perjantai 1. heinäkuuta 2016

Yllätyskäänne

Kesäni tuntuvat aina olevan poukkoilemista paikasta toiseen, eikä tämä kesä näytä muodostavan poikkeusta. Kesään kuuluu myös tietty arvaamattomuus. Se, ettei voi tietää, mitä seuraavalla viikolla tapahtuu, tai missä parin viikon päästä herää. Se on ihanaa, mutta myös todella väsyttävää. Juuri, kun aloin toipua lomakoomastani, saapui kesääni todellinen yllätyskäänne, nimittäin muutto.

Aloimme kesäkuussa katsella poikaystäväni kanssa vuokrakaksioita Lauttasaaresta sillä ajatuksella, että käymme kiinnostavien asuntojen näytöissä ja jos ne osoittautuvat potentiaalisiksi, haemme niitä. Kävimme yhdessä näytössä useiden muiden hakijoiden joukossa, haimme asuntoa, emmekä saaneet sitä. Sen jälkeen ajattelin, että asunnon hakemisesta tulisi vielä pitkä projekti, koska koiran omistaminen hankaloittaisi varmasti vuokra-asunnon saamista huomattavasti. 

Sattumalta näimme juuri ennen juhannusta ilmoituksen eräästä toisesta mielenkiintoisesta asunnosta ja päätimme katsastaa sen ennen juhannuksen vieton aloittamista. Asunto tuntui sopivalta, joten päädyimme hakemaan sitä. Odotukseni eivät kuitenkaan olleet korkealla sen saamisen suhteen. Seuraavana päivänä puhelimeni kuitenkin soi ja välittäjä ilmoitti, että saamme asunnon, jos olemme siitä edelleen kiinnostuneita. 


Onnellisen hämmennyksen keskellä sanoin välittäjälle, että ottaisimme asunnon ja tänään saimme jo uuden kotimme avaimet. Kuluneen viikon vietimme mökillämme sulatellen tätä yllätyskäännettä. Yhteenmuutto on herättänyt minussa kaikki mahdolliset tunteet, mutta päällimmäisenä niistä on onnellisuus ja varmuus siitä, että tämä on oikea ratkaisu. Elämäni on muuttunut lyhyessä ajassa valtavasti, joten varmasti tässä menee vielä jonkun aikaa ennen kuin totun tähän kaikkeen. 

Heinäkuu tuleekin olemaan täynnä muuttohärdelliä ja sen lisäksi edessä on ainakin reissu Kroatiaan Viivin kanssa, partioleiri ja automatka Ouluun. Joten pahoittelut, jos blogi on taas vähän hunningolla. Yritän kuitenkin saada loput Maltan postaukset kirjoiteltua mahdollisimman pian, toivottavasti jo ennen Kroatiaan lähtöä, joka on jo ensi perjantaina. 

Onkos teidän muiden kesään sisältynyt yllätyskäänteitä? :)


4 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! Kivalta näyttää, tykkään tosta tummasta lattiasta.

    Täällä ainoa yllätyskäänne oli se, kun laitettuani viikon loman kalenteriin ja varattuani lennot Suomeen pomo ilmoitti, että siitä lomasta "pitää jutella" maanantaina. Tsss. Noh, mä voin tarvittaessa tehdä töitä vaikka Suomesta käsin, mulle se ei ole ongelma. Saa nähdä onko pomolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Asunto on kyllä tosi kiva.

      Toivottavasti lomallesi ei tule ikävää yllätyskäännettä, vaan pääsisit nauttimaan siitä Suomeen. Mukavaa kesän jatkoa sinulle!

      Poista
  2. Jopas jotakin, kovasti onnea asunnosta! :) Näyttää tosi kivalta noissa kuvissa. Elämäsi muuttuu varmasti aika paljon, kun samoissa huoneissa pyöriikin yhtäkkiä joku toinenkin.

    Yllätyskäänteitä tai ainakin äkkinäisiä käänteitä on täälläkin luvassa: tarkoitus olisi ottaa vuoden vaihteesta alkaen taukoa opiskelusta ja lähteä ulkomaille, todennäköisesti au pairiksi jonnekin päin Eurooppaa. Muitakin vaihtoehtoja on mielessä, mutta tämä on niistä todennäköisin :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ida :) Varmasti on totuttelemista yhteiseloon, sen verran pitkään on tullut itsekseen asuttua.

      Vau, mahtavaa, että lähdet toteuttamaan unelmiasi! Toivottavasti alat kirjoittaa blogia seikkailustasi :)

      Poista