torstai 30. huhtikuuta 2015

Hyvä kiertoon: SPR & Nepal

Kuun viimeinen päivä pääsi yllättämään tässä vappuhulinoiden keskellä, mutta ennen suurempia vappujuhlia oli aika laittaa jälleen hyvä kiertoon. Suomen Punainen Risti on varmasti lähes jokaiselle tuttu hyväntekeväisyysjärjestö. Se järjestää muun muassa monipuolista toimintaa Suomessa nuorille, vanhuksille ja maahanmuuttajille, organisoi ensiapukursseja ja ylläpitää veripalvelua. Näiden lisäksi SPR on ensimmäisten joukossa auttamassa niin kotimaan kuin ulkomaiden suuronnettomuuksissa ja katastrofeissa.

Punainen Risti on yksi merkittävin humanitaarista apua antava kansalaisjärjestö, jonka Nälkäpäiväkeräyksessä olen itsekin ollut mukana kerääjänä useamman kerran. Molemmat vanhempani ovat toimineet vuosia erilaisissa SPR:n vapaaehtoistehtävissä, joiden kautta järjestön toiminta on tullut myös minulle tutuksi. Jokainen löytää varmasti heidän kauttaan mieleisen tavan auttaa. Voit tutustua SPR:n kattavaan toimintaan heidän nettisivujen kautta tästä.

Mindi oli loistava keräysmagneetti vuoden 2012 Nälkäpäiväkeräyksessä :)

Tällä hetkellä Punainen Risti kerää hätäapua Nepaliin, jonne iski poikkeuksellisen voimakas maanjäristys alle viikko sitten. Kuolonuhreja on jo nyt yli 5000 ja luvun pelätään nousevan jatkuvasti, kun raivaustyöt jatkuvat. Järistyksen vaikutukset tulevat olemaan äärimmäisen köyhässä Nepalissa valtavat, joten kaikki apu on nyt tarpeen. Minun ei tarvinnut miettiä kahta kertaa, minne huhtikuun lahjoitukseni lähti, toivottavasti ei sinunkaan. Lahjoittamaan pääset tästä.

SPR:n kautta Nepaliin lähti minulta yhteensä 28 euroa, koska innostuin loppukuusta ostelemaan kaikkea turhaa krääsää noin 30 eurolla. Syytän vappua ja lätkän MM-kisoja! Täytyy kyllä myöntää, että nämä ostokset saivat mielen aika iloiseksi. Kauhulla odotan, miten shoppailuni riistäytyvät käsistä toukokuussa, kun edessä on kaksi reissua. Täytyy valita sen kuun hyväntekeväisyyskohde huolella.


Mutta nyt toivottelen (munkkia mussuttaen) iloista vappua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti