keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Pattaya, syntisten kaupunki?

 
Kun kerroin tutuilleni lähteväni Thaimaaseen tekemään opetusharjoittelua, olivat kaikki todella innoissaan puolestani. Kun kerroin meneväni Pattayalle, lähes kaikkien naamat venähtivät ja reaktiot eivät enää olleetkaan niin innokkaita. Pattaya on kaupunki, jolla on huono maine syntisenä ja likaisena kaupunkina, mutta se ei ole läheskään koko totuus. 
 
Ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, ylensyönti ja himo. Kaikki seitsemän kuolemansyntiä ovat kyllä vahvasti edustettuina myös täällä Pattayalla. Kaiken tuon syntisen elämän rinnalla on kuitenkin myös hyvyyttä, kauneutta ja pyhyyttä. Ehkä juuri tuo kontrasti tekeekin Pattayasta mielenkiintoisemman paikan kuin aluksi ajattelin. Venäläisten turistien ylimielisyys kohtaa paikallisten sydämellisyyden. Upean temppelialueen viereisessä korttelissa sijaitsee pahamaineinen ilotyttökatu Walking Street. Buddhapatsaat kiiltelevät kultaloistossaan, ihmisten asuessa keskellä roskakasaa. Rauhallisen asuinalueen turvallisuudentunteen rikkoo raaka kolmoismurha. Aidot tunteet sekoittuvat maksettuun rakkauteen ja himoon. Pattayasta voi olla montaa mieltä, mutta tylsä se ei ainakaan ole! 
 
Maanantaina pääsin tutustumaan Pattayan pyhiin ja syntisiin puoliin, kun suuntasimme H:n kanssa päämäärättömälle kävelylenkille kohti Pattayan keskustaa. Päädyimme aluksi upealle temppelialueelle, joka sijaitsi keskellä kaupungin vilinää. Alueella vallitsi kuitenkin rauhallinen tunnelma ja aika tuntui pysähtyvän. Oransseissa kaavuissa kulkevat munkit vaeltelivat kauniiden temppelirakennusten välissä ja omankin mielen valtasi jonkinlainen rauha. 
 

 
Temppelialueelta kuljimme noin korttelin verran eteenpäin, jolloin päädyimme koko Pattayan pahamaineisimmalle kadulle, Walking Streetille. Päiväsaikaan tuokin syntisten katu vaikutti melko tavalliselta kadulta, mutta pystyin kyllä hyvin kuvitteleman, millaiseksi se muuttuu ilta- ja yöaikaan. Se kokemus sai kuitenkin vielä jäädä johonkin toiseen iltaan, kun suuntasimme syömään jälleen intialaiseen ravintolaan.
 
 
 
Päätimme tehdä intialaisesta ruuasta maanantaisyntimme, jotta olisi jokin hyvä syy odottaa tuota viikonpäivistä ankeinta. Tällä kertaa löysimme vielä paremman ravintolan kuin edellisellä kerralla. Vähän alle 6 eurolla saimme runsaan ja monipuolisen intialaisbuffetin, johon sisältyi kolme eri pääruokaa, riisi, naanleipää, raita ja muita mausteseoksia. Ruoka oli järjettömän hyvää ja huokailimmekin varmaan koko syömisen ajan, miten taivaallista kaikki oli :D
 
Ylhäällä Som Tam ja alhaalla taivaallinen intialaisbuffet <3
 
Omista kuolemansynneistäni juuri ylensyönti on korostunut täällä hyvin paljon! Hyvä ruoka on aina tuonut minulle suurta nautintoa ja täällä kun sitä on tarjolla mielettömät määrät naurettavan halvalla, on syntisyyteni korostunut entisestään. Herkullisten intialaisten ruokien lisäksi kieleni ovat vieneet tietysti myös ihanat paikalliset ruuat, kuten tulinen papayasalaatti Som Tam, kana cashewpähkinöillä, Massaman Curry ja mausteinen katkarapukeitto Tom Yam Kung.
 



