maanantai 10. syyskuuta 2018

Vancouver Downtown ja Gastown

Tervehdys Vancouverista, Kanadan länsirannikolta kymmenen aikaerotunnin takaa. Reissumme  ensimmäiset päivät ovat sujuneet hyvin, vaikka pää on edelleen jet lagista vähän sumea ja unirytmi ei ole ihan vielä tasaantunut. Olemmekin ottaneet nämä alkupäivät aika rennosti, jotta kroppa ja mieli ehtivät tottua tähän suureen muutokseen.


Majoitumme ihan Vancouverin keskustassa, West Endissa, Sandman Suites  Vancouver huoneistohotellissa. Näkymät 22.kerroksen parvekkeeltamme ovat käsittämättömän upeat ja muutenkin huoneisto on tilava ja viihtyisä. Täältä on myös helppo kävellä moneen Vancouverin keskeiseen paikkaan ja lukuisat ravintolat ja kaupat löytyvät ihan vierestä.


Ensimmäisenä päivänä lähdimme tutustumaan Vancouverin keskustaan melko päämäärättömästi kulkien. Tarkoituksena oli vierailla Vancouverin alkulähteillä  Gastownissa, mutta matkan varrelle osui paljon muitakin mielenkiintoisia paikkoja ja  rakennuksia.


Vancouverin keskusta on jännä sekoitus uusia ja vanhoja, korkeita ja matalia rakennuksia. Välillä kadut pursuavat ihmisiä ja välillä taas saa kulkea täysin rauhallisia katuja. Yhdeltä nurkalta paljastuu värikästä katutaidetta, toiselta yhteisöllinen kaupunkipuutarha ja kolmannelta taas löyhähtää virtsan ja marihuanan haju. Samalle kadulle mahtuvat niin kalliit näyteikkunat kuin kodittomat kulkijat ja narkomaanit. Vancouver on täynnä suurkaupungin sykettä ja silti sillä tuntuu olevan pikkukylän lämmin sydän. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita olematta kuitenkaan päällekäyviä. Yleinen tunnelma  kaupungissa on mukavan rento ja mutkaton.


Vancouver sai alkunsa vuonna 1867, kun merimies "Gassy" Jack Deighton perusti ensimmäisen saluunan Gastownin alueelle, joka kasvoi nopeasti merkittäväksi kauppa- ja satamapaikaksi. Nykyään tuo Vancouverin sympaattinen sydän on vain pienen pieni osa suurkaupunkia, mutta jotenkin vanhan ajan tunnelman pystyi edelleen aistimaan Gastownin kaduilla. Nykyään Gastownista löytyy mm. paljon trendikkäitä liikkeitä, ravintoloita ja taidealan gallerioita ja oppilaitoksia. Yksi Gastownin kuuluisimmista nähtävyyksistä on sen höyrykello, jota mekin kävimme ihmettelemässä.


Vancouverin keskusta on siitä kiva, ettei siellä ole kauheasti "pakollisia" nähtävyyksiä. Päivän voi siis rauhassa kuluttaa ilman selkeää suunnitelmaa kulkien täysin fiiliksen mukaan. Me näimme kävelyllämme Gastownin lisäksi mm. sataman, China Townin, lukuisia erilaisia pilvenpiirtäjiä, kauniita vanhoja rakennuksia, pieniä putiikkeja ja suuria ostoskeskuksia.

Sellaisia ensitunnelmia Vancouverista. Olemme kohdanneet hieman teknisiä ongelmia,  minkä takia kirjoitan blogia ainakin toistaiseksi kännykällä. Sen takia asettelut ovat vähän oudosti. Toivottavasti ei tarvitse koko kolmea kuukautta kännykällä näpyttää. Mukavaa viikkoa kaikille! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti