tekstiin pääset tästä. Jos taas haluat lahjoittaa Winter Hope keräykseen, voit tehdä sen tämän sivun kautta. 300 randilla (noin 23 euroa) saadaan hankittua vedenkestävä takki, jalkineet ja sukat yhdelle lapselle.

Mukavaa kesäkuun alkua kaikille. Toivottavasti se tästä vielä lämpenee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti