torstai 2. tammikuuta 2020

2019

Olisi taas aika perinteisen vuosikatsauksen. Piti julkaista se jo vuoden 2019 puolella, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 2019 oli minulle melkoinen mullistusten vuosi, kiitos raskauden ja äitiyden. Ei tosiaankaan fyysisesti tai henkisesti se paras vuosi, mutta ehdottomasti yksi elämäni tärkeimmistä <3

1. Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana?
En varsinaisesti ystäviä, mutta perhevalmennuksen kautta olen tutustunut muutamiin uusiin ihmisiin, joista toivottavasti tulee ainakin uusia kavereita vauvavuoden aikana.

2. Oletko tehnyt jotain tänä vuonna, mitä et ole ennen tehnyt?
Kyllä. Monia pienempiä juttuja ja isoimpana tietysti synnytys ja äitiys.

3. Synnyttikö kukaan läheisesi?
Minua läheisempää ihmistä ei taidakaan olla. Meidän rakas poika syntyi 27.11.2019 klo 13.18. Myös Emily ehti synnyttää tämän vuoden puolella <3 On ollut mukavaa jakaa raskautta Emilyn kanssa, vaikka eri maissa asustelemmekin.

4. Kuoliko kukaan läheisesi?
Kyllä, isoisäni kuoli 7.10.2019. Vaikka emme olleetkaan mitenkään läheisiä, niin kyllä se elämän rajallisuus aina nostaa pintaan suuriakin tunteita.

5. Oletko seurustellut tämän vuoden aikana?

Edelleen yhdessä jatketaan elämäni miehen kanssa <3 Tänä vuonna vietimme ensimmäistä hääpäiväämme ja niitä on toivottavasti luvassa vielä monia tulevaisuudessa.

6. Missä maissa kävit?
Tänä vuonna matkustin vähemmän kuin pitkään aikaan. Syyskuussa olimme babymoonilla Rodoksella ja lokakuussa teimme syyslomaretken Tallinnaan pariksi yöksi. Noiden lisäksi reissasimme etenkin kesällä laajasti Suomen sisällä.

7. Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta?
Ehdottomasti oman pojan syntymä. Se hetki on jotakin niin erityistä ja ainutlaatuista, ettei sitä voi edes sanoin kuvailla  <3

8. Mitä haluaisit vuodelta 2020 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2019?
Enemmän unta, tämä vuosi on mennyt kroonisessa väsymyksessä lähes alusta loppuun.

9. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2019?
27.11.2019, poikani syntymäpäivä.

10. Oletko muuttunut paljoa viimeisen vuoden aikana?
Äidiksi tuleminen muuttaa varmasti väkisinkin ihmistä, se on mullistanut koko elämän ja nostanut pintaan uusia puolia, niin hyvässä kuin pahassa.

11. Vuoden suurin saavutuksesi?
Se, että selvisin raskaudesta ja synnytyksestä ja sain syliini terveen pojan.

12. ...ja suurin epäonnistuminen?
Ehkä se, etten saanut loppuraskaudesta niin paljon aikaiseksi kuin olin suunnitellut.

13. Kärsitkö vammoista?
Raskauden aikana kärsin aika monesta vaivasta, mutta muuten olen selvinnyt ilman vammoja.

14. Mikä oli paras asia, jonka ostit?
Omistusasunto.

15. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta?
Läheisten ihmisten, etenkin mieheni. Hän on ollut todellinen pelastus koko raskauden ja isyysvapaansa ajan.

16. Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta?
AMK-lehtoreiden, joiden kanssa en yrityksistä huolimatta saanut sovittua kursseille joustavia suoritustapoja.

17. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Omistusasuntoon.

18. Mistä innostuit eniten?
Keväällä olin erityisen innoissani vielä opinnoista, mutta syksyn tullen vauva alkoi viedä kiinnostustani yhä enemmän.

19. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?
Väsyneempi, mutta eri tavalla onnellinen <3

20. Rikkaampi vai köyhempi?
Köyhempi, henkisesti paljon rikkaampi.

21. Oletko lihonut?
Kyllä, kiitos raskauden. Mutta synnytys taas oli tehokkain laihdutuskuuri ikinä, 10 kiloa hävisi yhdessä viikossa. Harmi, ettei tahti ole enää jatkunut ensimmäisen viikon jälkeen samanlaisena :D

22. Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän
Nukkuneeni.

23. ...entä vähemmän?
Purkaneeni pahaa oloani mieheeni.

24. Miten vietit joulun?
Saimme viettä ihanan perinteisen joulun perheeni kanssa mökillämme Porvoossa. Tässä joulussa oli aivan erityistä tunnelmaa, kiitos rakkaan poikamme. Pojan ensimmäinen joulu sujui yli odotusten ja hän oli käsittämättömän hyvällä tuulella kaikki joulupäivät. Joulupukinkin sylissä vain ihmetteli tyytyväisenä <3 Saimme myös ihanasti rentoutua miehen kanssa, kun innokkaita hoitajia oli enemmän kuin tarpeeksi. Pääsimme muun muassa ensimmäistä kertaa yhdessä saunaan pitkästä aikaa. Vauva-arjen keskellä tuollaiset asiat tuntuvat erityisen tärkeiltä.

25. Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi?
Olisin muuttanut sen, että eräs läheiseni olisi pysynyt terveempänä.

26. Rakastuitko vuonna 2019?
Omaan rakkaaseen poikaani <3 Sekä tietysti aviomieheeni aina vain uudelleen <3

27. Kuinka montaa ihmistä olet suudellut vuoden aikana?
Yhtä ja pussaillut tuota pikku-ukkoa vaikka kuinka.

28. Kuinka monta yhden illan juttua sinulla oli?
Ei yhtään.

29. Oletko riitautunut kenenkään ystäväsi kanssa tänä vuonna?
En ainakaan tietääkseni.

30. Vihaatko tällä hetkellä ketään?
En.

31. Oletko ollut elokuvissa YKSIN tämän vuoden aikana?
Enpä ole tainut käydä.

32. Mitä halusit ja sait?
Oman lapsen <3

33. Mitä halusit, muttet saanut?
Yhtenäisiä yöunia.

34. Mitä teit syntymäpäivänäsi?
En ihan rehellisesti sanottuna edes muista. Paitsi sen, että mies toi aamulla sänkyyn berliininmunkkikakun kynttilöineen, joka laukaisi palohälyttimen. Ainakin tuli herättyä oikein kunnolla uuteen ikävuoteen :D

35. Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi?
Mieheni, perheeni ja läheisimmät ystäväni.

KUUKAUDET:

1. Mitä tapahtui tammikuun ensimmäisenä päivänä?


Palauduimme mieheni nelikymppisistä, joita vietimme meillä isommalla porukalla uutena vuotena. Muistaakseni löhöilimme kotona ja isäni sekä enoni vaimoineen tulivat jossakin vaiheessa rääppiäisiin.


2. Mikä oli helmikuun tärkein päivä ja miksi?

25.2 tein positiivisen raskaustestin. Tuo raskaus kuitenkin keskeytyi jo hyvin alkumetreillä ja aiheutti minulle todellisen hormoni- ja tunnemyrskyn. Seuraavasta kierrosta aloin odottaa poikaamme, mutta tuo keskenmeno jätti jälkensä minuun ja pelko oli paljon läsnä myös tässä toisessa raskaudessa, joka onneksi päättyi onnellisesti <3


3. Miksi tuon maaliskuun voisi elää uudelleen?

Maaliskuu oli kokonaisuudessaan aika rankka kuukausi. Sen lopussa kuitenkin vietimme miehen kanssa ihanan yhden yön lähiloman Clarion-hotellissa, Jätkäsaaressa. Huhtikuun puolella sitten selvisi, että olin jo maaliskuussa tietämättäni uudestaan raskaana.



4. Mitä mieltä olet huhtikuun tapahtumista?

Huhtikuu oli pääasiassa positiivinen. Saimme mm. tietää toisesta raskaudestani, aloitin mielenkiintoisen työharjoittelun Punaisella Ristillä ja vietimme rentoa pääsiäistä mökillämme. Ainoat ikävämmät asiat taisivat olla Mindin kuolinpäivä ja kuun lopussa iskeneet raskauden aiheuttamat selkäkivut, jotka pakottivat minut vuodelepoon useaksi päiväksi.



5. Millainen mielialasi oli toukokuussa?

Muistaakseni melko hyvä. Selkävaivat helpottivat, Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden (jota oli tietysti lähdettävä torille juhlimaan), työharjoittelu sujui kivasti ja sijaistin viikon vanhassa luokassani. Äitienpäivänä jaoimme ilouutisen raskaudestani perheillemme ja kesäkin teki kauniisti tuloaan. Olin kyllä myös melko väsynyt töiden, työharjoittelun, muiden opintojen ja alkuraskauden yhdistelmästä, mutta onneksi kesäkuun alkupuolella alkoi pitkä loma.


6. Millainen sää oli kesäkuussa?

Ainakin Instagram-kuvien perusteella aika aurinkoinen, mutta varmasti sinne väliin mahtui sateisiakin päiviä.


7. Mitkä olivat heinäkuun parhaat hetket?

Mökkeily, ystävän häät ja toisen ystävän häiden järjestelyissä auttaminen. Sekä tietysti meidän kesäinen road trip, joka kulki tällä kertaa Oulun, Suomussalmen, Kajaanin, Kolin, Joensuun, Savonlinna, Punkaharjun, Parikkalan, Lappeenrannan ja Vaalimaan kautta. Suomessa on niin paljon mielenkiintoisia paikkoja, joita koluta.


8. Miten elokuu lähti käyntiin?

Ihanasti, kun vietimme parhaan ystäväni Viivin ja hänen miehensä häitä, joissa sain kunnian toimia kaasona <3


9. Masensivatko syyskuun säät?

Eivät juurikaan, koska ne olivat pääasiassa niin hyviä ja kuun alkupuolella nautimme viikon lämmöstä Kreikan auringon alla.


10. Miksi muistelet mielelläsi lokakuuta?

Lokakuussa oli mitä upein ruska-aika, kävin ensimmäisä kertaa Linnanmäen Valokarnevaaleilla, vietimme miehen kanssa rentouttavaa syyslomaa Tallinnassa ja mökillämme. Kuun loppupuolella alkoi myös virallisesti äitiysvapaani, jonka ensimmäisenä iltana päädyin monen mutkan kautta Vesalan keikalle Hartwall Arenalle.


11. Mitä olisit halunnut tehdä toisin marraskuussa?

Stressata vähemmän opintojani ja nukkua enemmän öisin.


12. Mitä tulee vielä tapahtumaan joulukuussa?

Ei enää mitään. Vuosi vaihtui tänä vuonna kotosalla miehen ja pojan kanssa.  Äiti oli myös luonamme iltaa, mistä oli suuri apu, koska poika oli todella itkuinen koko illan. Oli ilmeisesti päättänyt valvoa vuoteen 2020, koska simahti lopulta vasta vähän yli puolenyön rakettien paukkuessa.


Jotenkin on levollinen olo vuosikymmenen vaihtumisen suhteen. 2010-luku on ollut minulle niin merkittävä ja tapahtumarikas, että tulee ähky pelkästä muistelemisesta. Lähes kaikki elämäni tärkeimmät tapahtumat ovat sijoittuneet kuluneeseen kymmeneen vuoteen ja nöyrän kiitollisena jätän hyvästit tälle mullistavalle vuosikymmenelle ja siirryn kohti seuraavaa. Samalla se tarkoittaa myös sitä, että viimeinen kuukauteni parikymppisenä on jo kovaa vauhtia käynnissä ja kolmekymppisyys kolkuttelee ovella. Mutta jotenkin senkään suhteen ei ole enää mitään kauheaa kriisiä. Mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea seuraava vuosikymmen tuo tullessaan.


Sellainen vuosi minulla takana. Miten teidän muiden vuosi sujui?
Ihanaa ja onnellista uutta vuotta ja vuosikymmentä kaikille! :)

3 kommenttia:

  1. Ihanaa oli lukea kooste vuodesta 2019.! 🥰💕💖 Meillä vuosi 2019 sujui ihan tasaiseen tapaan, ja ehkä ainoa suurin ja mullistavin asia oli se, kun marraskuun lopulla aloitin vuoden määrä-aikaisen työsuhteen tutussa paikassa ja mukavan työkaverin kanssa. 😊 Muuten elämä on meillä mennyt tasaiseen tapaan 8.5v neidin kanssa (synt. 05/11). Uusia asioita neiti oppinut syksyn aikana ja näitä taitoja vahvistetaan koko ajan, kaikessa rauhassa. Suunnitelmia uudelle vuodelle on vaikka mitä, mutta vain aika näyttää, että miten toteutuvatkaan. 😊
    Ihanaa alakanutta vuotta koko teidän perheelle.!!! 💕💖🥰 Blogiasi kuin myös insta tiliäsi on ihana seurata.! 🥰💖💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nicola! Mukava kuulla, että teillä oli onnistunut vuosi ja onnittelut työpaikasta. Ihanaa uutta vuotta myös teidän perheelle! <3

      Poista