maanantai 20. maaliskuuta 2017

Onnea 4-vuotias Travelisa!

Niin se vaan tänään napsahtaa täyteen jo Travelisan neljäs blogivuosi. Neljä vuotta on suhteellisen lyhyt aika ihmisen elämästä, mutta nämä vuodet ovat olleet täynnä mullistavia kokemuksia ja elämäntapahtumia. Neljäs blogivuoteni on ikävä kyllä ollut koko blogihistoriani hiljaisin ja postauksia on kertynyt vuoden aikana vain 35. No, jokaisena kuukautena olen sentään jaksanut tuottaa vähintään yhden kirjoituksen, joten täyshiljaisuus täällä ei kuitenkaan ole ollut.


Tämän kuluneen vuoden aikana arkeni on ollut aikaisempaa kiireisempää, stressaavampaa ja väsyttävämpää. Sen lisäksi parisuhde on tullut mukaan kuvioihin vallaten ansaitsemaansa tilaa elämästäni. Vuosi sitten koin vahvasti, että oli aika pitää taukoa bloggaamisesta. Kirjoittaminen ei tuntunut enää mielekkäältä tai innostavalta, vaan väkinäiseltä ja pakonomaiselta.

Lauttasaaren kotimaisemia neljänä vuodenaikana. Kevään kukkaloisto...
...vaihtui kesän epävakaisiin ilmoihin...
Nyt huomaan tehneeni täysin oikein rauhoittaessani blogini tahtia. Vasta nyt opintovapaalla olen todella tajunnut, miten lähellä kävin loppuunpalamista tänä vuonna. Jos olisin siihen samaan kaaokseen yrittänyt vielä väkisin ylläpitää blogiani normaalisti, olisin todennäköisesti jossain hoidossa tällä hetkellä.

Tietysti harmittaa, ettei kuluneesta vuodesta ole tallentunut materiaalia ja ajatuksia samalla tavalla kuin muista vuosista. Toisaalta monet tunteistani ja ajatuksistani ovat olleet niin ikäviä, että on ehkä ihan hyvä, etteivät ne tänne tallentuneet. Haluan kuitenkin, että Travelisan yleisvire pysyy positiivisena, vaikka oma päänsisäinen vire ei sitä aina olisikaan.

...syksyn kirkkaaseen kuulauteen...


...ja lopulta talven pakkasiin.

Merkittävimmät tapahtumat tämän vuoden aikana ovat olleet yhteenmuutto poikaystävän kanssa heinäkuussa, toinen vuoteni luokanopettajana (kaikkine iloineen ja tuskineen), Mindin ikävät sairaudet, opiskelujen aloittaminen, monet mielenkiintoiset kokemukset, iloiset juhlat ja unohtumattomat matkat. Tämän vuoden aikana olen taas tajunnut sen, miten suuri merkitys läheisten tuella ja rakkaudella on silloin, kun on itse aivan hukkumispisteessä. Siitä iso kiitos heille kaikille <3

Vuoteen on mahtunut myös paljon mukavia juttuja :)

Vaikka blogi on elänyt hiljaisemmalla vaihteella koko vuoden, reissuja on kertynyt kuitenkin ahkerasti. Travelisan neljännen vuoden aikana matkustin kuuteen eri maahan. Blogivuosi starttasi pääsiäsimatkalla Huippuvuorien upeisiin maisemiin, jossa serkkuni opiskeli. 


Toukokuussa taas kävimme työporukan kanssa Tallinnassa virkistysreissulla. Kesään puolestaan mahtui kaksi mukavaa matkaa. Poikaystävän kanssa vietetty loma Maltalla ja Viivin kanssa häröily Kroatiassa. 

Vähän aikaa sitten muuten luin, että tuo oikean yläkulman upea The Azure Window on sortunut :(

Vuodenvaihteessa kävimme vielä avomiehen kanssa lämmittelemässä ja rentoutumassa Gambiassa, josta teimme myös päiväretken Senegalin puolelle.


Ulkomaiden lisäksi olen myös reissannut ahkerasti koti-Suomessa. Vuoteen on mahtunut  muun muassa luontoretkeilyä pääkaupunkiseudulla, mökkeilyä ja veneilyä Porvoossa, vierailu Turun seudulla, partioleiri Roihu Hämeenlinnassa, hiihtoloma Ylläksellä ja viikonloppuvierailu Oulussa. 


Tänä vuonna kotimaa tuleekin varmasti olemaan matkailuni pääkohde ja innolla otan vastaan vinkkejä kotimaan matkailuun liittyen.


Travelisan neljäs vuosi on opettanut minulle tärkeitä asioita. Ensinnäkin sen, että itselleen täytyy olla armollinen. Ja sen, että välillä on pakko pysähtyä hengähtämään, jotta jaksaa taas jatkaa matkaansa eteenpäin. Se on myös opettanut elämän arvaamattomuudesta, niin hyvässä (ja etenkin) pahassa. On vain hyväksyttävä se, etten pysty ennustamaan tulevaa. Tämän kuluneen vuoden aikana olen myös muistanut, että itselleen täytyy olla rehellinen ja joskus täytyy tehdä rohkeita päätöksiä, jotta voi olla onnellinen. Ja sen, että täytyy uskaltaa rakastaa.

Monta asiaa on tulevaisuudessa täysin avoinna. Eipä ole ensimmäinen kerta. Mutta jos jotain nämä kuluneet vuodet ovat opettaneet, niin sen, että muutos on yleensä aina lopulta hyväksi. Tuntui se sitten kuinka vaikealta tahansa. En siis oikeastaan edes odota tasaista vuotta, mutta toivon, että siitä jää käteen enemmän hyvää kuin pahaa.

Vuosi on ollut todella haastava, mutta nyt oloni on pitkästä aikaa hyvä. Minulla on vapaus tehdä asioita, joista nautin ja suhtaudun tulevaan suurella mielenkiinnolla. Minulla on rakkaita ihmisiä elämässäni. Minulla on taloudelliset asiat kunnossa ja olen suurin piirtein terve. Minulla on viihtyisä koti, rakastava mies ja ihanin koira. Tästä olotilasta on mukavaa startata taas uusi vuosi Travelisan historiassa.

Kiitos kaikille lukijoille, jotka olette pysyneet matkassani tämän astetta hiljaisemmankin vuoden aikana. Kiitos etenkin kaikista ihanista ja mielenkiintoisista kommenteista, olette parhaita <3 Saas nähdä, mitä tämä elämänmittainen matka taas tulevana vuonna pitää sisällään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti