tiistai 16. kesäkuuta 2015

KesäHesa

Lauantaina Suomen kesä näytti hetken parempia puoliaan ja sen kunniaksi poistuimme Viivin kanssa jopa rakkaalta Saareltamme. Suunnitelmissamme oli mennä Suomenlinnaan, mutta kärsivällisyytemme ei riittänyt lauttajonossa seisoskeluun.
 

Niinpä päätimme siirtyä Kauppatorin ihmis- ja lokkivilinästä kohti viime vuonna avautunutta Finnair Skywheelia, jossa kumpikaan meistä ei ollut vielä käynyt kertaakaan. Toisin kuin London Eyehin, tähän maailmanpyörän ei ollut minkäänlaista jonoa. Lippu maksaa aikuiselta 12 euroa ja opiskelijalta 10 euroa.
 
 
Niinpä nousimme lähes tyhjään maailmanpyörän ihastelemaan Helsingin maisemia. Olin kyllä pettynyt siihen, miten vähän sieltä oikeastaan näki Helsinkiä. Maisemat rajoittuivat pelkkään keskusta-alueeseen ja merinäkymään. Jopa Lauttasaaren lintutornista näkee laajemmin Helsinkiä.
 


Olihan tuo ihan kiva päästä kokemaan, mutta en kyllä ihan heti menisi toiste, jos ei pääsisi ilmaiseksi. Jotenkin muuten hassua kulkea Helsingissä, kun tunnen itseni ihan turistiksi täällä, vaikka tämä onkin kotikaupunkini. Turkuvuodet tekivät selvästi tehtävänsä :D
 

Maailmanpyörästä suuntasimme Kauppahallin kautta kohti Kaivaria nauttimaan aurinkoisesta kesäpäivästä piknikin merkeissä. Ihmisiä oli yllättävän vähän liikkeellä, mikä ei haitannut meitä ollenkaan.
 

Päivä kului ihoa kärtsäten,  hölmöistä ja vakavista asioista jutellen, vammakuvia ottaen ja muun muassa lakritsipopcornilla herkutellen. Tuollaisista pienistä asioita koostuvat mielestäni täydelliset päivät. Nyt kun olemme nähneet Viivin kanssa paljon useammin kuin ennen, en osaa enää edes kuvitella, että asuisimme eri kaupungeissa. Paras ystävä on jotain mittaamattoman arvokasta <3
 

Päivän kääntyessä iltaan kävelimme rannan kautta takaisin kohti keskustaa, koska minun oli pakko saada maailman parasta jäätelöä. Suussa sulavan hyvää vanhanaikaista vaniljapuikkoa myydään ainoastaan Helsingin jäätelötehtaan kioskilla. Voi nam, miten hyvältä se taas maistuikaan!
 
 
Ilta jatkui omalta osaltani vielä hyvin myöhään (tai aikaiseen :D) Saarella kavereiden kanssa iltaa istuen. Loma on kyllä ihanaa, kun voi valvoa ja nukkua milloin vain haluaa. Tällä viikolla kutsuvat sitten jo torihommat parina päivänä ennen juhannusta. Juhannussuunnitelmat ovat taas ihan auki, toivon että saisimme koottua jonkinlaisen porukan meidän mökille Porvooseen, mutta saa nyt nähdä kuinka siinä käy.
 

Ainiin, jos jotakin kiinnostaa, mitä perjantaiselle Helsinki-päivän konsertille kävi, niin se näkyy ylläolevasta kuvasta. Porukkaa oli ihan älyttömästi ja konserttialueelle pääsemisestä ei tullut yhtään mitään. Koko alue oli peitetty niin, että sen ulkopuolelta ei oikeastaan nähnyt yhtään lavalle. Se oli mielestäni ihan älytöntä, koska kyseessä oli ILMAISKONSERTTI. Olen viimeksi ollut paikalla silloin, kun konsertti järjestettiin vielä Kaivarissa ja silloin lavalle kyllä näki, vaikka ei ollutkaan varsinaisella konserttialueella. Luulisi, että sen tarkoituksena olisi, että mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan konsertista, mutta ilmeisesti ei.
 
Niinpä kuuntelin vain Haloo Helsingin ja Elastisen keikat, joiden jälkeen lähdin sukumme matkatoimisto Olympian kesäjuhliin. Tarkoituksenani oli palata konserttiin vielä illemmasta, mutta sangria ja herkulliset tapakset veivät voiton surkeasti organisoidulta konsertilta.
 
Nyt on sitten ollut todistetusti kaksi kunnollista kesäpäivää, saa nähdä koska on seuraavien vuoro. Tällä hetkellä on taas aikamoinen ärsytys Suomen kesää kohtaan. Tätäkö tässä taas odotettiin koko vuosi kuin kuuta nousevaa? 15 astetta, tuulta ja sadetta. No, onneksi sadepäivieni riemuna on Tinder ja sen outoakin oudommat miehet :D
 
Mukavaa viikon jatkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti