perjantai 3. heinäkuuta 2015

Ristiriitaisissa tunnelmissa kohti Kreikkaa

Yleensä pakkaaminen on minulle se hankalin osuus ennen matkalle lähtöä. Tällä kertaa se on kuitenkin ollut pulmista pienin, kun on jatkuvasti saanut jännittää, mikä on seuraava käänne Kreikan sekavassa tilanteessa. Vaikka yleisesti olen vähän pessimismiin taipuvainen, niin matkustuksen suhteen olen kuitenkin ikuinen optimisti. Uskon viimeiseen asti matkustaessa siihen, että asiat järjestyvät parhain päin ja hankalistakin tilanteista selviää maalaisjärjellä. Siksi uskon, että meillä on Viivin kanssa tiedossa hauska ja unohtumaton matka, tavalla tai toisella.
 
 
Tietysti Kreikan epävakaa tilanne täytyy huomioida monella tapaa ennen matkaa ja sen aikana, mutta matkalle ei koskaan kannata lähteä miettien, mikä kaikki voi mennä pieleen. Silloin voi suosiolla jäädä kotiin hallitsemaan omaa pientä maailmaansa. Jokainen matka sisältää pienempiä tai suurempia muutoksia, joihin sitten reagoidaan parhaalla mahdollisella tavalla. Huvittaa kyllä vähäsen se, että vedänkö minä puoleeni kriisejä vai kriisit minua, koska tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun suuntaan keskelle tapahtumien keskipistettä. Viime vuonna suuntasin Bangkokiin kesken mellakoiden ja 2005 olin puolestaan Lontoossa pommi-iskujen aikaan. Nyt mennään sitten katsomaan Ateenaan aitiopaikolle, mitä Kreikassa todella tapahtuu vai tapahtuuko mitään.
 
Olen tippunut jo ajat sitten kärryiltä tuon Kreikan tilanteen suhteen ja tuntuu, etteivät kreikkalaiset oikein itsekään enää tiedä, mikä olisi heille parasta. Itse olen alusta asti ollut sitä mieltä, ettei Kreikalle olisi pitänyt antaa lainoja. Uskon, että sillä saatiin Kreikan tilanne vain entistä huonompaan jamaan. Jokaisen on kannettava jossakin vaiheessa vastuu virheistään ja nyt alkaa olla Kreikan aika. Ja todennäköisesti myös Suomen, koska itse en usko, että lainarahoja tullaan koskaan saamaan takaisin kotimaahamme.   
 

On mahdotonta sanoa, mitä sunnuntaisessa äänestyksessä tulee tapahtumaan ja mitkä ovat sen vaikutukset Kreikkaan. Me olemme menossa Ateenaan kuitenkin lomalle, emme ratkomaan taloudellista ja poliittista kriisiä. Meidän suunnitelmissa on käydä ihastelemassa Akropolista ja muita Antiikin ihmeitä, nauttia kreikkalaista ruokaa ja viiniä, tehdä ostoksia ja lillua hotellin altaassa. Tiistaina tarkoituksenamme on ottaa lautta Kreetalle ja nauttia siellä rentouttavasta rantalomasta loppuviikko. Varmuutta suunnitelmien toteutumisesta ei ole, mutta sitten täytyy vain soveltaa ja keksiä vaihtoehtoisia ratkaisuja. Ja tietysti nauraa, koska se kuuluu olennaisena osana jokaiseen matkaamme.
 
Raporttia reissusta tulee jo paikan päältä, jos vain netti suostuu yhteistyöhön. Nyt pitäisi vielä selvittää tuo pakkausongelma, jotta pääsisi huomenna kohti Ateenan hulinoita. Kreikkalaiset pyllyt, täältä tullaan! :D

2 kommenttia:

  1. Kreikan tilanne on tosiaan sekava, ja varmasti vaikuttaa myös lomakohteteiden ilmapiiriin jollain tavalla. Joka tapauksessa hyvää matkaa teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ida! :) saa nähdä, miltä tilanne näyttää paikan päällä, pian se selviää.

      Poista