perjantai 24. maaliskuuta 2017

Lovrijenacin linnoitus ja Dubrovnikin rantoja

Vielä on kertomatta osa Kroatian matkasta, joten on aika tehdä piipahdus kesäisen kuumaan Dubrovnikiin. Väkisin alkoi kuvia selaillessa taas matkakuume nousta pintaan. Pitkästä aikaa minulla ei ole mitään ulkomaille suuntautuvaa reissua suunnitteilla, mikä on todella harvinaista. No onneksi on vielä vanhojen reissujen muistoja takataskussa, joita voi ihastella tulevia matkoja odotellessa.


Dubrovnik on todella kaunis kaupunki meren rannalla, joka kohoaa korkealle mäenrinteille. Kaupungissa on toinen toistaan upeampia, vanhoja rakennuksia ja niistä yhteen kävimme tutustumassa myös vähän tarkemmin vanhankaupungin ulkopuolella.


Lovrijenacin linnoitus sijaitsee pienen kävelymatkan päässä kaupunginmuureista, omalla niemekkeellään. Linnaketta ja sieltä aukeavia upeita maisemia pääsee katselemaan kapuamalla ylös jyrkät kiviportaat. Perimätiedon mukaan linnoitus rakennettiin 1000-luvulla kaupungin suojaksi ja sitä on vahvistettu useita kertoja. Nykyään linnoituksessa kuvataan myös Game of Thrones-sarjaa ja kesällä siellä järjestetään näytelmiä ja konsertteja. Linnoitukseen pääsee samalla pääsylipulla kuin kaupungin muureille.


Vähän matkan päästä linnoituksesta sijaitsi pieni uimaranta, jonne pysähdimme nauttimaan auringosta ja virkistävästä merivedestä. Myös toisella puolella Gradia sijaitsi huomattavasti isompi uimaranta palveluineen, mutta siellä emme käyneet lomamme aikana. Ymmärsin myös, että vähän keskustan ulkopuolella sijaitsee useampia, parempiakin rantoja, mutta meille riitti tuo pieni oikein hyvin.


Tuon isomman rannan tuntumassa sijaitsee myös kaunis Art Gallery Dubrovnik, jonne on ilmainen pääsy Dubrovnik Cardilla. Tuo kortti kannattaa ehdottomasti hankkia, jos viipyy kaupungissa yhtään pidempään.


Majoituimme matkamme aikana kauempana keskustasta, todella korkealla mäenrinteellä, josta aukesi huikeat näkymät satamaan ja lähisaarille. Ainoa ongelma vaan oli se, ettei lähistöllä ollut yhden hotellin lisäksi mitään ruokapaikkoja. Jos halusi syötävää piti joko ottaa kyyti alemmas tai tehdä tuo sama matka jyrkkiä ja loputtoman pitkiä portaita pitkin. Alaspäin tuo oli vielä siedettävää, mutta takaisin kipuaminen täydellä vatsalla oli melkoinen urheilusuoritus.


Nyt alkaa olla tuokin matka vihdoin paketissa. Arkistojen kätköissä on kyllä toinen toistaan naurettavampia härökuvia Viivin kanssa, että ehkä koostan niistä vielä jonkun postauksen, jossa selviää tuon matkan todellinen luonne :D

Ulkona on aivan ihana ilma, joka saa jo odottamaan kesää innolla. Toivottavasti se olisi tänä vuonna täällä Suomessakin ihanan lämmin ja aurinkoinen. Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti