sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Travelisa 3 vuotta!

Vuodet vierivät vauhdilla ja Travelisan kolmas vuosi tulee täyteen tänään. Se on sujunut vaihtelevissa merkeissä ja sen aikana elämäni on kokenut kaksi suurempaa mullistusta lukuisten pienten ohella. Tämän blogivuoden aikana olen myös pohtinut useamman kerran blogini lopettamista, kun jossakin vaiheessa sen kirjoittaminen alkoi tuntua aikamoiselta pakkopullalta.


Onneksi kuitenkin jaksoin jatkaa bloggaamista, koska olisi ollut sääli, jos mitkään kuluneen vuoden tapahtumat tai matkat eivät olisi tallentuneet tänne. Sen lisäksi blogini lukijamäärä on ollut nousussa ja tänä vuonna olen saanut ilahduttavan paljon kivoja kommentteja, jotka ovat motivoineet jatkamaan tätä välillä kovin aikaa vievää harrastustani. Tässä lyhyt katsaus siihen, mitä kaikkea kolmanteen blogivuoteeni oikein mahtui.

Viime kevät oli hyvin nousujohteinen. Maalis-huhtikuussa olin vielä aika hukassa elämäni kanssa. Tein pätkätöitä ja yritin kuumeisesti keksiä oikeaa suuntaan elämälleni. Epätietoisuuden aiheuttamaa stressiä lievitin keväisessä luonnossa liikkumalla ja haalimalla itselleni mahdollisimman monta matkaa suunniteltavaksi, jotta sain muuta ajateltavaa. 


Toukokuussa asiat alkoivat kuitenkin loksahdella kohdilleen. Pääsin työhaastatteluihin ja minut valittiin useampaankin työpaikkaan. Lopulta sain tietää, että aloittaisin elokuussa 3.luokan opettajana. Tieto lukuvuoden mittaisesta sijaisuudesta  rentoutti oloani valtavasti ja sain toukokuussa nauttia kahdesta mahtavasta matkasta. Kuun alussa matkustin isin kanssa kannustamaan Leijonia Ostravaan jääkiekon MM-kisoihin ja loppukuusta kiertelimme Emilyn kanssa Lontoossa.


Toukokuussa minusta tuli ensiksi tupla- ja kesäkuussa triplatäti, kun molemmat veljeni saivat pojan. Poitsujen ristiäisiä vietettiin kesän aikana, mikä oli minulle erityisen tärkeää, koska minusta tuli heidän molempien kummitäti.


Kesä kului perinteisesti paikasta toiseen kimpoillessa. Aikaa tuli vietettyä muun muassa kesäisessä Helsingissä, mökillämme Porvoossa mansikan myynnin parissa sekä Kreikassa Viivin kanssa lomaillen. Kesään mahtui myös paljon mukavia tapahtumia ja hetkiä rakkaiden ihmisten parissa.



Elokuun alussa jännitys uuden työn aloittamisesta nousi huippuunsa ja sen alettua viikkoni muuttuivat ihanan kamalaksi kaaokseksi. Koko syksy olikin aikamoista vuoristorataa. Toisina viikkoina puhkuin energiaa, intoa ja uusia ideoita. Välillä taas olin niin väsynyt ja stressaantunut, että ajattelin, etten pääse enää seuraavana päivänä ylös sängystä. Uusiin oppilaisiin ja heidän vanhempiin sekä työkavereihin tutustuminen vei valtavasti energiaa. Sen lisäksi piti opetella tuhat uutta asiaa ja samalla yrittää muodostaa käsitys siitä, millainen minä haluan olla opettajana ja kasvattajana.


Syksyäni rytmittivät myös jatkuvat flunssat, jotka heikensivät jaksamiskykyä entisestään. Niiden lisäksi myös Mindin tila muuttui jälleen huonompaan suuntaan ja lääkärissä sai rampata jatkuvasti milloin mistäkin syistä. Myös lähipiirissäni elettiin hyvin raskaita aikoja ja välillä tuntui, että koko maailma vaan kaatuu niskaan.


Raskaan syksyn jälkeen joululoma tuli enemmän kuin tarpeeseen, vaikka sekin kului flunssaisissa merkeissä. Joulu sujui mukavasti ja sen jälkeen suuntasin yhdelle elämäni upeimmista matkoista, kun lähdin isin kanssa Malediiveille ja Dubaihin.


Alkuvuosi on puolestaan ollut aikamoista nousukiitoa. Tammikuu sujui iloisissa merkeissä ja helmikuussa elämääni päätti mullistaa pitkäaikainen ihastukseni paljastamalla omat tunteensa. En oikein vieläkään voi uskoa sitä todeksi, niin epätodennäköiseltä meidän yhteen päätyminen pitkään vaikutti. Hiihtolomaa vietin äidin kanssa Vilnassa ja rennosti kotona. Ensi viikolla puolestaan suuntaan pääsiäisen viettoon Huippuvuorille.


Travelisan kolmanteen vuoteen mahtui yhteensä 5 reissua, joidan aikana vierailin 7 eri maassa. Tšekeissä kannustin Suomea voittoon ja samalla matkalla vierailin Auschwitzin keskitysleirillä Puolassa. Matkustin myös pitkästä aikaa Englantiin ja tutustuin ensimmäistä kertaa kunnolla Lontooseen.

Keväinen Ostrava, jääkiekon MM-kisat ja Auschwitz

London Baby!

Heinäkuussa suuntasimme Viivin kanssa keskelle Ateenan "levottomuuksia" ja jatkoimme löhöilemään Kreetan Hanialle. Vuoteni vaihtui Malediivien paratiisissa palmujen alla ja uusi vuosi alkoi Dubain ökyloistoa ihmetellessä. Helmiskuussa kävin vielä pikavisiitillä Vilnassa äidin kanssa.

Ateena ja Hania

Malediivien paratiisi

Dubain loistoa

Jokainen matkakohde oli omalla tavallaan ikimuistoinen ja mielenkiintoinen. Olen valtavan kiitollinen niistä jokaisesta ja niiden ansioista olen taas henkisesti paljon rikkaampi. Näyttää kovasti siltä, että tuskin tämä matkakuumeeni tästä ihan heti tulee laantumaan, kun suunnitelmissa siintää jo ainakin kolme matkaa tälle vuodelle.

Talvinen Vilna

Kokonaisuudessaan kolmas blogivuoteni jää reilusti plussan puolelle. Vaikka välillä tuli kahlattua syvemmissäkin vesissä ja jatkuva sairastelu ja stressi söivät voimavaroja, on tämä kulunut vuosi tuonut valtavat määrät iloa ja onnea elämääni. Vaikka tulevaisuus on jälleen avoinna, on epätietoisuuden rinnalla vahva tunne siitä, että asiat tulevat järjestymään tavalla tai toisella parhain päin. Kunhan nyt en joutuisi heti aluksi jääkarhun ruuaksi Huippuvuorilla :D

Kiitos kaikille ihanille lukijoille, jotka olette vierailleet blogissani ja jakaneet tätä elämänmittaista reissua kanssani. Toivottavasti pysytte matkassa mukana myös tulevaisuudessa. Nyt nokka kohti uusia seikkailuja! :)

4 kommenttia: