keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Hyvä kiertoon: Suomen Pakolaisapu

Vuoden lempikuukauteni, syyskuu, on hujahtanut ihan hirveällä vauhdilla ja on taas aika pistää hyvä kiertoon. Tässä kuussa olen tehnyt paljon hyvää, mutta olen myös sortunut shoppailuihin. Syyskuun polttavin puheenaihe on ollut pakolaiset, josta avauduinkin jo aikaisemmin. Silloin kerroin myös, että järjestin koulullamme vaatekeräyksen ja vein ne Lauttasaaren kirkolle, jossa on syyskuun ajan hätämajoitettu pakolaisia.

Tuon tempauksen lisäksi toimin koulumme Nälkäpäivä-vastaavana. Kahden päivän aikana saimme kerättyä yhteensä 474 euroa Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Syyskuussa starttasimme myös Mindin kanssa taas kaverikoiratoiminnan ja kävimme moikkaamassa jo tutuiksi tulleita vanhuksia. Nyt kuun lopuksi halusin vielä antaa oman rahallisen panokseni pakolaisten hyväksi.

Kuvat: Wikipedia

Suomen pakolaisapu on vuodesta 1965 asti toiminut kehitysyhteistyöjärjestö. Se tekee kehitysyhteistyötä pakolaisleireillä aikuiskoulutuksen ja nuorisotyön parissa ja tukee paluumuuttajia kriiseistä toipuvissa yhteiskunnissa. Kotimaassa Pakolaisapu kouluttaa vertaisryhmien vetämistä, antaa maahanmuuttajataustaisille nuorille henkilökohtaista ohjausta, tekee naapuruussovittelua sekä vahvistaa maahanmuuttajien omien järjestöjen toimintaa. Lisäksi se tarjoaa tietoa ja herättää keskustelua pakolaisuudesta ja pakolaisten elämästä kriisialueilla ja Suomessa. Tarkemmin järjestön toimintaan voit tutustua tästäLahjoituksensa voi osoittaa useampaan eri kohteeseen. Itse päädyin lahjoittamaan 35 euroa pakolaisten auttamiseksi pitkäkestoisissa konflikteissa.

Syyskuussa tein pari heräteostosta ja muutaman pakollisen hankinnan. Syksyyni kuuluvat olennaisena osana mustat saapikkaat ja mekot mustien sukkisten kanssa. Näin syksyn tullen huomasin molempien vetelevän viimeisiään. Pariisista 25 eurolla ostetut saapikkaat ovat palvelleet jaloissani kolmen vuoden ajan, mutta nyt ne alkavat olla rikki niin monesta kohdasta, että niiden korjaaminen olisi kalliimpaa kuin uusien ostaminen. Siksi oli aika ostaa uudet saapikkaat, jotka tulevat toivottavasti palvelemaan minua yhtä uskollisesti kuin edeltäjänsä. En ole kyllä vielä pystynyt heittämään vanhoja saapikkaitani pois, ehkä niille täytyy järjestää hautajaiset :D



Saapikkaiden lisäksi ostin tosiaan parit sukkikset, korun ja aurinkolasit. Ostokset maksoivat ylöspäin pyöristettynä 100 euroa, mikä lisäsi lahjoituksen määrää 10 eurolla. Olen antanut itselleni loppuvuoden aikaa käydä läpi vaatevarastojani ja miettiä, mitä vaatteita oikeasti käytän ja mitä en. Vuoden lopussa on tarkoituksena karsia isolla kädellä tavaraa pois ja hankkia tilalle vain sellaista, mitä oikeasti tarvitsen. Nyt yritän loppuvuoden sinnitellä mahdollisimman vähillä ostoksilla ja vasta massiivisen tyhjennysoperaation jälkeen annan itselleni luvan täydentää vaatevarastoani. Olen nimittäin kyllästynyt siihen, että hirveästä vaatemäärästä huolimatta minulla ei usein ole mitään päälle pantavaa.

Nyt jatkan matikan kokeiden korjausta. Oppilailta tulee hirveää hiillostusta siitä, etten VIELÄKÄÄN ole korjannut kokeita. Kyseinen koe oli siis tänä maanantaina :D Kauheet suorituspaineet! Mukavaa lokakuun alkua kaikille. Toivotaan, että nämä upeat syysilmat jatkuisivat vielä pitkään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti