perjantai 15. lokakuuta 2021

Helsinki tarjoaa taaperolle paljon (ilmaisia) elämyksiä

Kuvia selaillessani huomasin, että niistä löytyi monia Helsingissä toteutettuja päiväretkiä, joista en ole kirjoitellut ollenkaan tänne blogiin. Niinpä päätin tehdä tällaisen vinkkipostauksen, mitä kaikkea taaperon kanssa voi tehdä Helsingissä. Lähes kaikki näistä kohteista ovat täysin ilmaisia, mikä on tietysti mukava lisä. 





Haltialan tila ja Keskuspuisto

Aloitettiin syksy käymällä Haltialan tilalla, jossa olin itse ensimmäistä kertaa. Kyseessä on Helsingin ainoa maatila ja siellä voi vierailla ilmaiseksi. 




Pihapiiristä löytyy eläinten aitauksia, joissa voi käydä ihastelemassa mm. lampaita, kanoja ja sikoja. Kauempana pelloilla on ainakin kesäaikaan myös lehmiä. Lisäksi tilalla on myös mahdollisuus ratsastukseen maksua vastaan. Haltialassa on myös kiva eläinaiheinen leikkipuisto ja tunnelmallinen ravintola Wanha Pehtoori, jossa söimme kalakeittoa ja pullaa. Pihasta voi kävellä polkua pitkin Vantaanjoen rantaan ja muille läheisille luontoalueille. 




Itse yhdistimme vierailuun myös kävelyn Niskalan arboretumissa ja Keskuspuiston Aarnipolulla. Nähtävää alueella olisi riittänyt vaikka kuinka paljon, joten palaamme varmasti sinne joku toinen kerta. Syksyisenä arkipäivänä saimme nauttia Haltialasta ja sen lähiympäristöstä lähes omassa rauhassa. 




Lasten kaupunki

Helsingin kaupunginmuseosta löytyy Lasten kaupunki, joka on ilmainen lapsille suunnattu museotila, jossa menneisyys yhdistyy leikkiin. Lasten kaupunki oli minulle aivan uusi tuttavuus, vaikka kaupunginmuseossa olenkin käynyt. 




Lasten kaupunki koostuu kahdessa kerroksessa olevista huoneista, jotka kaikki sukeltavat historiaan mielenkiintoisella tavalla. On kulkupelejä hevoskärryistä laivaan, kauppa, koululuokka, mummola, lelunäyttely ja teatteri, jossa voi pukeutua roolivaatteisiin tai esittää nukketeatteria. Aivan huikea kokonaisuus, johon tosiaan pääsee ilmaiseksi niin lapset kuin aikuisetkin. Viihdyimme koko perhe todella hyvin ja varmasti menemme toistekin. 

Linnanmäki ja Sea Life

Lintsi on ikisuosikkini, josta löytyy tekemistä kaikenikäisille. Huvipuiston alueelle on ilmainen sisäänpääsy ja Lintsillä on myös useita pienille lapsille suunnattuja laitteita, jotka ovat ilmaisia. 




Menimme testaamaan niitä tänä kesänä Emilyn perheen ollessa vierailulla luonamme. Ikävä kyllä Aarnille osui tuolloin todella huono päivä ja huvipuistoilusta oli riemu kaukana. Mutta mahtui siihen muutamia mukaviakin hetkiä laitteiden pyörteissä. 




Samalla kävimme myös Sea Lifessa, joka on maksullinen kohde. Akvaariomaailma on hienosti toteutettu kokonaisuus, jossa viihtyvät varmasti monen ikäiset lapset. Paitsi meidän Aarni, joka jaksoi katsoa kaloja hetken, jonka jälkeen aloitti loputtoman kiukuttelun. Taas tuli todettua, ettei pienen lapsen kanssa kannata tuhlata maksullisiin aktiviteetteihin.

Muut aktiviteetit 

Näiden lisäksi Helsingissä on paljon muitakin julkisia tiloja, joita hyödynnämme usein arjessa. Näitä ovat mm. kirjastot, leikkipuistot, ostoskeskukset ja museot (taapero pääsee ilmaiseksi ja meillä aikuisilla on museokortit). 




Monet Helsingin leikkipuistot järjestävät lapsiperheille erilaista ohjelmaa ja kesäisin niissä on lapsille tarjolla ilmainen puistoruokailu. Sitten on tietysti paljon erilaisia sisäleikkipuistoja, joissa olemme käyneet ainoastaan Hoplopissa, kun se on ollut vielä ilmaista alle 2-vuotiaan kanssa.




Kesällä teimme myös pyöräretkiä ympäri Helsinkiä, jotka toivat mukavaa vaihtelua arkeen. Kävimme mm. Munkkiniemessä, Meilahdessa ja Töölössä. Tänä vuonna emme ole käyneet Suomenlinnassa, mutta viime vuonna teimme sinne ihanan syysretken, kuten myös Lammassaareen ja Vanhankaupunginkoskelle. 




Helsinki on yllättävän monipuolinen kaupunki, josta löytyy jokaiselle jotakin, myös taaperolle. Lapsen kautta sitä on myös päätynyt moniin sellaisiin paikkoihin, jotka muuten ehkä olisivat jääneet kokematta. 




Mitkä ovat sinun suosikkikohteet lapsen kanssa Helsingissä? 

2 kommenttia:

  1. Tuo Lasten kaupunki museo on todella ihana. Jokunen vuosi sitten tuli vierailtua ja tykättiin todella. Tarkoitus taas joskus käydä uudelleen. 🥰

    Meillä hyviä kohteita on olleet myös Luonnontieteellinen museo (käyty ainakin 2 kertaa) ja Kansallismuseo (käyty kerran), jossa kummassakin on tullut käytyä neidin kanssa. 🥰 Sekä ratikkamuseo on yksi ikisuosikki meillä. 👍

    Kun on taas mahdollista, niin tullaan taas tekemään Hesaan hotelli reissu, ja sen sitten näkee, että mitä tehdään. 🥰💖💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten kaupunki on kyllä mahtava paikka, kuten myös Luonnontieteellinen museo ja Kansallismuseo. Ratikkamuseossa en olekaan koskaan käynyt, pitää laittaa vinkki talteen tulevan varalle :)

      Toivottavasti pääsette pian taas lomailemaan Helsinkiin <3

      Poista