sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Pray For Our World

Kirjoitettuani perjantaina omasta kamppailustani valon ja pimeyden välillä, kävin nukkumaan vähän kevyemmällä mielellä. Lauantaiaamuna avasin netin ja kohtasin hirveät uutiset Pariisista. Vastoin perjantaina esittämääni toivetta tämän vuoden perjantai 13. päivä tulee jäämään järkyttävällä tavalla ihmisten mieleen. 

Pariisi on jo pitkään ollut yksi lempikaupungeistani ja myös sukulaisiani asuu siellä. Minulle Pariisi on aina edustanut kauneutta ja valoa. Tuntuu hirveältä ajatella, millainen kaaos ja synkyys siellä tällä hetkellä vallitsee. Toivon koko sydämestäni voimia kaikille iskuissa kuolleiden omaisille ja siinä loukkaantuneille. Mutta minun rukoukseni eivät mene pelkästään Pariisiin, vaan kaikille Isiksen uhreille ympäri maailmaa.


On hirveää, miten häikäilemättömällä tavalla Isis käy täysin viattomien ihmisten kimppuun niin Lähi-idässä kuin täällä Euroopassa. Ja on käsittämätöntä, miten pitkään se on saanut jatkaa toimiaan ilman, että juuri kukaan on välittänyt siitä. Pariisin terrori-iskut saivat liikkeelle monenlaisia massatapahtumia uhrien puolesta. Mitään vastaavaa ei ole tapahtunut, vaikka samankaltaisia iskuja on tehty useissa eri maissa jo pitkän aikaa. Onko ranskalaisen henki arvokkaampi kuin vaikka syyrialaisen tai irakilaisen?

Eniten mietityttää se, mitä tästä kaikesta seuraa. Osanottojen ja rauhanmarssien lisäksi tapahtumat ovat nimittäin nostaneet pintaan valtavat määrät pelkoa ja vihaa. Ja vielä aivan vääriä ihmisiä kohtaan. Myötätuntoni on kaikkien niiden pakolaisten, maahanmuuttajien ja muslimien puolella, jotka nyt joutuvat turhan epäilyksen ja vainon kohteeksi. Jokaisen pitäisi ymmärtää se, että me länsimaalaiset ja pakolaiset emme ole toistemme vihollisia, vaan meillä on yhteinen vihollinen, joka haluaa lietsoa vihaa välillemme.

Tässäkin asiassa on kyse valon ja pimeyden taistelusta. Pimeyttä ei koskaan voi voittaa pimeydellä, eikä vihaa vihalla. Toivottavasti perjantain tapahtumat saisivat meidät kaikki vihdoin puhaltamaan yhteen hiileen ja pysäyttämään pimeyden leviämisen. Tänään rukoilen valon, rauhan ja yhteisen maailmamme puolesta. 

2 kommenttia:

  1. Edellisen tekstisi otsikko sopi kyllä siihen perjantaihin..! Nyt on täällä Saksassakin ollut pientä uhkaa, ja juuri siitä syntyvään pelkoon ja vihaan terroristit pyrkivätkin. Toivottavasti tilanne rauhoittuu, sekä Euroopassa että Lähi-idässä.

    Mulla on sulle haaste, mikäli pari syvällistä kysymystä kiinnostaa: http://vintagella.fi/wordpress/blogihaaste-2/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla meni kauheet kylmät väreet koko kropan läpi, kun aloin lukea niitä uutisia Pariisista ja muistin, miten olin otsikoinut kirjoitukseni juuri samana iltana. Täytyy toivoa, että tästä kaikesta ikävästä koituisi jotain hyvää ja tilanne saataisiin rauhoitettua mahdollisimman pian.

      Kiitos haasteesta, täytyykin syventyä siihen jossakin vaiheessa paremmalla ajalla :)

      Poista