keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Travelisan 10 suosittua hakusanaa

Nyt, kun bloggaamista on takana jo kaksi vuotta, ajattelin koota postauksen, jossa käyn läpi Travelisan suosituimpia hakusanoja viimeisen kuukauden ja koko blogihistorian ajalta. Blogini aihepiiri on melko laaja ja siksi onkin aika hassua, että hakuhistoriassa tuntuvat silti toistuvan lähes aina samat aiheet. Navigointia helpottaakseni tein jokin aika sitten tuonne blogin sivupalkkiin luettelon tunnisteista, jotka esiintyvät eri teksteissäni. Niitä selailemalla voi sitten löytää lisää luettavaa haluamastaan aihepiiristä. Nyt esittelen kuitenkin 10 suosittua aihealuetta, joita hakemalla blogiini on päädytty. Esittelyihin laitan myös linkkejä kyseisiin aiheisiin liittyviin blogiteksteihini.

1. Travelisa

Koko blogin historian ja viimeisimmän kuukauden suosituin hakuasana on "todellinen yllätys" eli blogini nimi. Tämä kertonee siis siitä, että moni tuttu ja tuntematon päätyy blogiini hakukoneiden kautta. Blogia voi muuten myös seurata blogilistan kautta, jonne pääset tuolta sivupalkista. Travelisan matkahan alkoi tästä tekstistä. Sitä on seurannut kaksi matka- ja tapahtumarikasta vuotta, jotka löytyvät tiivistettyinä tästä ja tästä.

Tästä se kaikki alkoi :)

Blogien nimillä on minulle suuri merkitys ja olin päättänyt, etten aloita blogin pitämistä, jos en keksi sille tarpeeksi hyvää nimeä. Halusin, että nimessä yhdistyisi jollakin tavalla oma nimeni ja blogin tärkein aihealue matkustus. Pyörittelin päässäni lukuisia vaihtoehtoja, mutta kaikki niistä tuntuivat liian pitkiltä tai liian huonoilta. Lopulta tajusin päästää irti suomenkielestä ja aloin keksiä vaihtoehtoja Travel-sanan ympärille. Yhtäkkiä sitten vain tajusin, että tuon sanan kaksi viimeistä kirjaintahan ovat oman nimeni kaksi ensimmäistä kirjainta. Travelisa tuntui heti oikealta nimeltä blogilleni. Se sisälsi kaiken tarpeellisen ja vielä hämmästyttävän ytimekkäässä muodossa. 

2. Praha

Praha kokemuksia, Praha blogi, Praha Kutna Hora, Norwegianilla Prahaan jne. Praha on yksi blogini ehdoton kestosuosikkiaihe. Siihen liityvät sanat ovat hakusanatilastoissa aina korkealla ja molemmat Prahaan liittyvät postaukseni ovat ylivoimaisesti koko blogitaipaleeni luetuimpia tekstejä. Teksteihin pääset tästä ja tästä. Niistä jälkimmäisestä löytyy myös koko blogitaipaleeni ainoa negatiivissävyinen kommentti, jonkinlainen saavutus kai sekin :D


Praha on yksi suomalaisten suosikkikohteista, enkä yhtään ihmettele miksi. Se tarjoaa kaiken, mitä onnistuneelta lomaltaan voi toivoa. On upeita rakennuksia, kauniita maisemia, kiehtovia vierailukohteita, edullisia ostoksia ja herkullista ruokaa. Kun tähän lisätään vielä lyhyet ja edulliset lentomatkat, voi Prahaa kutsua melko täydelliseksi kaupunkilomakohteeksi. Ajattelinkin, että voisin tässä jossain vaiheessa kirjoitella vielä jonkinlaisen koonnin omasta mielestäni Prahan parhaista paloista, kun kiinnostusta aiheeseen tuntuu löytyvän.

3. Päivä, jolloin en enää tuli se

Tämä on siitä mielenkiintoinen hakusanayhdistelmä, etten itse ainakaan tajua sen merkitystä. Kuitenkin juuri näillä sanoilla blogiini on löydetty monia kertoja. Matkablogin lisäksi Travelisa on alusta asti ollut myös kuvaus siitä pisimmästä matkastani, elämästä. Siihen mahtuu monenlaisia päiviä, joita olen kahden vuoden ajan jakanut kanssanne. Vuosien aikana olen muun muassa muistellut päivää, jolloin maailmastani tuli tyhjempi, jakanut päivän, jolloin tajusin jotain oleellista elämästä ja itsestäni, kirjoittanut tylsääkin tylsemmistä päivistä ja päivistä, jolloin vuorokauden tunnit eivät tunnu riittävän. Blogiin on tallennettu täydellisiä päiviä ja epätäydellisiä päiviäonnentäyteisiä päiviä ja itkuisia päiviäluksuspäiviä ja arkipäiviäpäiviä, jolloin on jätetty hyvästejä ja päiviä, jolloin on otettu askeleita kohti tuntematonta.

Välillä mietin, miten monta kahden vuoden aikana kokemista päivistä muistaisin, jos en olisi tallentanut niitä tänne blogiin. Tuskin kovin montaa. Siksi minulle on tärkeää, että Travelisa ei ole pelkästään matkustusblogi, vaan myös blogi elämänmittaisesta matkastani.

4. New York kesäkuussa

Myös New York keikkuu hakuasanatilastoissa korkealla. Matka New Yorkiin kesäkuussa 2013 oli minulle yhden suuren matkustusunelman täyttyminen. Samalla se oli myös ensimmäinen matka, jonka tein Travelisan perustettuani. New Yorkissa kirjoittamani postaukset (tämä ja tämä) räjähtivät käsiin, kun kirjoitettavaa oli niin valtavan paljon tuosta upeasta metropolista. Siksi teinkin vielä myöhemmin koonnin, jossa listasin 9 asiaa, jotka kannattaa kokea New Yorkissa.



5. Suurkaupunki

Blogissani olen esitellyt monenlaisia suurkaupunkeja, joten ei ole suuri yllätys, että myös tämä hakusana on suosituimpien joukossa. Itse en pystyisi pysyvästi muuttamaan suurkaupunkiin, koska inhoan ihmismassoja, mutta niihin on mielenkiintoista päästä tutustumaan matkustuksen kautta. Suurkaupungit tarjoavat loputtomasti tekemistä, joten tylsyyttä niissä joutuu harvemmin kokemaan.

Tunnistatko suurkaupungit?

Blogini alkutaipaleella esittelin suurkaupunkien Top 7:n. Sen jälkeen on tullut kuitenkin vierailtua monissa niin upeissa suurkaupungeissa, että lista näyttäisi nykyään aika erilaiselta. Prahan ja New Yorkin lisäksi olen vieraillut blogihistoriani aikana Bangkokissa (postaukset tässätässä ja tässä), tutustunut luksuselämän lisäksi myös Singaporen muihin puoliin sekä kierrellyt ja apinoinut Kuala Lumpurissa. Viime vuonna puolestaan asuin ja työskentelin vapaaehtoisena Kapkaupungissa ja kiertelin kolmessa muussa Etelä-Afrikan suurkaupungissa DurbanissaPretoriassa ja Johannesburgissa

Tämän vuoden alussa aloitin myös MatkaMuistoja-postaussarjan, jossa muistelen matkojani ennen blogia. Niissä olen esitellyt jo kaksi suurkaupunkia, Sydneyn ja Kairon. Noissa muisteluissa on luvassa vielä monia metropoleja, joita en ole vielä kunnolla esitellyt täällä blogissani. Lisäksi tämän vuoden aikana vierailen ainakin kahdessa suurkaupungissa, Lontoossa ja Ateenassa. Joten suurkaupunkien ystäville pitäisi riittää ainakin lukemista!

6. Kevättä rinnassa

Keväällä on vuodenajoista ehkä suurin vaikutus minuun, vaikka se ei lempivuodenaikani olekaan. Pitkän talven jälkeen lisääntynyt valonmäärä saa minut kaivautumaan sekä henkisesti että fyysisesti ulos kuorestani. Kevätaikaan minun tulee yleensä kokeiltua uusia asioita tai harrastuksia, tehtyä paljon erilaisia suunnitelmia, raivattua kaappejani turhasta tavarasta ja hakeuduttua enemmän ihmisten seuraan. Huomaan myös viihtyväni enemmän kodin ulkopuolella, tekeväni pidempiä lenkkejä yms. Ja tietysti kevätaikaan kuuluu myös se kutkuttava tunne, että olisi kiva saada vähän jotain sutinaa :D


Kevät on tänä vuonna ollut aikaisessa, koska yleensä yhdistän sen alkamisen vasta pääsiäisen korville. Tänäkin vuonna pääsiäistä tuli vietettyä osittain maalaismaisemissa mökillämme. Aikaisemmat pääsiäiskertomukseni löydät tästä ja tästä. Blogitaipaleeni kaksi edellistä kevättä ovat olleet hyvin erilaiset. 2013 vuoden kevät oli pääosin iloista aikaa, vaikka opiskelut pitivätkin todella kiireisinä. Tuo kevät sisälsi muun muassa hauskoja tapahtumia, mielenkiintoisia makuelämyksiä, vapun turkulaisittain ja uusia elämyksiä. Viime kevät taas oli yksi elämäni rankimmista ajanjaksoista. Riemukkaat kotiinpaluutunnelmat muuttuivat nopeasti huoleksipeloksi ja suruksi. Onneksi tuohon kevääseen mahtui myös positiivisiakin asioita, kuten elämän pieniä ilojatäydellinen viikko ja valmistujaisten riemua.

7. Melanooma

Listan neljä viimeistä hakusanaa löytyvät vain kuluvan kuukauden hakusanatilastoista ja niistä ensimmäinen on hyvinkin vakava, vaikka blogissa olenkin siitä myös jonkin verran vitsaillut (muun muassa Pattayalla ja Amsterdamissa). Palan auringossa todella herkästi, eivätkä suuretkaan suojakertoimet yleensä riitä suojaamaan minua auringolta. Siksi palaminen kuuluukin yleensä tavalla tai toisella kaikkiin matkoihini, joissa vähänkään sattuu paistamaan aurinko, vaikka en edes ole auringonpalvoja luonteeltani.

 
Palamisella ja melanoomallahan on todettu olevan jonkinasteinen yhteys ja olenkin monta kertaa miettinyt, että on ihme, jos selviän koko elämäni ilman melanoomaa. Mutta turha huolehtia tulevia, sen näkee sitten. Jos jollakin on hyviä vinkkejä auringolta suojautumiseen, niin otan ne kiitollisena vastaan.

8. Pitkän matkan jälkeinen masennus

Tämä ilmiö on myös minulle tuttu, vaikka pisimmät reissuni ovatkin olleet vain noin kahden kuukauden mittaisia. Tosin tuntuu, että reissun jälkeinen masennustila iskee minuun kaikkien lyhyempienkin matkojen jälkeen. Matkustaessa tapahtuu koko ajan niin paljon, että kotiin- ja arkeenpaluu voi tuntua alkuriemun jälkeen todella ankealta ja yksitoikkoiselta. Matkalla sitä irtautuu myös kaikista arkisista velvoitteista, joiden kohtaaminen matkan jälkeen on kaikkea muuta kuin mieluista.

Pahimman reissun jälkeisen masennuksen/ahdistuksen koin palatessani Aasiasta viime maaliskuussa. Silloin pallo oli todella pahasti hukassa ja tuo oli vasta alkusoittoa painajaismaiselle keväälle. Etelä-Afrikan reissun jälkeen taas sorruin asettamaan itselleni ja muille liian suuria odotuksia, mutta ymmärsin myös, mistä onnellisuus on kiinni. Matkan jälkeiseen masennukseen ei ainakaan omien kokemusteni mukaan auta muu kuin aika ja se, että yrittää keskittyä elämänsä hyviin puoliin täällä Suomessa. Niin, ja tietty uuden reissun suunnittelu ;)

9. Pattaya

Blogiini on löydetty myös useilla Pattayaan liittyvillä hakusanoilla. Muun muassa Pattayan prostituutio ja rauhalliset alueet ovat kiinnostaneet hakusanojen perusteella. Asuessani ja suorittaessani opetusharjoitteluani Pattayalla alkuvuodesta 2014 sain aika hyvän käsityksen molemmista aiheista.


Prostituutioon ei voi olla törmäämättä Pattayalla, vaikka sen suurin keskittymä löytyykin keskustasta ja etenkin Walking Streetin ympäristöstä. Pattayalta löytyy kuitenkin myös paljon rauhallisia alueita, joihin kuuluvat esimerkiksi Pratamnak, jossa itse asuin ja sen vieressä sijaitseva Jomtienin alue. Myös erilaiset temppelialueet tuovat rauhaa ja kauneutta muuten niin eläväiseen ja roskaiseen Pattayaan. Kaikki Pattayalta kirjoittamani postaukset löytyvät vuoden 2014 alusta. Niiden lisäksi olen tehnyt kaksi yhteenvetoa Pattayan valoisista ja varjoisista puolista, joihin pääset tästä ja tästä.

10. Nazca kuviot

Nazcan linjoista ja kuvioista olen kirjoitellut ensimmäisenä blogivuotena kootessani Perun ja Bolivian reissun parhaita paloja. Tuohon reissuun on tarkoitus palata myös tarkemmin tänä vuonna tuossa MatkaMuistoja osiossa. Nazcan linjat kuuluvat kyllä ehdottomasti maailman WTF?!-osastoon. Kuka oikeasti saa päähänsä, että alanpa tästä piirtää 10 kilometriä pitkiä viivoja tai lähes 150 metrisen kondorin kuvan autiomaahan? Käsittämättömiä ovat intiaanien tiet, mutta lopputulos on kyllä varsin upea.


Nonni, tästähän muodostui taas tämmöinen Elisan perinteinen sillisalaattimainen kilometripostaus :D Toivottavasti tästä nyt olisi iloa edes niille, jotka ovat päätyneet blogiini joillakin ylläolevilla hakusanoilla. Ainakin tämä toimi hyvänä muistutuksena itselleni, mitä kaikkea sitä onkaan tullut tänne blogiin kirjoiteltua vuosien varrella. Postaustoiveita, mielipiteitä ja kysymyksiä saa edelleen esittää kommenttiboksin puolella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti