perjantai 11. maaliskuuta 2016

10 faktaa minusta

Koska pää tuntuu edelleen lyövän tyhjää kirjoittamisen suhteen, ajattelin turvautua monissa blogeissa kiertäneeseen 10 faktaa minusta -postaukseen. Olisi muuten kiva kuulla, jos teillä lukijoilla olisi joitakin ideoita blogiini liittyen. Haluaisitteko lukea jostakin tietystä matkakohteesta, maanosasta tai tapahtumasta enemmän? Kaipaatteko enemmän postauksia, joissa on hyödyllistä infoa vai omien kokemusten höpötystä? Tai onko mielessäsi vain jokin kysymys, johon haluaisit minulta vastauksen? Otan kaikki ideat, ehdotukset ja kysymykset mielelläni vastaan :)


Nyt kuitenkin niihin faktoihin.

1. En muista käyttää kalenteria.

Minun on joka vuosi ostettava itselleni uusi kalenteri, vaikka en koskaan muista käyttää sitä. Tälläkin hetkellä omistan kolme kalenteria (yhden ostin itse, toisen sain töistä ja kolmannen äidiltä). Niissä taitaa olla yhteensä 5 merkintää. Niiden lisäksi minulla on myös seinäkalenteri ja kännykän kalenteri, johon jaksan silloin tällöin laittaa kaikista tärkeimmistä asioista muistutuksia. Jotenkin luotan siihen, että muistan kyllä kaikki menoni, vaikka nyt työelämään siirryttyäni muistikapasiteettini alkaa olla todella ylikuormittunut, minkä takia unohduksiakin on päässyt sattumaan.

2. Ärsyynnyn lapsellisesti, jos asiat eivät mene tahtoni mukaan. 

Jos asiat eivät suju haluamallani tavalla, minussa herää todella lapsellinen kiukutusreaktio. Tulee sellainen olo, että haluaisin vähintäänkin heittäytyä lattialle huutamaan, heilutella keskaria tai heittää kiukutuksen kohdetta märällä rätillä :D Osaan peittää tuon reaktion melko hyvin ja keskityn lähinnä puremaan hampaitani yhteen. Reaktioni näkyy yleensä vain siten, että muutun todella vähäpuheiseksi tai pahimmassa tapauksessa saatan lähteä ulos purkamaan ärsytystäni. Koen tuon reaktion vain läheisteni kanssa, en esimerkiksi töissä juuri koskaan.

3. Menen joka aamu nousemisen jälkeen vielä takaisin sänkyyn köllöttelemään.

Herään arkisin melko aikaisin, koska rakastan rauhallisia aamuja. Teen aamiaista ja palaan takaisin sänkyyn makoilemaan yleensä useamman kerran heräämiseni jälkeen. Viimeisen köllöttelykierroksen teen yleensä jo täysissä pukeissa.

4. Herään lähes joka yö 1-3 kertaa.

En edes muista, koska olisin viimeksi nukkunut yön ilman yhtäkään heräystä. Muistan yöheräilyn olleen minulle tyypillistä jo ihan lapsesta lähtien. En ole tähänkään päivään mennessä löytänyt syytä heräilylleni. Välillä olen hereillä vain hetken ja välillä saatan valvoa useammankin tunnin keskellä yötä. Mietin välillä, miten ihmeessä jaksan päivisin, kun en nuku kunnolla öisin, en harrasta päikkäreitä, enkä myöskään juo kahvia. Ehkä olen vampyyri :D

Tämä kuva sopi hyvin tähän vampyyriteemaan :D

5. En saa kieltä rullalle.

En vaikka kuinka yritän. Minulla on kauheat traumat tuosta asiasta, kun olen perheemme (ja varmaan koko maailman) ainoa, joka ei siihen pysty.

6. Opin nielemään lääketabletteja vasta 15-vuotiaana.

Sitä ennen minun piti syödä kaikki lääkkeet joko murennettuina tai nestemäisinä. Yksi kauheimmista lääkekokemuksistani oli lapsena se, kun yritin niellä valtavaa kalanmaksaöljytablettia. En vain saanut sitä millään alas kurkusta ja lopulta kapseli hajosi ja pahanmakuinen litku levisi suuhuni. Huh, puistattaa vieläkin! Nykyään saan sentään kurkustan alas lähes kaikki lääkkeet ilman suurempia ongelmia.

7. En osaa röyhtäistä.

Tämä on sellainen asia, jota jaksan aina itsekin ihmetellä. Monet kerrat olen yrittänyt muodostaa röyhtäisyä, mutta mitään ei vain tule. Sen sijaan kurkussani kulkee ilmaa röyhtäisyn tapaan, mutta se kulkee ainoastaan ylhäältä alaspäin. 

8. Rakastan ihmisten kyyläämistä.

Olivat he sitten tuttuja tai tuntemattomia. Rakastan ulkona istumista ja ohikulkevien ihmisten kyyläämistä. Heille voi kehittää erilaisia tarinoita tai miettiä, mitä he voisivat sanoa tai tehdä. Arvostelen myös mielessäni ihmisten tyylejä ja käyttäytymistä. Tuttujakin ihmisiä on kiva kyylätä, etenkin silloin, kun he eivät sitä huomaa. Yhdistän kyyläämisharrastuksen usein myös yöheräilyihini ja pystyn antamaan tarkan raportin yöseurani nukkumistavoista aamulla :D

9. En ole koskaan oppinut soittamaan rummuilla peruskomppia.

Senhän pitäisi olla jokin maailman yksinkertaisin juttu, mutta minulla vaan menee koko pakka sekaisin, kun mukaan pitäisi ottaa se toinenkin käsi. Miten niin olen onnellinen, etten joudu opettamaan musiikkia? :D

10. Selostan ja kommentoin tv-ohjelmien päälle. 

Välillä teen sitä pääni sisällä ja välillä ihan ääneen. Saatan kommentoida Salkkareiden hahmojen sanomisia, arvostella tosi-tv-ohjelmien henkilöitä kovin sanoin tai keksiä vaihtoehtoisia juonenkäänteitä ohjelmiin. Viivin kanssa ollaan kehitetty tämä taito ihan huippuunsa ja ollaankin sitä mieltä, että meidät voisi palkata kommentoimaan mitä tahansa tv-ohjelmaa ja siitä tulisi paljon viihdyttävämpi. Viivi muisteli jokin aika sitten yhtä legendaarista kommenttiani eräästä Maajussille morsian-ehdokkaasta, jonka sanoin paljastuvan ihan varmasti homoksi 10 avioliittovuoden jälkeen :D

Yritin ottaa taideselfien :D

Semmoisia outoja faktoja minusta. Niiden kera toivottelen hyvää viikonloppua kaikille!  :)

2 kommenttia:

  1. Hei pitkästä aikaa! Englannissa on ohjelma nimeltä Gogglebox ja siinä tavalliset ihmiset katsovat telkkaria ja kommentoivat ohjelmaa. Älytön, mutta aika koukuttava ohjelma. Varmasti rantautuu pian Suomeenkin 😄. Kivaa pääaiäislomaa ja reissuja! P.S mäkään en saa kieltä rullalle... 😢

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se itse asiassa on jo Suomessa, pitäisi varmaan ilmoittautua :D Mahtavaa, etten olekaan koko maailman ainoa ihminen, joka ei saa kieltä rullalle. Mukavaa pääsiäistä myös sinne! :)

      Poista