maanantai 8. kesäkuuta 2015

Minäkin olen Lenni

Sosiaalisessa mediassa on taas kuohunut viime aikoina, kun 4-vuotiaan Lennin äiti kirjoitti Facebookissa poikansa pukeutumiseen ja ulkonäköön kohdistuneista ikävistä kommenteista, jotka tulivat keltäs muultakaan kuin aikuisilta. Koko tekstin voit lukea tästä. Pääpointti on kuitenkin se, että Lenni tykkää muun muassa pinkistä, kimalluksesta, Hello Kittysta, jääkiekosta ja eläimistä. Hän pukeutuu välillä jalkapallopaitaan ja välillä vaaleanpunaiseen mekkoon ja pitää pitkiä hiuksiaan pinneillä. Tämä on sitten ollut aika monelle aikuiselle liikaa ja ovat nähneet asiaksensa kertoa ajatuksensa ääneen, niin että sekä Lenni että hänen vanhemmat ovat sen joutuneet kuulemaan.
 
Tuollainen vain saa niin raivon valtaan. Lenni on NELJÄ vuotta. Ja silti joidenkin mielestä on väärin, että hän kulkee sellaisissa vaatteissa, joista hän pitää. Ei mikään ihme, että ihmiset ovat niin pirun ahdistuneita, kun kaikki luovuus ja valinnanvapaus yritetään tappaa jo noin nuorena. Ärsyttää tämä maailma, jossa jokaisen on mahduttava johonkin lokeroon. Yhteiskunta kontrolloi jo niin paljon ihmistä, että eikö edes vaatekaapin voisi jättää rauhaan?
 
Osallistuin Lenniä tukevaan Facebook-kampanjaan näillä kuvilla tuhansien muiden ihmisten tavoin.
Mikään ei piristä sadepäivää paremmin kuin pinkki <3
 
Minulle pukeutuminen on tärkeä osa identiteettiäni ja tuntuisi hirveältä, jos joku alkaisi ääneen kyseenalaistaa vaatetustani. On mahtavaa, että voin joka aamu päättää itse, mitä haluan laittaa päälleni. Housut vai hameen, mustaa vai pinkkiä, neutraalia vai kimalletta? Ja se vapaus pitäisi olla myös kaikilla muilla. Jokainen saa ajatella toisten ulkonäöstä tai vaatetuksesta mitä ikinä haluaa, mutta jos se ei ole mitään positiivista, pitäkööt sen omana tietonaan.
 
Myös minä rakastan pinkkiä. Se on voimavärini. Rakastan myös Hello Kittya, kimalletta, jääkiekkoa ja eläimiä. Ihan niin kuin ihana Lenni. Välillä vedän päälleni Suomen pelipaidan (pinkkinä totta kai!) ja välillä mekon. Välillä vaellan rönttövaatteissa ja meikittä metsässä ja välillä tälläydyn huolella ja hukutan itseni koruihin. Jokaisella on oikeus olla sellainen kuin itse haluaa. Jokaisella on oikeus pukea päällensä, mitä haluaa. Jokaisella on oikeus harrastaa niitä asioita, joita itse haluaa. Vika ei ole ikinä kiusatussa vaan kiusaajassa.
Luulisi, että vuonna 2015 voisi jo antaa kaikkien kukkien kukkia.
 
Lenni ja me kaikki muut olemme upeita juuri sellaisina kuin olemme. Annetaanhan siis muidenkin olla? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti