torstai 13. syyskuuta 2018

Capilano Suspension Bridge Park - Retki pohjoiseen sademetsään

Vancouver ei ole itse kaupunkina mitenkään ainutlaatuinen. Se, mikä tekee siitä erityisen on sen sijainti sekä meren että vuorten läheisyydessä. Vancouverissa voit hetkessä olla purjehtimassa Tyynellä valtamerellä tai lasketella vuorten rinteillä. Me puolestaan päätimme yhtenä päivänä lähteä retkelle sademetsään Pohjois-Vancouveriin. 

Capilano Suspension Bridge Park sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Vancouverin keskustasta. Ensimmäinen riippusilta Capilanojoen yli rakennettiin jo vuonna 1889. Nykyinen silta on 137 metriä pitkä ja se ylittää joen 70 metrin korkeudessa.


Sisäänpääsymaksu puistoon on kallis (47 Kanadan dollaria) ja se sisältää myös kuljetuksen Vancouverin keskustasta. Puistossa on paljon muutakin nähtävää kuin itse riippusilta. Alueella kulkee luontopolku, jossa voi tutustua tarkemmin lauhkean vyöhykkeen sademetsään. Puistossa kulkee myös useita kävelysiltoja puusta toiseen ja korkeiden rotkojen yllä.


Lauhkean vyöhykkeen sademetsät eroavat troopisesta sademetsästä merkittävästi kasvillisuudeltaan ja keskilämpötilaltaan. Pohjoisista sademetsistä löytyy paljon meille suomalaisille tuttuja puita ja kasveja, niiden mittasuhteet ovat vain käsittämättömän suuret. Puiston korkein puu on 76 metriä korkea, eivätkä muutkaan puut ihan pieniä olleet.


Iltapäivällä puistossa oli melko vähän ihmisiä ja saimme kulkea rauhassa alueella sateettomassa säässä. Aikaa koko puiston kiertämiseen meni noin kaksi tuntia.


Arvoimme pitkään, jätämmekö käymättä puistossa sen korkean hinnan takia. Onneksi kuitenkin menimme, koska luonto ja maisemat puistossa olivat kerrassaan upeat. Innolla odottelen jo reissumme tulevia maisemia, jotenkin luulen, että nämä Capilanon maisemat olivat vasta alkulämmittelyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti