maanantai 30. marraskuuta 2015

Hyvä kiertoon: Naisten Pankki ja Kirkon Ulkomaanapu

Marraskuun viimeistä viedään ja vuorossa olisi tämän kuukauden hyväntekeväisyyskohteen esittely. Marraskuussa elämäni on koostunut pitkälti töistä, minkä takia päätin valita myös avustuskohteen siihen liityen. Vaikka maanantait ovat töissä aina aika rankkoja (etenkin tänään!), niin ainakin itse olen valtavan kiitollinen siitä, että minulla on ylipäätänsä töitä näinä taloudellisesti hankalina aikoina.

Suomessa keskustellaan paljon siitä, miten naiset ovat miehiä heikommassa asemassa työelämässä. Naisten palkkapäivää vietettiin jo kuukausi takaperin 30.10, jolla haluttaan korostaa naisten ja miesten välistä palkkaeroa. Naisten palkat ovat keskimäärin 83,4 prosenttia miesten palkasta, joten naiset tekevät tavallaan vuoden viimeiset kaksi kuukautta töitä ilman palkkaa.

Vaikka Suomessakin naiset joutuvat kohtaamaan monenlaisia hankaluuksia ja epäkohtia työmarkkinoilla, on tilanteemme kehitysmaitten naisiin verrattuna todella hyvä. Monissa köyhissä maissa naisilla ei ole mahdollisuutta hankkia kunnollista koulutusta tai työtä. Jos naisilla on mahdollisuus käydä töissä, he ovat yleisesti alipalkattuja ja joutuvat työskentelemään todella huonoissa olosuhteissa.

Kuva: www.naistenpankki.fi

Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa erilaisten avustusten ja projetkien avulla. Naisten pankin tarjoamien pienlainojen avulla useat naiset ovat saaneet mahdollisuuden nousta köyhyydestä ja toteuttaa unelmansa. Oma toimeentulo vahvistaa naisen asemaan sekä perheessään että kyläyhteisössään ja naisten auttaminen onkin tutkitusti yksi tehokkaimmista keinoista kasvattaa hyvinvointia kestävästi. Naisten pankin aikaansaannoksiin voit tutustua tarkemmin tästä.

Vaikka Naisten Pankki toimii Kirkon Ulkomaanavun kanssa yhteistyössä, siihen ei liity minkäänlaista lähetystyötä. Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö, jonka toiminta perustuu lähimmäisenrakkauteen ei uskontoon. Toimin yhtenä kesänä hetken aikaa heidän feissarina ja muistan hyvin, miten ennakkoluuloisiksi ihmiset menivät heti kuullessaan sanan KIRKKO. Se on sääli, koska Kirkon Ulkomaanavulla on todella kattava avustusverkosto ympäri maailmaa, joka tarvitsee lahjoitusvaroja toimiakseen.

Tämän lahjan avulla tuetaan kestävällä tavalla naisia, heidän perheitään ja usein myös koko kyläyhteisöä. Kun naisten toimeentulo paranee, se lisää koko yhteisön tuloja ja näin koko kansantalouden hyvinvointia. Tämä lahjoitus ohjataan Naisten Pankin rahaston kautta perille kehitysmaihin.

Marraskuussa onnistuin pitämään kukkaron nyörit taas tiukalla. Jouduin ainoastaan ostamaan 3 eurolla Meksiko-aiheista rekvisiittaa pikkujouluihin. Päätin kuitenkin lahjoittaa Naisten Pankin toimintaan 30 euroa, koska sillä summalla voidaan mahdollistaa yhdelle kehitysmaan naiselle ammatti.

Mukavaa joulukuun alkua kaikille! Toivotaan, että tuo vesisade muuttuisi vielä jossakin vaiheessa lumeksi :)

2 kommenttia:

  1. Täyttä asiaa niinkuin muutkin avustuskohteesi aiemmin. Kiitos kun kirjoitat niistä ❤ mutsi

    VastaaPoista