maanantai 14. syyskuuta 2015

Uuden vuoden unelmamatka: Malediivit ja Dubai

Jokainen matka on minulle jonkinlaisen unelman täyttymys. Sitten on kuitenkin olemassa niitä SUURIA reissu-unelmia, joiden toteutumisesta on haaveillut vuosia tai kymmeniä vuosia. Travelisan historiaan niitä on mahtunut tähän mennessä kaksi, New York ja vapaaehtoistyöt Etelä-Afrikassa. Ja tämän vuoden lopussa häämöttää niistä kolmas. Vietän nimittäin vuodenvaihteen Malediiveilla ja kotimatkalla koukkaan Dubain kautta. Tuon matkan avulla ei ole enää pienintäkään ongelmaa saada motivoitua itseään pimenevän syksyn keskellä. Se on kirkas valo tunnelin päässä, jota kohden suuntaan ajatukseni kaiken stressin keskellä.

Kuvat: Wikimedia

Miten tähän sitten päädyttiin? Kaikki alkoi siitä, kun aloin suunnitella lähteväni uudeksi vuodeksi jonnekin lämpöön. Ajatuksissani oli esimerkiksi Eilat ja muita edullisempia rantakohteita. Siinä sitten eri vaihtoehtoja punnitessa isi ehdotti, haluasinko lähteä hänen kanssaan Malediiveille. Se kun on yksi niistä harvoista paikosta, joissa edes isi, suurena maailmanmatkaajana, ei ole koskaan käynyt. Eipä tarvinnut kauaa miettiä vastaustani, niin kauan Malediivien turkoosit vedet ja water villat ovat pyörineet haaveissani.

Ainoa ongelma oli tietysti matkan hinta, joka on tosi korkea omalle matkabudjetilleni. Pulma ratkesi kuitenkin lopuilla valmistujaisrahoillani. Nyt, kun minulla on säännöllinen työ, en tarvitse loppuja rahoja elinkustannuksiini. Niinpä maksan itse lentoni ja isi puolestaan maksaa majoittumisemme matkan aikana. Tarkan harkinnan jälkeen päädyimme tuhlaamaan Malediivien majoituksessa ja pihistämään Dubain yöpymisissä. Tuskin maltan odottaa, että pääsen avaamaan water villamme oven Giraavaru saarella.

Kuvat: Wikimedia

Saa nähdä, ollaanko me isin kanssa ainoa ei pariskunta koko saarella, Malediivit kun on todella suosittu häämatkakohde. Itsekin ajattelin säästellä sitä siihen tarkoitukseen, mutta tuollaisesta tilaisuudesta ei vain voinut kieltäytyä. Unelmat jää äkkiä toteutamatta, jos niiden toteuttamiseen odottaa sitä täydellistä hetkeä. Ja sitä paitsi, maailma on pullollaan upeita paratiisisaaria, joille matkata sitten mahdolliselle honeymoonille. Malediivit taas saattaa olla jo kadonneet tältä planetaalta ennen kuin tämä tyttö sanoo: "Tahdon.":D

Halusin yhdistää samaan reissuun myös vierailun Dubaissa. Se ei paikkana kiehdo niin paljon, että haluaisin viettää siellä kokonaisen viikon, mutta parissa päivässä kerkeää varmasti nähdä jo tuon omalaatuisen emiraatin parhaimmat puolet. Ja tietysti tehdä edullisia shoppailuja, kun Malediiveilla ei varmasti ihan kauheasti ostettavaa löydy.

Kuvat: Wikimedia

Olen tulevasta matkasta niin innoissani, etten tiedä, miten päin taas pitäisi olla. Teimme päätöksen matkasta niin nopealla aikataululla, etten oikein vieläkään käsitä, että yksi suurimmista matkahaaveistani toteutuu jo reilun kolmen kuukauden päästä. Tuskin maltan odottaa!

Millaisia suuria reissu-unelmia teillä muilla on? 
Unelmien täyteistä viikkoa kaikille :)

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta lomalta! Ja mahtavalta lomakohteelta, en vielä ehtinyt käymään, sielläkään. Niin paljon maita, niin vähän aikaa...

    Mun yksi haave toteutuu jouluna Vegasin reissulla, mutta se isoin eli Pääsiäissaaret odottaa vielä. Kaveri menee kohta työmatkalle Chileen ja käy samalla Pääsiäissaarilla. Olen lievästi sanottuna kateellinen, mutta olisin ehkä nirhannut sen, jos se EI olisi menossa Santiagosta käymään siellä, vaikka itse joutuukin ne lennot kustantamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että jonkun muunkin matkahaaveet toteutuvat :) Sehän se ongelma onkin, kun joka paikassa haluaisi keretä käymään ja sit tahtoisi vielä välillä palata myös niihin lempparikohteisiin. Voi kun koko elämän voisi käyttää matkustamiseen! Vaikka kai siihenkin sitten kyllästyisi lopulta. Ja tuntuu ne reissut sitten aivan erityisen hienoilta, kun niiden toteutumista on odottanut vuosia. Se kai siinä matkustuksessa juuri koukuttaa, kun aina voi keksiä uusia reissu-unelmia. Pääsiäissaaret olisi kyllä hienoa päästä näkemään, samoin tuo Vegas.

      Poista
  2. Vitsi miten ihana reissu tiedossa!! Nyt olen kyllä kateudesta vihreänä. Toimii tosiaan varmasti hyvänä motivaattorina pimeinä syysiltoina. Mahtuiskohan teillä vielä yksi reissuun mukaan?? Mehän ollaan yleensä yhdessä käyty läpi näitä romanttisia honeymoon kohteita... 😄😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyl niin innoissani tosta! Itekin mietin, et sun kuuluis ehdottomasti olla mukana tuolla. Kyl me sut aina johonkin saadaan mahtumaan et mukaan vaan :D

      Poista