maanantai 17. elokuuta 2015

SILTSU!!!

En ole koskaan ollut iskelmä- tai tangomusiikin erityinen ystävä. Siksi tuntuu oudolta sanoa, että koin eilen yhden elämäni parhaimmista konserttielämyksistä iskelmätaivaan kirkkaimman tähden Jari Sillanpään juhlakonsertissa. Mutta niin siinä vain kävi, että Siltsu vei mennessään tornadon lailla ja pisti pystyyn sellaiset synttäribileet, etten ole vastaavaa nähnyt koskaan.


Olemme Viivin kanssa "fanittaneet" Siltsua ihmisenä jo vuosia (kiitos erään lukemamme jouluhaastattelun!), mutta musiikillista kiinnostusta Siltsu on alkanut herättää vasta viime vuosien aikana. Minulle käännekohta oli Tähdet, tähdet-ohjelma, jossa Jari loisti monipuolisuudellaan ja uskomattomalla karismallaan. Kun sitten tieto Siltsun Stadionkonsertista kiiri korviimme, päätimme vihdoin lähteä katsastamaan Siltsun ensimmäistä kertaa myös livenä. Emmekä joutuneet pettymään.


Ennen konserttia Jari tarjosi kaikille lähes 40 000 katsojalle kakkukahvit, josta tunnelma lähti mukavasti nousuun. Meillä oli kenttäpaikat konserttiin, jotka osoittautuivat todella hyviksi. H-hetkeä odottelimme istuskellen rennosti maassa Jarin orkesterin esittäessä sankarin suosikkibiisejä. Yhtäkkiä kesken erään kappaleen mukaan ilmestyi toinenkin ääni. Hetken ihmeteltyämme tajusimme, että Siltsu oli kävellyt pokkana lavalle vähän alkulämmittelemään ennen varsinaista show'ta. Hän vetäisi rennosti pari biisiä ja huikkasi lähtiessään: "Nähdään kohta!"


Stadionin täyttyessä tunnelma alkoi tiivistyä ja pohdimme, miten sankari saapuisi lavalle. Sitten lavalle ilmestyi valtava synttärikakku lukuisien tanssijoiden kera. Luulen, että koko Stadion odotti Siltsun pomppaavan kakusta, mutta hän huijasikin kaikkia ja ilmestyi kuviin bajamajojen luota. Sieltä hän lähti rennosti läppää heittäen kiertämään Stadionia esittäen samalla hittibiisejään.


Kunniakierroksen jälkeen Siltsu nousi vihdoin lavalle ja esitti muutaman rauhallisemman kappaleen. Siinä vaiheessa kieltämättä pelästyin, jos koko konsertti tulisi olemaan samanlaista. Mutta sitten tuli räjähtävä Liekeissä, joka sytytti koko Stadionin tuleen. 


Välillä Siltsu nousi esiintymään keskelle Stadionia nousevalle lavalle, jossa hän villitsi Gangnam Stylella ja herkisti Sinä ansaitset kultaa kappaleellaan. Huikeiden laulusuoritusten lisäksi Siltsu häikäisi jatkuvasti vaihtuvilla vaatteillaan, aidoilla jutuillaan ja heittäytymiskyvyllään.


Jarin syntymäpäiviä oli saapunut juhlistamaan myös monet hänen läheiset sekä useat artisti. Lavalle nousivat muun muassa Marita Taavitsainen, Laura Voutilainen ja upeaääninen Waltteri Torikka. Kun hän esitti Siltsun kanssa You raise me up kappaleen, tuntui, että koko stadion olisi voinut nousta ilmaan.


Välissä hengähdettiin tauolla, jonka jälkeen show jatkui entistä näyttävämpänä Helsingin pimenevässä kesäillassa. Siltsu esitti kappaleita uskomattoman laajalla skaalalla. Lavalla kuultiin muun muassa iskelmää, tangoa, poppia, rockia, Disney-musikaaleja ja balladeja. Esityskielinä olivat ainakin suomi, ruotsi, englanti, espanja ja korea. Myöskään valoja, säihkettä, tulta ja raketteja ei säästelty. Välillä yleisön päälle lensi serpentiinia, lumihiutaleita tai valtavia ilmapalloja. Lavalla nähtiin myös toinen toistaan upeampia tanssiesiyksiä.


Konsertti oli myös täynnä liikutuksen hetkiä, joista koskettavin oli Jarin ja hänen siskonsa esittämä duetto. Nelituntiseksi venyneen konsertin kruunasi Satulinna kappale, jonka koko Stadion lauloi yhdessä. Konsertin loputtua olimme aivan myytyjä. En tiedä, oliko siihen syynä upea show, mukaansatempaava musiikki vai Siltsun valloittava persoona. Todennäköisesti ne kaikki.


Muutenkin viikonloppu oli ihanan rentouttava ja vei ajatukset pois työstressistä. Vietimme aluksi mukavaa aikaa Emilyn kanssa Lauttasaaressa ja lauantaina teimme retken Vanhaan Porvooseen Emilyn englantilaisen poikaystävän ja Camillan kanssa. Viikonlopun kruunasi sitten vielä Siltsu. Kunpa jokainen viikonloppu päättyisi yhtä mahtavasti.

Mukavaa viikon alkua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti