sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Koulupäivää rannalla, Buddha Hill ja Thepprasitin iltamarkkinat

Se olisi sitten aika viikon viimeisille Pattayan kuulumisille :) En voi uskoa, miten nopeasti ensimmäinen viikko täällä on kulunut! Jos viikot jatkuvat tätä tahtia, olen nopeammin takaisin Suomessa kuin haluaisinkaan. Kun viikkoja on edessä vielä monta, on helppo vaan siirtää asioiden tekemistä eteenpäin. Olenkin parhaani mukaan yrittänyt patistaa itseäni näkemään ja kokemaan joka päivä  mahdollisimman paljon, ettei sitten lähdön hetkellä kaduttaisi, kun jäi vielä niin paljon tekemättä.
 
Totta kai välillä on oltava vaan niitä "arkipäiviä", jolloin ollaan koululla, kotona ja käydään vain vähän kävelemässä ja syömässä, mutta tavoitteenani on että saisin kuitenkin mahdollisimman kattavan kuvan Pattayasta ennen lähtöäni. Vaikka Pattaya ei paikkana olekaan täysin mieleiseni, on siitä paljastunut jo nyt paljon mielenkiintoisia puolia ja niitä paljastuu varmasti vielä monta lisää, kunhan jatkan tutkimusmatkaani :)
 
Loppuviikko on sujunut pääosin mukavissa merkeissä. Ainoastaan torstaina oma energiatasoni oli jotenkin täysin nollissa, mikä vaikutti oikeastaan koko päivän sujumiseen. Myös koululla alkoi silloin ensimmäistä kertaa ilmapiiri kiristyä, koska olimme kaikki aika kovilla tämän viikon, kun aikuisia on ollut sen verran vähemmän. Onneksi perjantaina saapui kolme harjoittelijaa lisää, joten eiköhän ensi viikko sujukin jo paljon helpommin.
 
Torstaina suuntasimme koulun jälkeen H:n kanssa Buddha Hillille, joka sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä asunnoltamme. Se on koko lähialueen ainoa isompi "luontoalue", jossa on erilaisia lenkkipolkuja, liikunta- ja leikkipuistoja ym. Me suuntasimme kuitenkin katsomaan kukkulan suurinta nähtävyyttä Big Buddhaa ja sen pienempiä kavereita. Buddhapatsaiden lisäksi kukkulalta näki myös lähialueiden maisemia ihan kivasti.








Jatkoimme lenkkiämme jälleen Jomtienin rannalle päin, jossa pysähdyimme myös syömään. Luulen, että sain ehkä lievän auringonpistoksen, koska ruoka ja juomakaan eivät oikein auttaneet huonoon olooni. Niinpä kävelimme vain kotiin ja lepäsin loppu päivän. Olo helpotti onneksi Buranalla ja sain ensimmäistä kertaa täällä oloni aikana jopa nukutuksi kohtuulliset yöunet.
 


Perjantaina saapui tosiaan kolme uutta harjoittelijaa, jotka vaikuttavat myös mukavilta. Perjantaina vietettiin vähän erilaista koulupäivää, kun isommat oppilaat suuntasivat Buddha Hillin urheilupuistoon ja minä, H ja kaksi uutta harjoittelijaa lähdimme pienempien kanssa rannalle. Lapset olivat tietysti ihan innoissaan, kun pääsivät uimaan ja leikkimään hiekkaleikkejä ja takaisin lähdön aika koittikin heidän mielestä ihan liian aikaisin!
 
"Koulunkäyntiä" :D

Ruokailun jälkeen käytiin noin tunnin ajan "normaalia" koulua, jonka jälkeen siirryttiin herkutteluun. Erään oppilaan isällä oli synttärit, minkä kunniaksi hän tarjosi koko koululle limua ja popcornia, lisäksi nautiskelimme tuomistani Suomen tuliaisista (Fazerin suklaata ja salmiakkia). Hyvinhän nuo kaikki herkut tuntuivat lapsiin ja meihin vähän vanhempiinkin uppoavan :D

Perjantai-illalla lähdimme kaikki harjoittelijat ja avustaja syömään yhdessä läheiseen Phum Puy ravintolaan. Kuten edelliselläkin kerralla, myös nyt ruoka oli suussa sulavan herkullista. Oli kiva istuskella, jutella ja tutustua uusiin tulokkaisiin. Ruuan jälkeen jatkoimme vielä venäläistorille, jossa vedimme banana pancaket jälkkäriksi, nam!

