lauantai 27. tammikuuta 2018

Talvinen Turku

Kun ulkona on taas ankean märkää ja lumetonta, halusin palata viime viikonloppuun, jonka vietin Turun seudulla satumaisia talvimaisemia ihastellen. Kävin Naantalissa kummipojan synttäreillä ja yhdistimme samaan yhteyteen pienen viikonloppureissun avomiehen kanssa.


Yövyimme Turussa Hesehotellissa (:D), joka oli todella positiivinen yllätys. Huone oli perussiisti ja tilava neljän hengen huone, joka masoi vain 75€/yö. Rakennus oli hyvin äänieristetty, eivätkä liikenteen äänet kuuluneet sisälle ollenkaan. Hotellilta oli vain lyhyt kävelymatka Turun keskustaan ja Aurajoen rantaan. Yöpymiseen kuului myös autopaikka ja wi-fi. Vähän oli tosin naurussa pitelemistä, kun hotellin vastaanotto tosiaan toimii alakerran Hesburgerin yhteydessä, josta ostimme myös aamupalasmoothiet. Mutta ehdottomasti voin suositella Hesehotellia, jos on tarvetta yöpyä edullisesti lähellä Turun keskustaa.


Illalla teimme kävelyn jokirantaan, joka oli valaistu kauniisti. Lumen kuorruttamat puut tekivät maisemista erityisen taianomaiset. Illallisella kävimme Turun Kellariravintolassa, jonka ruuat olivat todella herkullisia. Sen jälkeen pysähdyimme vielä drinkeille tunnelmalliseen Pinellaan.


Sunnuntaina ajoimme aamusta takaisin jokirantaan ja suuntasimme M Kitchen Cafén brunssille Aboa Vetuksen ja Ars Novan tiloihin. Brunssi oli oikein hyvä ja monipuolinen, jonka jälkeen oli hyvä kierrellä vatsat täynnä museoaluetta. Aboa Vetus tarjosi mielenkiintoisen katsauksen historialliseen Turkuun ja Ars Novassa taas pääsi ihmettelemään mielenkiintoista nykytaidetta.


Koska ilma oli ihanan aurinkoinen, teimme lyhyen kävelyn jokirannassa ja nousimme Vartiovuorenmäelle ihastelemaan kauniita talvimaisemia. Nämä jatkuvat kehnot talvet ovat herättäneet minussa ainakin sisäisen talvituristin. Pakko räpsiä hirveä määrä kuvia niistä harvoista talvipäivistä, mitä tänne etelään suodaan. Toivottavasti ennusteet nyt pitäisivät paikkaansa ja talvi palaisi jo ensi viikolla.


Talvi ja Turku, mikä täydellinen yhdistelmä. Kuusi vuotta tuossa ihanassa kaupungissa jättivät minuun ikuisen kaipuun Turkua kohtaan. Viime viikonlopun aikana alkunsa sai myös hieman yllättävä tapahtumaketju, joka toivottavasti johtaa siihen, että Turkuun tulee palattua taas vähän useammin tulevaisuudessa.


Näiden talvisten kuvien ja Turku-hehkutusten myötä toivottelen kaikille oikein mukavaa viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti