maanantai 24. syyskuuta 2018

Banffin ja Jasperin upeat vesiputoukset ja kanjonit

Sekä Banffin että Jasperin kansallispuistoissa riittää upeaa nähtävää enemmän kuin reilussa viikossa ehtii näkemään. Koska olimme puistoissa ensimmäistä kertaa, halusin etenkin itse nähdä monet puistojen kuuluisimmista luonnonnähtävyyksistä.
 

Jos joskus palaisin puistoihin uudestaan,  keskittyisin varmasti enemmän kulkemaan paikoissa, joissa muita ihmisiä ei olisi niin runsaasti. Kaikki paikat, jossa kävimme olivat kuitenkin niin kertakaikkisen upeita, etten olisi jättänyt niitä välistä suurista turistimassoista huolimatta. Turkoosien järvien ja lumihuippuisten vuorien lisäksi puistoista löytyy lukuisia vesiputouksia ja kanjoneita, joista monia kävimme katsomassa viikon aikana. Ne olivat myös niitä nähtävyyksiä, missä oli huomattavasti vähemmän turisteja esimerkiksi järviin verrattuna. 


Ensimmäinen niistä, Bow Falls, sijaitsee aivan Banffin kylän lähellä. Ilma oli tuolloin todella sateinen, joten saimme nauttia putouksesta lähes kahdestaan. Putous on osa Bow-jokea, joka kulkee Banffin halki. 


Seuraavana päivänä teimme kävelyn Johnston Canyonissa huomattavasti aurinkoisemmassa säässä. Kanjoni sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Banffista. Upeassa kanjonissa sijaitsee kaksi putousta. Ylemmille tulee matkaa yhteen suuntaan noin 3 kilometriä. Meillä oli sen verran tiukka aikataulu,  että kävelimme vain alemmalle putoukselle, jonne oli matkaa yhteensä noin 3 kilometriä. Kulkuväylät kanjonissa olivat melko kapeita, joten oli onni, ettei paikalla ollut ihan valtavasti turisteja.

Putoukset ja kanjonit eivät suinkaan loppuneet Banffiin, vaan saimme nauttia niistä myös Jasperissa. Tuon maagisen järvipäivän lopuksi kävimme vielä Maligne Canyonissa, joka sijaitsee melko lähellä Jasperin keskustaa. Myöhään iltapäivällä paikka oli hyvin rauhallinen ja aurinko paistoi kauniisti puiden lomasta.


Viimeisenä päivänämme Jasperissa kävimme vielä ihastelemassa kahta vesiputousta. Sunwapta Falls sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Jasperista Icefields Parkwayn varrella. Aamu oli viileä ja puut olivat peittyneet lumeen, mikä teki paikasta jotenkin todella unenomaisen. Juuri ennen putousta Sunwapta-joki kiertää pienen saaren, mikä tekee paikasta erityisen kauniin.


Sunwapta Fallsilta jatkoimme Icefields Parkwayta takaisin Jasperiin päin ja pysähdyimme matkalla vielä katsastamassa Athabasca Fallsin. Myös nämä putoukset tekivät vaikutuksen ja putousten jäljessä sijaitseva kanjoni häikäisi turkoosilla vedellään. Jokainen näkemämme paikka on lumonnut omalla ainutlaatuisuudellaan. Ei voi kuin hämmästellä,  miten upeita mestariteoksia luonto onkaan saanut täällä aikaan. 

2 kommenttia:

  1. Nice post. I was checking continuously this blog and I'm
    impressed! Very helpful information specifically
    the ultimate phase :) I handle such information much. I used to be looking
    for this particular information for a very lengthy time. Thank you and best of luck.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you so much for your lovely comment! It's really nice to hear that my post was helpful to you. All the best for you :)

      Poista