Ylhäällä kanaa cashewpähkinöillä, alhaalla vasemmalla Massaman Curry ja oikealla Tom Yam Kung
 
No, okei nyt kun alettiin paljastaa näitä nautintoa tuottavia syntejä, niin olen saattanut sortua tällä viikolla myös sitruunashakeen ja Swensensin järjettömän hyvään jäätelöannokseen. Myös toinen paheeni, shoppailu, on jatkunut edelleen. Tein muun muassa pari ihanaa löytöä paikallisesta Citymarketista Tesco Lotuksesta. Ai niin, ja viime postauksessa unohdin vielä hehkuttaa yhtä syntisen ihanaa nautintoa, nimittäin hierontaa! Kävin läheisellä hierojalla koko vartalon öljyhieronnassa, joka oli todella rentouttava. Hintaahan tuolle tunnin nautinnolle tuli taas "hurjat" 10 euroa. Tähän syntisen ihanaan elämään on pelottavan helppo tottua :P
 

 
 
Yksi ehdoton syntini on myös laiskuus, josta en ole päässyt eroon edes täällä toisella puolella maapalloa. Suuri tavoitteeni oli pitää asuntoni yhtä siistinä kuin se oli tulopäivänäni, mutta yllättäen toisin kävi! Kotoinen sekasorto on vallannut myös tämän kotini ja aamukiireessä saan etsiä milloin mitäkin tavarakasoistani. Mikähän siinä on, että ne tavarat on niin vaikea laittaa takaisin oikeille paikoilleen? :D
 

Vasemmalla puolella lähtötilanne kämpän siisteystilan suhteen. Oikeapuoli paljastaa, että tavoitteessa ei ole ihan pysytty :P

Siivoamisen lisäksi myös tiskaamista välttelen täällä vähintään yhtä tehokkaasti kuin Suomessa. Onneksi syön ateriat aina ulkona, niin tiskiä ei kerry sentään yhtä paljon. Noiden inhottavien kotitöiden lisäksi uudeksi riesakseni on myös muodostunut pyykin peseminen käsin. Lähipesuloiden hinnat ovat suhteellisen korkeat, joten olen pessyt pienempiä vaatteita itse ja vienyt vain isommat pesulaan. Ainakin olen alkanut arvostaa pyykkikonetta ihan uudella tavalla tässä viime aikoina!
 
Tämän viikon työpäivätkin ovat jo ohi (jei!) ja hyvä niin, koska yleisvireeni on ollut aika nuutunut huonosti nukuttujen öiden takia. Etenkin maanantaina silmät eivät millään meinanneet pysyä auki, tukka oli järjettömän likainen ja olo oli kaikkea muuta kuin pirteä. Onneksi oppilailla riitti virtaa minunkin edestä, kun saimme käyttöön pienen hiekkakaistaleen, jossa pystyimme pelaamaan pihaleikkejä. Totta kai juuri maanantaina oppilaat halusivat ottaa kuvan minusta koulun blogiin, joten edustan nyt sitten väsyneenä zombina siellä :D Jos kiinnostaa lueskella koulunkäynnistä oppilaiden näkövinkkelistä, niin kurkkikaahan tänne.  


Lasten intoa ja open koomailua :D

Uudet harjoittelijatkin ovat päässeet ihan mukavasti kiinni koulun arkiseen härdelliin ja tänään tuli vielä kaksi uutta harjoittelijaa lisää. Hauska nähdä, millainen sekametelisoppa koulussa odottaa, kun sinne taas ensi viikon keskiviikkona palaan. Huomenna suuntana on tosiaan heti aamusta Koh Chang vehreine viidakkoineen ja kirkkaine vesineen, loma alkakoot! :) 

6 kommenttia:

  1. Oikein rentouttavaa reissua!! Ota paljon kuvia =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Varmasti räpsin kameran täyteen kuvia :D

      Poista
  2. Katson haaveilevasti noita ruoka-annoksia :D taas kerran toivon että teleportteja olis olemassa! ^^ Voisin piipahtaa sinne lämpimään vähäksi aikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nää ruuat täällä on kyllä syntisen hyviä :P Teleportteja olen kyllä itsekin kaivannut monet kerrat Suomessa kökkiessäni. Toivottavasti sinäkin pääsisit jossakin vaiheessa nautiskelemaan johonkin lämpöiseen :)

      Poista
  3. Nautinnollista Koh Changin reissua, varo Marimekon selkäviiruja rannalla ja snorklatessa. Muuten nauttikaa lämmöstä, täällä miinus 14 mittarissa. Kiva kun jaksat kirjoittaa kuulumisia, H:lle terveisiä ja katukoirille herkkuja ja silityksiä t. Mindi ja Maire

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, koitan varoa palamista parhaani mukaan! Tänään rapsuttelin taas yhtä ihanaa koiruutta, joka odotteli meidän kanssa aamulla bussia :) Nauttikaahan te pakkasista, paljon terveisiä kaikille ja Mindille rapsutuksia ja silityksiä!

      Poista