sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Päivä Gozolla

Maltan lomamme aikana teimme myös päiväretken läheiselle Gozon saarelle. Saari on pääsaarta rauhallisempi ja monet paikalliset suuntaavat sinne viettämään lomaansa. Lauttamatka Gozolle kesti vain puoli tuntia, joten saaresta kerkesi saada yleiskäsityksen myös päiväretken aikana. Saarelle järjestetään monenlaisia retkiä. Omamme kesti koko päivän ja sisälsi lounaan. Hintaa retkelle tuli 50 euroa.


Saavuttuamme Gozolle ajoimme ensimmäiseksi ihastelemaan saaren kuuluisinta luonnonnähtävyyttä, Azure Windowta. Kyseessä on meren päälle muodostunut kalliosilta, joka näyttää siniseltä ikkunalta. Luonto jaksaa aina hämmästyttää minut upeudellaan. Siellä järjestettiin myös sukelluksia, mitä olisimme varmasti testanneet, jos aikaa olisi ollut enemmän.


Siniseltä ikkunalta jatkoimme matkaa käsityökauppaan ja sieltä The National Shrine of the Blessed Virgin of Ta'Pinulle, joka on roomalaiskatolilainen basilika lähellä Gharbin kylää. Myös tämä kirkko oli todella kaunis ja valoisa vaaleine seinineen ja kattoineen.


Kirkkovierailun jälkeen oli aika nauttia maittava lounas Gozon pääkaupungissa Victoriassa. Lounaan jälkeen meillä oli aikaa kierrellä vanhan kaupungin (The Cittadella) kapeita ja kauniita katuja. Myös tuo alue on Unescon maailmanperintölistalla.
 

Joillakin pieneimmillä kaduilla kulkiessa saattoi todella tuntea ajan pysähtyneen ja kuvitella elävänsä aivan toisella vuosisadalla.


Saarikierroksemme viimeinen kohde oli Ġgantijan muinaistemppelin rauniot, joka on rakennettu noin 3600 eKr. Raunioiden lisäksi teimme pikaisen kierroksen museossa, joka kertoi Maltan kivikauden historiasta.


Maltalla on paljon hyvin säilyneitä kivikautisia rakennuksia. Ne ovat vanhempia kuin Egyptin pyramidit ja niitä pidetäänkin maailman vanhimpina vapaasti seisovina kivirakennelmina.


Raunioilta ajelimme takaisin satamaan ja palasimme lautalla takaisin Maltan pääsaarelle. Päivä Gozolla tarjosi paljon mielenkiintoista nähtävää ja siellä olisi viihtynyt pidemmänkin aikaa. Se on ehdottomasti paikka, johon kannattaa tutustua Maltalla ollessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti