lauantai 31. lokakuuta 2020

Helpot herkut ja askartelut Halloweeniin

Vietimme Halloweenia jo eilen pizzaperjantain merkeissä ja innostuin tekemään muutamia helppoja herkkuja ja askarteluja pöydän koristeeksi. Ajattelin jakaa niihin pikaiset ohjeet, jos joku kaipaa viime hetken vinkkejä Halloween-juhliinsa. Olen todella laiska askartelija (vaikka olenkin luokanopettaja), joten näihin askarteluihin kykenee, vaikka ei olisi kummoinen käsityöihminen. 

En jaksanut alkaa kaivertaa kurpitsaa, joten ostin tilalle kolme oranssia paprikaa. Niistä leikkasin yläosan ja siemenkodan pois, jonka jälkeen muotoilin niille veitsellä suun ja silmät. Kaiverruksen jälkeen täytin ne pikkuporkkanoilla, minipaprikoilla ja kirsikkatomaateilla. Niiden kaveriksi vielä mandariineja, joille piirsin mustalla tussilla naamat. 

Työläin askartelu oli hämähäkinseitti, jonka valmistin kolmesta oksasta, rautalangasta ja valkoisesta narusta. Asettelin oksat ristikkäin toistensa päälle ja kiinnitin ne toisiinsa tiukasti rautalangalla. Sen jälkeen solmin valkoisen narun oksien keskikohtaan ja lähdin pyörittämään sitä oksasta toiseen aluksi tiiviimmin ja lopuksi isommin välein. Seitin kaveriksi askartelin paperista hämähäkin. 

Lepakkokoristeet lamppuun syntyivät valkoisesta pahvista, jonka väritin mustalla tussilla, koska kaapeistani ei löytynyt valmiiksi mustaa pahvia. Limupullot taas muumioituivat ensiapupakkauksen sideharsoilla ja pahvista leikatuilla silmillä. 

Vihreän ällöboolin valmistukseen tarvittiin puoli litraa vaniljajäätelöä ja puolitoista litraa päärynälimua.  Kulhon pohjalle laitoin palloja vaniljajäätelöä, joiden päälle kaadoin limun, jotka muodostivat yhdessä vaahdon boolin pinnalle. Koristeeksi lisäsin vielä syötäviä koristesilmiä.

Katoin pöydän mustalla huivilla, jonka päälle asettelin askartelut, Halloweenin väreihin sopivia herkkuja, led-kynttilöitä ja pöllölyhdyn terassiltamme. Helppoa ja herkullista.

Hauskaa Halloweenia ja hyvää Pyhäinpäivää kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti