torstai 4. lokakuuta 2018

Los Angelesia ristiin rastiin

Maanantaina saavuimme uuvuttavan reissaamisen jälkeen Moorealle, jossa olemme vielä viikon. Muutaman päivän relaamisen jälkeen alkaa taas olla sellainen fiilis, että jaksaa tänne blogiinkin jotain kirjoitella (edelleen joudun kirjoittamaan kännykällä, mihin alkaa jo todella mennä hermo!) Nyt kertoilen vähän meidän Los Angelesin visiitistä, missä vietimme neljä päivää viime viikolla.
 

Los Angeles ei kuulunut meidän alkuperäiseen matkasuunnitelmaan  vaan se tuli mukaan kuvioihin olosuhteiden "pakosta". Kanadasta kun ei ole suoria lentoja Tahitille, vaan lennot kulkevat Losin kautta. Niinpä päätimme viettää enkelten kaupungissa muutaman päivän, kun joka tapauksessa sinne lentäisimme.


Asuimme Airbnb-asunnossa, joka sijaitsi yhden korttelin päässä Hollywood Boulevardista ja oli varsin viihtyisä. Ensimmäisenä päivänä lähdimme bongaamaan tähtiä Walk of Famelle, jota häiritsivät jatkuvat kiertoajeluiden tyrkyttäjät. Suomalaisena sitä vaan kokee tuollaisen jatkuvan keskeyttämisen todella ärsyttävänä ja omaa tilaa loukkaavana asiana.


Kävelyllä katsastimme myös monet muut Hollywoodin maamerkit Kiinalaisesta teatterista Roosevelt hotelliin. Yleinen tunnelma Hollywood Boulevardilla oli hyvin turistinen, melko nuhjuinen ja kodittomia oli kaduilla todella paljon. Aika kaukana siis glamourista. Muutenkin alue oli todella outo kokonaisuus, kun kaikki elämä oli keskittynyt Hollywood Boulevardille ja sitä seuraavat kadut olivat lähes autioita.


Yhtenä päivänä kävimme tutustumassa sitten Los Angelesin loisteliaampiin alueisiin kiertoajelulla. Ajelimme Hollywood Hillseilla näköalapaikalle oppaan esitellessä meille tarkasti aidattuja ja vartioituja julkkisten ökytaloja. Kierroksen aikana kävimme myös Beverly Hillsissa, missä talot muuttuivat aina vain isommiksi. Ajelimme myös luksusliikkeitä pursuavalla Rodeo Drivella, mutta sielläkään emme bonganneet ketään julkkista. Kiertoajelu maksoi 35 dollaria ja oli ihan mielenkiintoinen katsaus siihen kuplaan, missä julkikset Los Angelesissa elävät. Tuntui ihan uskomattomalta, että se kaikki hulppeus on niin lähellä kaikkia niitä siivottomia ja kodittomia pursuilevia katuja.


Viimeisenä päivänä Losissa vuokrasimme auton, jolla ajellen kulutimme aikaa ennen myöhään illalla lähtevää lentoamme. Auton vuokraaminen ei ollutkaan mikään helppo operaatio, kun kaikki pitäisi nykyään osata varata etukäteen. Saimme kuitenkin lopulta auton ja lähdimme sillä kohti Griffithin tähtitornia.


Itse rakennus on todella hieno ja sieltä aukeaa upeat maisemat yli Los Angelesin ja myös Hollywood-kyltille. Ei mikään ihme, että siellä on kuvattu lukuisten elokuvien kohtauksia. Observatorioon oli ilmainen sisäänpääsy, mikä oli iloinen yllätys muuten kovin hintavassa kaupungissa. 


Tähtitornilta lähdimme ajamaan kohti Tyyntä valtamerta ja Santa Monicaa. Vaikka oli sunnuntai ja iltapäivä, oli liikennettä todella paljon. Automäärät Losissa olivat aivan käsittämättömät. En ikinä haluaisi asua tuollaisessa paikassa, missä suuri osa päivästä kuluisi autossa istuen. Sunnuntai on kyllä varmasti paras päivä autoilla kaupungissa, koska liikennettä on vähemmän kuin arkisin ja pysäköinti on monessa paikassa ilmaista.


Saavuimme Santa Monicaan vähän ennen auringonlaskua ja kävelimme rantaa pitkin sen kuuluisalle laiturille. Santa Monica Pier oli täynnä elämää ja ihmisiä, värejä ja valoja. Ihastelimme hetken auringonlaskua ja totesimme, että neljä päivää oli juuri sopiva aika tuossa hektisessä kaupungissa. Visiittimme paras osio oli ehdottomasti päivä Universal Studioilla, josta kirjoittelen  vielä oman postauksen. Los Angeles ei tehnyt kovin suurta vaikutusta, mutta olihan se ihan mielenkiintoista päästä näkemään ja kokemaan. Palaamisiin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti