sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Kaarina, Nauvo ja Naantali - Kolme päiväretkeä Turusta käsin

Turun seudulla riittää paljon nähtävää ja ihania paikkoja vaikka millä mitalla. Kesäkuun alussa teimme kolme päiväretkeä, joiden kohteina olivat tällä kertaa Kaarina, Nauvo ja Naantali. 




Kaarina sijaitsee aivan Turun vieressä ja eräs ystäväni on asunut siellä jo pitkään. Niinpä menimme moikkaamaan hänen perhettä yhtenä päivänä. Kaarinan keskustassa sijaitsee paljon kehuttu Lastenvaatekirpputori Seesam, jossa piipahdimme menomatkalla. Ikävä kyllä juuri silloin myynnissä ei ollut Aarnille sopivia kokoja, mutta muuten paikka vaikutti oikein hyvältä. 




Lounasta nautimme Tuorlan majatalossa, joka sijaitsee ihanassa miljöössä Tuorlan kartanon alueella. Upeita vanhoja rakennuksia, maalaismaisemia, hyvää ruokaa, maatilan eläimiä ja observatorio. Ihan täydellinen paikka päiväretkelle. 




Lounaan jälkeen poikettiin vielä Raadelman uimarannalle polskuttelemaan. Tarkoituksena oli käydä katsastamassa myös Kuusiston piispanlinnan rauniot, mutta uhkaavasti nousevat ukkospilvet saivat meidät siirtämään tuon visiitin Nauvo-retken yhteyteen. 




Piispanlinna raunioihin pääsee tutustumaan ilmaiseksi ja ne olivat yllättävän laajat. Rauniot ovat hienolla paikalla Piikkiönlahden rannalla, joka näytti olevan myös suosittu paikka piknikille. Todella harmi, että linna purettiin uskonpuhdistuksen yhteydessä vuonna 1528, koska se on varmasti ollut näyttävä kokonaisuus. 




Vierailu piispanlinnan raunioille on helppo yhdistää päiväretkeen pitkin Saariston rengastietä, jonne lähdimme yhtenä aurinkoisena aamuna. Ajatuksissa oli ajaa Korppooseen asti, mutta viihdyimme Nauvossa niin pitkään, ettei aika olisi millään enää riittänyt ilman yöpymistä. Vaikka koko Saariston rengastie on ajettavissa yhdessä päivässä, itse varaisin siihen kunnolla aikaa.




Ajettuamme Turusta Kustaviin nousimme lautan kyytiin, joka kuljetti meidät Nauvoon. Saavuimme Nauvon vierassatamaan heti kymmenen jälkeen aamusta, jolloin ihmisiä oli todella vähän liikkeellä. 




Kiertelimme kaunista satama-aluetta ja nautimme maittavan lounaan L'Escale ravintolassa. Sitten lähdimme tekemään hikisen kävelyn kohti Finbyn jatulintarhaa, jonka löysimme lopulta pitkän etsinnän jälkeen. 




Sen jälkeen nautimme ansaitut jätskit satamassa ja lähdimme tutustumaan Nauvon kauniiseen kirkkoon. Kirkon vieressä oli sopivasti leikkipuisto, jossa Aarni sai kuluttaa energiaansa, jotta jaksoi sitten istua autossa paluumatkalla. Turun saaristo on upea ja toivon, että ehtisimme tänä kesänä kiertää sitä vielä enemmänkin. 




Naantali oli päiväretkikohteena meille kaikista tutuin, mutta se on niin nätti, että sinne voi mennä aina uudestaan. Koska viime kesänä kiersimme melko laajasti vanhan kaupungin katuja, nyt keskityimme viettämään rentoa kesäpäivää. 




Kävimme Muumimaailman porteilla (kesäkausi ei ollut vielä alkanut), löhöilimme Kirkkopuistossa, söimme lounaan Hasta la pastassa, uiskentelimme Nunnalahden rannalla ja herkuttelimme kummipoikani perheen kanssa Amandiksen vohveleilla. 




Tämmöisiä retkiä mahtui viikkoomme Turun seudulla. Suosittelen lämpimästi Kaarinaa, Nauvoa ja Naantalia kesäretkikohteiksi kaikille. Kolme erilaista kohdetta, joista jokainen hurmaa omalla tavallaan.

Mikä on sinun suosikkisi Suomen kesäretkikohteista? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti