maanantai 31. elokuuta 2015

Hyvä kiertoon: Amnesty International

"Yllättäen" kuun viimeinen päivä osui taas pienimuotoiseen hässäkkään, kun pitäisi saada hoidettua tuhat muutakin tehtävää. Siksi siirryn lyhyesti ja ytimekkäästi itse asiaan eli kuukauden hyväntekeväisyyskohteeseen Amnesty Internationaliin.

Amnesty International on vuonna 1961 perustettu maailmaan suurin ihmisoikeusjärjestö, jolla on yli 3 miljoonaa tukijaa ympäri maailmaa. Sen tavoitteena on maailma, jossa YK:n ihmisoikeusjulistuksessa lausutut oikeudet ja vapaudet toteutuvat kaikille ihmisille. Amestyn tehtävänä on tiedottaa ihmisoikeuksista, tutkia vakavia ihmisoikeusloukkauksia ja kamppanjoida niitä vastaan kaikkialla maailmassa. Se kamppanjoi muun muassa mielipidevankien, kidutettujen ja vainottujen ihmisten puolesta. Taatakseen puolueettomuutensa Amnestyn toiminta rahoitetaan pelkästään jäsenmaksujen ja lahjoitusten avulla. Voit tutustua kattavammin sen toimintaa tästä.

Kuva: Wikimedia

Amnestyn työ on mielestäni todella tärkeää ja siksi valitsin sen elokuun hyväntekeväisyyskohteekseni. Meillä Suomessa asiat ovat niin hyvin, että on helppo ummistaa silmänsä muulta maailmalta ja keskittyä oman navan tuijotteluun. Amnestyn työn tukemiseen lähti minulta 25 euroa, koska en sortunut mihinkään ylimääräiseen shoppailuun elokuussa. Päihitin jopa kaikki alennusmyynnit!

Koitan jossain vaiheessa keretä kirjoittelemaan enemmän kuulumisia, kunhan kaikelta ylisuorittamiseltani kerkeän. Voi siis olla, että kuulette minusta jo heti huomenna tai vasta jouluna :D

Joka tapauksessa oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti