maanantai 6. elokuuta 2018

Minustako maailmanympärimatkaaja?

Jos jollekin on jäänyt vielä epäselväksi, niin rakastan matkustamista. Kerrytän jatkuvasti säästöjä reissukassaan, jotta voin toteuttaa seuraavan matkaunelmani. Vaikka olen matkustanut kuudella mantereella ja kymmenissä maissa, ei minulla oikein koskaan ole ollut hinkua matkustaa maailman ympäri. Jotenkin olen kokenut sen aina liian isoksi palaksi minulle ja tyytynyt suosiolla matkustamaan pienempiä pätkiä kerralla. 


Kun aloimme miettiä avomieheni kanssa häämatkakohdetta, oli vaikeaa löytää yksittäistä paikkaa, joka olisi korkealla sijalla molempien unelmalistalla. Emme myöskään kokeneet järkeväksi maksaa valtavia summia vain siitä, että makaamme kaksi viikkoa jossakin paratiisimaisessa luksusresortissa. Etenkin, kun vastaavalla summalla voisi kokea niin paljon enemmän.

Tämän myötä syntyi hullu ajatus maailmanympärimatkasta. Koska kaikki unelmakohteemme sijaitsevat kaukana Suomesta, päätimme käydä lähes niissä kaikissa kerralla. Vuoden verran olemme kerryttäneet matkakassaa ja kesän alussa löimme lukkoon lopullisen matkareittimme ja ostimme lennot. Moni muu asia matkan suhteen on vielä auki, mutta nyt ajattelin kirjoitella hieman matkareitistämme, josta olen enemmän kuin innoissani.


Matkamme alkaa 6. syyskuuta, kun lennämme Vancouveriin, Kanadaan. Monet ovat kehuneet Vancouveria yhdeksi maailman parhaista kaupungeista, joten saa nähdä, täyttyvätkö nuo odotukset. Vancouverissa vietämme vajaan viikon, jonka aikana olisi tarkoitus myös piipahtaa Vancouver Islandilla.


Vancouverin viikon jälkeen meitä odottaa asuntoauto, jolla lähdemme ajelemaan kohti Kanadan Kalliovuoria. Tätä osuutta odotan ja jännitän vähintään yhtä paljon. Odotan niin paljon, että pääsen ihastelemaan upeita vuoristomaisemia, vaeltamaan ja toivottavasti myös melomaan. Toisaalta jännitän kovasti, miten asuntoautoilu sujuu, kun kumpikaan meistä ei ole ajanut ennen niin isoa autoa. Etenkin kun oli edullisempaa vuokrata isompi auto kuin pienempi, niin toivon, että Kanadan tiet ovat huomattavasti leveämpiä kuin esimerkiksi Britannian.


Jos selviämme asuntautoilusta hengissä, niin matkamme jatkuu Los Angelesin kautta kohti Tahitia. Koska lennot kulkivat Kanadasta Tahitille Losin kautta, päätimme pysähtyä muutamaksi päiväksi tuohon elokuvien ja tähtien pääkaupunkiin. Los Angelesissa kierrämme varmasti "pakolliset" nähtävyydet ja Universal Studioilla on pakko päästä käymään, koska siellä on muun muassa Tylypahka <3


Losista lennämme Tyynelle valtamerelle Tahitille, josta jatkamme sen vieressä sijaitsevalle pienemmälle Moorealle. Täällä vietämme matkan rantaosuuden, joka sisältää varmasti myös snorklausta ja sukellusta. Hyvällä tuurilla saaren vesissä uiskentelee tuohon aikaan myös ryhävalaita poikasineen, joiden kanssa on mahdollista uida. Se olisi minulle yhden suuren unelman täyttymys. Vietämme Moorealla parisen viikkoa, jonka jälkeen meillä on vielä viikko aikaa, jonka vietämme joko Tahitilla tai jollakin muulla saarella.


Seuraavaksi matkamme jatkuu kohti Uutta-Seelantia, joka on ollut unelmalistallani jo todella pitkään. Lennämme pohjoissaarelle, jossa meitä odottaa pienempi matkailuauto, jolla lähdemme kiertämään pohjois- ja eteläsaarta kuukauden ajan. Tämä osuus on vielä täysin auki, tiedämme ainoastaan, että lähdemme matkaan Aucklandista ja päädymme Christchurchiin. Jonkinlaisen ajosuunniteman teemme varmaan etukäteen, mutta pitkälti kuljemme myös fiiliksen mukaan.


Uudesta-Seelannista lennämme Australiaan, joka kuulu ihan lempparimaihini. Ihan mahtavaa päästä yli kymmenen vuoden jälkeen taas tuonne upeaan paikkaan. Aloitamme Australian osuutemme Melbournesta, josta jatkamme Sydneyn alueelle ja siitä sitten itärannikkoa ylös aina Cairnsiin asti. Australiassa meillä on käytössä bussipassi, mutta mitään tarkempaa reittisuunnitelmaa meillä ei vielä ole. Suurkaupunkien lisäksi haluamme nähdä paljon luontoa, joten käymme todennäköisesti ainakin Blue Mountainsin alueella, Whitsundayn saarilla ja Isolla valliriutalla.

Kaikki postauksen kuvat Wikipedia ja Pixabay

Matkamme viimeinen kohde on muutaman päivän pysähdys Singaporessa, jotta saamme vähän katkottua tuota tuskaisen pitkää lentomatkaa takaisin Suomeen. Minulla on neljän vuoden takaa niin hyvät muistot Singaporesta, että mielelläni palaan kaupunkiin uudelleen. Jos muuten joku lukijoista on käynnyt joissakin reissumme kohdemaissa, niin otan mielelläni vastaan kaikenlaisia matkavinkkejä ja kohdesuosituksia.

Kokonaisuudessaan matkamme kestää hieman yli kolme kuukautta ja palaamme takaisin Suomeen 10. joulukuuta, koska en suostu mistään hinnasta viettämään joulua poissa Suomesta. Ihan uskomatonta, että tasan kuukauden päästä lähdemme jo kohti Kanadaa ja varmasti yhtä elämämme suurinta seikkailua. Jännittää ja pelottaa, kuten aina ennen pidempiä reissuja, mutta uskon, että matkasta tulee meille unohtumaton kokemus, jota voimme muistella vielä vanhoina keinutuolissa.

Ihanaa viikkoa kaikille, täällä on käynnissä jo aikamoiset häätohinat! <3

8 kommenttia:

  1. Ihanaa reissua teille.!!! Jäänkin mielenkiinnolla odottamaan matkastanne postauksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos paljon! :) Varmasti kirjoittelen tuosta reissusta paljon tänne blogiin, joten luettavaa riittää.

      Poista
    2. On ihana saada fiilistellä koto Suomessa sohvalla hienoista kuvista tekstin kera.! <3

      Poista
    3. Mukava kuulla <3 toivotaan, että yhteydet toimivat hyvin ja pystyn kirjoittelemaan paljon jo reissun päällä. Vähän piristystä syksyn pimeyden keskelle :)

      Poista
  2. Wau.
    Innolla odotan jatkoa. Itse lähden mieheni kanssa myös maailmanympärimatkalle 2.12.2018 ja olemme maaliskuun loppuun. Toivon sinulta vinkkejä viime hetkien valmisteluihin, budjettiin ja Australian ja Uuden-Seelannin kiertelyyn. Ihanaa matkaa teille! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa matkaa myös teille ♥ Ja kiitos postaustoiveista. Varmasti on tulossa juttua Australiasta ja Uudesta-Seelannista. Voisin myös yrittää kirjoitella ennen matkaa vähän meidän valmisteluista ja budjetista.

      Poista
    2. Itseänikin Uusi-Seelanti kiinnostaa, sekä budjetti ym.

      Poista
    3. Kiva kuulla :) Palaan taas matkajuttuihin kunhan tämä häähumu rauhoittuu.

      Poista