Lauantain aamupäivä kului H:n kanssa rannalla aurinkoa palvoen ja uiden. Välissä kävimme vain pikaisesti syömässä Spiciesissa, jossa otin ihanaa Massaman Currya. Sitten suuntasimmekin jälleen koko harjoittelija-/avustajaporukalla kohti Thepprasitin viikonloppuisin järjestettäviä iltamarkkinoita. Matkaa markkinoille oli sen verran paljon, että hyppäsimme taas 10-taxiin. Virallisesti markkinat alkavat kai vasta kuudelta, mutta olimme itse perillä jo viiden aikaan, mikä oli hyvä, koska silloin kojuja pystyi vielä kiertämään rauhassa. Markkinoilla oli myynnissä vaikka ja mitä. Oli vaatteita, kenkiä, laukkuja, koruja, koriste-esineitä, kauneudenhoitotuotteita, leluja, ruokaa, leivonnaisia, eläimiä ja oikeastaan melkein kaikkea, mitä vain kuvitella voi.
 
Markkinatunnelmaa ja uusi lemppariherkkuni minivohveli mustikkatäytteellä :)

 

 
Itse kyselin aika paljon eri tavaroiden hintoja, jotta saisin taas parempaa käsitystä hintatasosta. Osa tavaroista oli tosi edullisia (noin 2-3 euroa), mutta osa oli sitten selkeästi korkeammissa hinnoissa. Se oli hieman ikävää, että näillä markkinoilla myyjät eivät olleet kovinkaan innokkaita tinkimään, mikä varmaan johtuu venäläisistä, jotka suostuvat maksamaan suoraan korkeamman hinnan. Kävimme myös katsastamassa pikaisesti markkinoiden läheisyydessä sijaitsevat outletit ja ostoskeskuksen, johon tulen varmasti palaamaan paremmalla ajalla. Markkinat olivat jälleen mielenkiintoinen kokemus, mutta seuraavalla kerralla lähdemme liikkeelle varmasti pienemmässä porukassa. Liikkuminen ja yhteydenpito kuuden hengen kesken, kun oli hieman haastavaa.
 
 
Suolaisen nälkään torilta löytyi pikkupurtavaa aina heinäsirkoista kokonaiseen kanaan!

Makean himoa taas laannuttivat muun muassa hedelmäshaket, leivonnaiset, täytekakut ja minivohvelit.

 
Ostin markkinoilta huivin 2 eurolla ja kun kävelimme kotiin venäläisten markkinoiden kautta innostuin shoppailemaan vielä lisää. Mukaan tarttui mekko, rantatunika ja ihana pöllötoppi, joille tuli yhteishintaa 10 euroa. En ehkä koskaan totu näihin hintoihin :D Nyt, kun starttasin shoppailun, tekisi vaan mieli ostaa koko ajan lisää ja lisää, tulen olemaan sen kanssa vielä pahassa pulassa!
 
Ensimmäiset shoppailusortumiset!

 
Tänään viettelen varmasti hyvin rentoa sunnuntaita, johon kuuluu rannalla hengailua, syömistä ja ehkä jonkinlainen lenkki. Keräilen voimia huonosti nukutun yön jälkeen ja yritän vihdoin päästä eroon flunssastani, jotta jaksan taas alkuviikon koululla. Torstainahan lähdemme H:n kanssa kohti Koh Changin saarta, jota tuskin maltan odottaa! Siellä on luvassa varmasti paljon parempia maisemia ja rantoja kuin Pattayalla, rentoutumista ja snorklausta, jota olen odottanut kuin kuuta nousevaa. Loppuun vielä muutama kuva kulkukoirista, jotka särkevät sydämeni, haluaisin ottaa ne kaikki luokseni, jos vain voisin!
 
 

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut mukava viikko, kuulin että eteläänkin saatiin vihdoin edes vähän lunta :) Yritän kirjoitella vielä ennen Changille lähtöä, mutta viimeistään sitten sieltä!
 

4 kommenttia:

  1. Tulin taas niin hyvälle tuulelle! Voi että. ^^

    Noihin hintoihin on miullekin varmasti tottuminen sitten joskus kun Thaimaan maalle astun, ja varmasti joudun hillitsemään shoppailuintoani vähintään 20 kertaa :D Ihania vaatteita ostit! Ja onhan nuo Buddhat aika vaikuttavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Joo, noi hinnat on kyllä niin käsittämättömiä, saa nähdä miten hyvin/huonosti sitä saa pidettyä itsensä kurissa ton shoppailun kanssa :D Buddhat olivat kyllä todella upeita ja vaikuttavia :)

      Poista
  2. Ihania kuvia, mutta please, ei yhtään enää noita herkullisia kakkukuvia!!! Lihon jo niitä katsomalla t. Maire

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, yritän vähentää niitä! Mä taas lihon syömällä niitä, pitäis yrittää vähentää myös sitä :)

      Poista