sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

N niin kuin...

...NAINEN on tämän päivän sana. Tarkoituksenani oli kirjoittaa jotain hienoa ja ylevää naiseudesta, mutta on taas sellainen viikonloppu takana, ettei sanoja vain ole. Alkuviikon rohkeus ja toiveikkuus vaihtuivat hetkessä paniikiksi ja pettymykseksi. Menneisyyden painajainen teki paluun ja vetäisi maton taas jalkojeni alta. Nyt vain toivon, ettei tämä kevät paljastuisi kokonaan edellisen kaltaiseksi.

Koska sanoja ei ole päätin avata sanakirjan N-kirjaimen kohdalta ja kirjoitella sieltä kaikki omaan naiseuteeni sopivat sanat. Tämmöisiä sanoja löysin.

Naamioituminen, naarastiikeri, naarmuuntunut, nahanluonti, nahistelu, naida, naiivi, naimaton, naisellinen, naisopettaja, naissankari, naistentaudit, naisvaltainen, naisystävä, nakella, nakertaa, naljailu, nalkutus, nalle, namu, napakymppi, napina, napostelu, napsahdus, narista, narrata, narri, narttu, naseva, naukata, naukua, nauraa, naurettava, naurunalainen, naururypyt, nautiskelija, navigoida, negatiivinen, neiti, neitsyys, neljännesvuosisata, nenäkäs, nerokas, netti, nettopalkka, neula, neule, neuroosi, neuvoja, neuvokkuus, neuvoton, neuvottelija, niiata, nilkkuri, nimellisarvo, nimi, nimitellä, nirso, niskoittelu, niuhottaa, noita, nokkela, nokkimisjärjestys, nolata, nolo, nopealiikkeinen, normaali, nostalginen, notkea, nousukausi, nujertaa, nukkekoti, nuolla, nuorekas, nuppu, nuttura, nykyaikainen, nymfomaani, nyyhkytys, näkymätön, näkyvä, nälkäinen, nänni, näppärä, näpsäkkä, näpäyttää, närkästynyt, nätti, näytellä, näyttävä, nöyrä.

Niitä oli muuten aika monta, enkä ihan kaikkia jaksanut edes kirjoittaa. Nuo sanat tuovat mielestäni yllättävän hyvin esille naiseuden monet puolet. Naiseus on useimpina päivinä melko hankalaa. Ja silti en vaihtaisi sitä pois. Onneksi elämässäni on mahtavia naisia, joiden kanssa jakaa tuo hankaluus. Ilman heitä en tiedä, missä olisin.

Jokaisen naisen elämän tärkein nainen katsoo kuitenkin peilistä. Sille pitää muistaa hymyillä ja puhua kauniisti, sitä täytyy kannustaa ja rohkaista, lohduttaa ja helliä ja se pitää hyväksyä juuri sellaisena kuin se on. Joten muistakaahan hemmotella itseänne tänään kaikki ihanaiset, koska mitään ei kannata laskea miesten varaan!
 
Minun naistenpäivän resepti ja kohta vielä leffaan parhaan ystävän kanssa <3
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti