tiistai 4. tammikuuta 2022

En enää lupaa mitään

Uusi vuosi ja uudet lupaukset, niinhän se aina tuntuu olevan. Tai vähintään pitkä lista tavoitteita, jotka saavuttaa vuoden aikana. Kun lupaukset tai tavoitteet eivät sitten toteudu, seuraa siitä aina jonkinlainen pettymys. Siksi tänä vuonna aion tehdä toisin. En enää lupaa mitään. Etenkään itselleni. Annan tänä vuonna elämän vain viedä ja kuljettaa.

En lupaa muuttaa elämäntapojani terveellisiksi ja pudottaa painoa. Aion antaa vihdoin armoa itselleni.

En lupaa kirjoittaa yhtäkään blogitekstiä. Kirjoitan vain, jos se tuntuu hyvältä. 

En suunnittele lukuisia reissuja. Mutta iloitsen jos niitä mahtuu tähän vuoteen edes yksi.

En lupaa viedä kymmeniä projekteja loppuun, hankkia uutta työpaikkaa tai opiskellaPidän silti mielen ja ovet avoinna. 


En lupaa lopettaa lentämistä, ryhtyä vegaaniksi tai aloittaa ostolakkoa. Aion kuitenkin suhtautua kriittisemmin kulutustottumuuksiini ja tehdä arjessa kestävämpiä valintoja.

En lupaa siivota vaatehuonettani, varata kirpputoripöytää tai konmarittaa kotiamme. Yritän ainoastaan minimoida uuden tavaran määrän. Todennäköisesti sekään ei onnistu. 


En lupaa aloittaa uusia harrastuksia, enkä jatkaa vanhoja.

En lupaa lukea yhtäkään kirjaa, käydä yhdessäkään näyttelyssä, konsertissa tai katsoa yhtäkään elokuvaa. Nautin silti niistä jokaisesta, joita tämä vuosi tuo tullessaan.


En lupaa olevani parempi äiti, vaimo, tytär, sisko tai ystävä. Olen vain minä, kaikkine vahvuuksineni ja heikkouksineni.

Sellaisin ajatuksin vuoteen 2022. Olkoon tämä vuosi tyhjä taulu, johon elämä saa piirtää värinsä. Yritän olla pakottamatta sitä mihinkään suuntaan, katson vain mitä kaikkea se tuokaan tullessaan. Toivottavasti enemmän hyvää kuin pahaa. 

Millä mielin sinä lähdet uuteen vuoteen? :)

2 kommenttia:

  1. Uuteen vuoteen lähden ihan avoimin mielin, ja kuten sinäkin, en tee yhtäkään lupausta ym. Elämä tuo sen mitä on tullakseen, niin iloineen kuin suruineenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se juuri on! Toivottavasti uusi vuosi tuo paljon hyviä asioita elämäänne <3

      Poista