sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Suunnitelmia vuodelle 2018

Hyvää uutta vuotta 2018! Juhlat on nyt juhlittu, lomat nautittu ja on taas aika palata arkiseen aherrukseen. Ihan tavallista arkea se ei minulla tarkoita, koska en ole säännöllisessä päivätyössä, mutta ensi viikolla alan palailla taas opintojen ja mahdollisten sijaisuuksien pariin.

Vuosi vaihtui Oulun talvisissa maisemissa. 

Sitä ennen ajattelin vähän suunnata katsetta tähän 2018 vuoteen. Lupauksien teosta luovuin jo aikoja sitten, mutta alkuvuosi on hyvää aikaa tehdä jonkinlainen yleiskatsaus tulevaan vuoteen. Olen monet kerrat kantapään kautta oppinut, että elämä ei läheskään aina mene suunnitelmien ja toiveiden mukaan. Mutta jotenkin aina uuden vuoden alussa jaksan pienen hetken uskoa hyvään ja siihen, että edessä olisi se paras tai ainakin toiseksi paras vuosi tähän astisessa elämässä. Ainakin tuleva vuosi tulee sisältämään paljon muutoksia ja jännittäviä tapahtumia. Toivon myös, että se tuo mukanaan suuren määrän iloa, onnea ja hyvää oloa elämääni. 


Ensimmäinen suuri muutos tulee olemaan muutto uuteen kotiin, todennäköisesti jo maaliskuussa. Vanhempani muuttavat pienempään asuntoon ja me heidän nykyiseen asuntoonsa. Teetämme asuntoon aika laajan pintaremontin, jota olen suunnitellut jo syksystä lähtien. Olen niin innoissani lisääntyvästä tilasta ja ihanasta asunnosta, josta saan muokata juuri sellaisen kuin haluan. Toivon myös todella, että siitä tulisi meidän pitkäaikainen kotimme, koska kuusi muuttoa kymmeneen vuoteen alkaa riittämään minulle. Alkuvuosi meneekin siis tavaroita läpikäyden, uusia kalusteita ostellen ja remontin edistymistä jännittäen. 

Lux Helsinki toi valoa pimeyden keskelle.

Muuton lisäksi tähän vuoteen mahtuu myös toinen suuri tapahtuma. Menemme nimittäin naimisiin elokuussa ja hääsuunnittelut ovat jo täydessä käynnissä. Ensi viikonloppuna ajattelin suunnata häämessuille imemään ideoita, vaikka suuret linjat onkin jo päätetty. Myös pukua pitäisi lähteä metsästämään lähiaikoina. Voisin jossakin vaiheessa kirjoitella hääsuunnitelmista enemmänkin, mutta mitään hääblogia tästä tuskin on tulossa.


Kolmas suuri suunnitelma tälle vuodelle liittyy matkustamiseen. Haaveissamme olisi nimittäin tehdä astetta pidempi häämatka, joka kestäisi noin kolme kuukautta syys-joulukuussa. Alustavat suunnitelmat ovat jo olemassa, mutta remonttiin menevä raha vaikuttaa budjettiimme, joten palailen tähänkin asiaan tarkemmin, kunhan saamme suunnitelmat lyötyä lukkoon.


Ammatillisestihan olen pihalla kuin lumiukko, enkä usko siihen tulevan suurta muutosta tämän vuoden aikana. Etenkin, kun loppuvuosi on tarkoitus viettää maailmalla. Luulen, että alkuvuosi tulee olemaan samanlaista sillisalaattia kuin mennyt syksykin töiden suhteen. Luokanopettajuutta jatkan varmaankin sijaisuuksia tehden, jos en satu saamaan jotain sopivaa resurssiopettajan paikkaa. Myös matkailualalla tulen tekemään jonkin verran hommia, mutta niiden muoto on vielä täysin auki. Lisäksi haluan saada vapaaehtoistyön taas säännöllisemmäksi osaksi elämääni. Tavoitteena on myös suorittaa yhteisöpedagogin opintoja eteenpäin avoimessa AMK:ssa, jotta voin taas keväällä hakea varsinaiseksi opiskelijaksi. Yhdessä vaiheessa olin jo luopumassa koko jutusta, mutta jokin siinä koulutuksessa kiehtoo niin paljon, että päätin yrittää vielä uudemman kerran.


Yksi suurimmista tavoitteista tälle vuodelle olisi löytää parempi tasapaino niin henkisesti kuin fyysisestikin. Elämäni on ollut aikamoista myllerrystä viime vuosina ja se on todella näkynyt niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Stressiherkkyys, uniongelmat, tunnesyöminen, huono liikuntamotivaatio  ja heikko itsetunto ovat kaikki sellaisia asioita, joiden toivoisin vähentyvän tämän vuoden aikana.  Ilmoittauduin mukaan nyt tammikuussa alkavaan nettivalmennukseen, jotta saisin tukea ja lisämotivaatiota tuon tasapainon löytämiseen. Painon pudottaminen ei ole tärkeintä, vaan yleinen hyvä olo itseni kanssa.


Tietysti toivon, että pysyn itse terveenä ja että läheiseni voisivat hyvin tänä vuonna. Ja että uskallan tänäkin vuonna haastaa itseni mukavuusalueeni ulkopuolelle ja kokeilla uusia asioita. Lisäksi toivon paljon ihania hetkiä rakkaiden ihmisten kanssa, iloisia juhlia, positiivisia yllätyksiä, kauniita ilmoja ja mielenkiintoisia matkoja.


Saas nähdä kuinka moni noista sunnitelmista ja toiveista toteutuu. Toivottavasti mahdollisimman moni, koska olisin todella hyvän vuoden tarpeessa. 2018, yllätä minut iloisesti!


Minkälaisia suunnitelmia tai tavoitteita teillä on vuodelle 2018? :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti