tiistai 31. maaliskuuta 2015

Hyvä kiertoon: WWF

Taas olisi aika pistää hyvä kiertoon minulle tärkeän asian edistämiseksi. Edellisessä postauksessa kerroinkin jo lentämisen aiheuttamista tunnontuskistani. Pohdiskelut siitä aiheutuvista hiilidioksidipäästöistä ja oman hiilijalanjäljen pienentämisestä antoivatkin minulle innoitusta maaliskuun hyväntekeväisyyskohteen valitsemiseen. Lauantaihin osui myös aiheeseen sopivasti Earth Hour, jota vietimme Viivin kanssa yhdessä minun luona. Kokkasin kasvisruokaa, suljimme somen ja nauroimme kippurassa lukiessamme kynttilän valossa reilimuistojamme päiväkirjasta. Earth Hour on loistava muistutus siitä, miten pienistä ja helposti toteutettavista teoista ilmastonsuojelussa on kyse.

Olen aina ollut luonnonlapsi. Vaikka olen asunut koko ikäni kaupungissa, kaikki kotini ovat sijainneet jollakin tavalla luonnon välittömässä läheisyydessä. Metsän keskellä ja veden äärellä sijaitsevat voimapaikkani, joissa kerään energiaa arjen jaksamiseen. Kymmenen vuotta partiossa opetti arvostamaan luontoa vielä ihan uudella tavalla ja toi elämääni vaellusharrastuksen. Luonnon ja sen eläinten ihmettelemiseen ei voi kyllästyä koskaan, aina löytää jotain uutta. Myös matkustaessa nautin luontokohteista aivan erityisen paljon.

Suomen luonnon ja vuodenaikojen monimuotoisuutta

Maapallomme luonnon monimuotoisuus on uskomatonta, mutta se on myös todella haurasta. Jokaisen ihmisen pitäisi tajuta sen arvo ja se, että monimuotoisuuden säilyminen on meidän käsissä. Vain me voimme pysäyttää ilmastonmuutoksen, suojella uhanalaisia eläinlajeja tai vähentää luonnonvarojen ja energian kulutusta, jotta tulevatkin sukupolvet pääsisivät nauttimaan tästä upeasta pallostamme. Näiden asioiden yksi aktiivinen puolestapuhuja ja toimija on WWF, jonka tavoitteisiin ja toimintatapoihin voit tutustua tarkemmin tästä.

Välillä on todella turhauttavaa ja surullista elää näin välinpitämättömässä maailmassa. Oma etu tuntuu liian usein olevan yhteistä etua tärkeämpää. Pahoin pelkään, että luonnon- ja ilmastonsuojelun tärkeyteen herätään vasta, kun on liian myöhäistä. Toivon niin kovasti, että ihmiset ja erityisesti päättäjät heräisivät näkemään luonnon todellisen arvon. Minulle luonto on antanut niin paljon, että haluan tehdä mahdollisimman paljon sen vaalimiseksi. Siksi tämän kuun lahjoitukseni meni WWF:n työn tukemiseen.

Luonnon upeutta ympäri maailmaa

Maaliskuussa vältin shoppailusortumiset täysin, minkä takia WWF:n kassaan kilahti 25 euroa. Myin myös suuren kasan turhia vaatteitani huuto.netissä, joten maaliskuu on ollut kulutuksen suhteen todella onnistunut. On ollut mahtavaa ja palkitsevaa huomata, miten helposti omia ostotottumuksiaan on pystynyt muuttamaan. Tulee valtava voittajafiilis aina, kun pystyn jättämään kauppaan jotakin, mikä ennen olisi lähtenyt mukaani ilman sen suurempaa miettimistä. Shoppaushimoani tullaan kyllä koettelemaan kevään ja kesän mittaan eripuolille Eurooppaan suuntautuvilla reissuilla ja pelkään pahoin, että silloin en pysty hillitsemään itseäni näin tehokkaasti!

Haastan myös jokaisen lukijan tutkiskelemaan kriittisesti omia kulutustottumuksiaan. Radiossakin alkoi soida Zen Cafen biisi, joka sopii mielestäni hyvin tähän aiheeseen. Sinä olet ihminen, muistatko?


Mukavaa tiistaita kaikille, tehdään yhdessä meille kaikille parempi maailma :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti