maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kukkuu Ateenasta!

Kaksi päivää olemme ihmetelleet kaupungin autioita katuja ja tänään lähdemme ottamaan selvää, miten eilinen äänestystulos näkyy kaduilla. Tähän asti lomamme on sujunut rauhallisesti ja kriisi on vaikuttanut siihen pelkästään positiivisesti. Julkiset ovat olleet ilmaisia, ihmiset todella ystävällisiä ja kaduilla on ollut hiljaista ja rauhallista.
  


Majoitumme Oscar Hotellissa, joka sijaitsee aivan Larissis metro-/juna-aseman vieressä. Hotelli on viihtyisä ja sen ainoa huono puoli on ollut vaihtelevalla menestyksellä toimiva netti. Huoneemme sijaitsee ylimmässä kerroksessa ja siihen kuuluu iso parveke, josta aukeaa näkymät ympäri Ateenaa.
 

Hotellista löytyy myös oma ravintola, jonka kreikkalaisen salaatin kävimme testaamassa jo heti lauantaina. Katolta sijaitsee pieni uima-allas, josta aukeaa kivat näkymät aina Akropolikselle asti. Kolme yötä maksaa kahdelta hengeltä 150 euroa, joten kohtuuhintainen hotelli kyseessä.
  

Lounaan jälkeen suuntasimme ostamaan lauttalippuja Kreetalle ja samalla kiertelimme hotellimme lähialuetta kävellen. Ihmisiä ei näkynyt juuri ollenkaan ja autojakin oli liikenteessä yllättävän vähän. Ajattelimme sen johtuvan alueen hieman syrjäisestä sijainnista, mutta saman näyn kohtasimme sunnuntaina myös Ateenan keskustassa. Monet kaupoista olivat suljettuina ja kaduilla näkyi paljon tyhjiä liiketiloja.
 

Poikkesimme myös erääseen puistoon, joka näytti toimivan pääasiassa kodittomien asuinalueena. Kaupunki on melko epäsiisti ja monet rakennukset ja patsaat ovat täynnä graffiteja ja töherryksiä. Etenkin keskusta-alueelta löytyy kuitenkin myös kauniita rakennuksia, joita esittelen enemmän toisessa postauksessa.
 

Haahuiltuamme aikamme löysimme sattumalta National Archaeological Museumin, jonka sisältöä lähdimme tutkimaan tarkemmin. EU:n opiskelijat pääsevät sisään ilmaiseksi ja muille sisäänpääsy taisi olla 7 euroa. Museossa on esillä valtava määrä veistostaidetta ja ruukkuja yms. eri aikakausilta.
 


Museokierroksen jälkeen pysähdyimme ihastelemaan kadunvarsien appelsiinipuita. Oma "välipalamme" koostui kuitenkin kaikesta muusta kuin hedelmistä, kun kävimme tyhjentämässä hotelliamme vastapäätä sijaitsevan supermarketin. Herkkuöverit <3 
 

Herkutteluhetken jälkeisen välikuoleman jälkeen ihastelimme auringonlaskua parvekkeellamme, jonka jälkeen lähdimme etsimään ravintolaa. Tehtävä oli helpommin sanottu kuin tehty, mutta lopulta löysimme tunnelmallisen ravintolan eräältä sivukujalta.
 

Ruoka oli herkullista ja iltaa ilahdutti myös suloinen kissakaveri, jota Viivi syötti salaa pöydästä. Kahden hengen illallinen alkupaloineen ja juomineen maksoi 25 euroa, joten tuonne suuntaamme varmasti vielä uudestaankin.

Elämän riemua! :D
 
Naurua on riittänyt loputtomat määrät ja juttujen hölmöydellä ei ole taas ollut mitään rajaa, kun tämä tehokaksikko on päässyt irti. Ensimmäisen kerran töppäsimme jo lentokentällä ja siitä asti noloja tilanteita ja valokuvia on riittänyt. Yritän palata asiaan taas huomenna ja kertoilla meidän eilisestä vierailusta Akropolikselle ja Syntagman aukiolle.
 
Nyt kuitenkin toivottelen mukavaa maanantaita kaikille, me lähdetään aamu-uinnille, koska me ollaan LOMALLA!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti