keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kesähaaste 21/23 & 22/23: 5 vahvuuttani ja 5 heikkouttani

Päätin nyt yhdistää nämä kaksi kesähaastetta ja päästää itseni tällä kertaa vähän helpommalla. Tuntuu, että olen viime aikoina ylianalysoinnut itseäni ja elämääni niin paljon, että en vain enää jaksa tehdä sitä tässä postauksessa. Mielestäni on kuitenkin todella tärkeää, että ihminen tiedostaa omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Silloin pystyy käyttämään omia vahvuuksiansa voimavarana ja kehittämään niitä heikompia puolia haluamaansa suuntaan. 

Itse olen aina kiinnittänyt enemmän huomiota niihin heikkouksiini ja olenkin viime aikoina pakottanut itseäni keskittymään myös siihen hyvään, mitä minussa on. Sitä kautta toivon kehittyväni päivä päivältä vahvemmaksi ja positiivisemmaksi ihmiseksi. Koska hyviä asioita tapahtuu ihmisille, jotka uskovat ansaitsevansa sen. Kuvat alkuvuoden Aasian matkalta kuvastamassa valoisia ja varjoisia puoliani. Ja niitähän riittää.

Vahvuuteni:

1. Periksiantamattomuus
2. Spontaanisuus
3. Lapsenmielisyys
4. Avarakatseisuus
5. Vastuuntuntoisuus


Heikkouteni:

1. Laiskuus
2. Heikko itsetunto
3. Itsepäisyys
4. Ylianalysoiminen
5. Pessimistisyys

 
Sellaista tällä kertaa. Onneksi tämä kesähaaste tulee pian päätökseensä, kun tuntuu vaikealta enää keskittyä näiden kirjoittamiseen koko elämän ollessa muutoksen alla. Kesäiset ilmatkin loppuivat jo ajat sitten, minkä takia syksyn kuviot pyörivät yhä vahvemmin mielessä. Tällä hetkellä on käynnissä jonkinlainen "tyyntä ennen myrskyä"-vaihe, mutta parin viikon päästä onkin sitten jo täysi härdelli käynnissä. Vaikka muutokset ovatkin isoja, niiden kautta on tullut vihdoin sellainen olo, että olen saamassa kaipaamani uuden alun. Tien suunta on valittu ja nyt täytyy vain tehdä kaikki sen eteen, että siitä tulisi tie hyvinvointiin, tyytyväisyyteen ja onnellisuuteen.
 
Hyvää keskiviikkoa kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti