sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tammikuun parhaat palat

Koska nykyään minulla on entistä vähemmän aikaa bloggaamiselle, ajattelin alkaa koota jokaisen kuun lopussa yhteen kuukauden tärkeimpiä tapahtumia. Kun en enää yritä väkisin kirjoittaa joka välissä kuulumisiani, jää minulla toivottavasti aikaa myös vähän syvällisempienkin postausten tekemiseen. Kuulumisiani olen muutenkin kirjoittanut lähinnä itseäni varten, jotta muistaisin myöhemmin, mitä kaikkea elämässäni on tapahtunut milloinkin. Matkoista tulen kirjoittamaan edelleen erikseen, joten näihin postauksiin kokoan sitä kaikkea muuta, mitä elämässäni on tapahtunut kuukauden aikana. Mutta sitten niihin tammikuun parhaisiin paloihin.

Nuorten leijonien MM-kulta

Reissusta arkeen palaaminen on aina vähän haastavaa. Etenkin, kun joutuu lähtemään maanpäällisestä paratiisista Suomen 25 asteen pakkasiin. Onneksi paluupäivänämme pelattiin nuorten jääkiekon MM-finaali, mikä helpotti kotiinpaluuta huomattavasti. En ole eläissäni nähnyt niin jännittävää lätkämatsia ja miten upeasti se päättyikään Suomen voittoon. Sitä oli tietysti pakko lähteä seuraavana päivänä juhlimaan vielä paukkupakkaseen, ei niitä maailmanmestaruuksia nimittäin turhan usein Suomeen saada.



Viikonloppu Turussa
Tammikuun puolessa välissä kävin pitkästä aikaa viikonloppuvisiitillä Turussa. Majoituimme äidin ja hänen ystävänsä kanssa hotelliin ja kävimme katsomassa Linnateatterissa Rantarouvat. Voin suositella esitystä lämpimästi. Välillä sai nauraa niin, että tuoli hytkyi. Esityksen jälkeen kävimme syömässä Sergiosissa, minne tulivat myös molemmat pääosien esittäjät Sinikka Sokka ja Jaana Saarinen.


Illalla lähdin vielä käymään Naantalissa kummipoikani synttäreillä, jossa näin pitkästä aikaa monia rakkaita ihmisiä. Sen jälkeen kävimme vielä blineillä ja drinkeillä Turun keskustassa. Vaikka viihdyn Lauttasaaressa paremmin kuin hyvin, minuun iskee Turussa aina tietty kaipuun tunne. On ikävää, etten pysty enää käymään siellä niin usein ja näkemään siellä päin asuvia ihmisiä niin usein.



Sunnuntaina kävimme vielä Turun linnassa, joka oli todella kaunis upeana talvipäivänä. Koko kuuden vuoden asumisaikana en saanut vierailtua linnan sisällä, mutta nyt näin vihdoin senkin. Turun linna on kyllä upea ja mielenkiintoinen pala Suomen historiaan, johon kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa. Paluumatkalla pysähdyimme vielä Salon Design Hillillä, joka on aivan ihana paikka. Myynnissä on paljon erilaisia merkkituotteita hyvin tarjouksin ja paikan kahvilan ruoka- ja juoma-annokset ovat todella näyttäviä ja herkullisia. Ehdottomasti Helsinki-Turku motarin paras pysähdyspaikka.

Synttärit

Tammikuun 23.päivä oli vuorossa minun synttärit (23 tuli täyteen neljättä kertaa!). Samalla vietimme myös Fyllin 2-vuotissynttäreitä. Sain aivan ihania lahjoja, kuten vaatehöyrystimen, Ray-Banin aurinkolasit ja aktiivisuusrannekkeen (jota en ole vielä käynyt ostamassa, olkoot helmikuu vasta kuntokuu :D).



Iltaa vietin Viivin kanssa aluksi Cantina Westissä ja lopuksi Kaarle XII:ssä. Ilta oli taas hulvattoman hauska, vaikka moni ihmettelikin, miten voi olla vain kahden hengen synttärijuhlat. Laatu korvaa määrän, aina <3 Illan mieleenpainuvin tyyppi oli tanssilattian vallannut pyörähtelijä. Muutenkin olimme iloisesti yllättyneitä, miten aikaisin etenkin miehet uskaltautuivat tanssilattialle. Kalleen tulemme varmasti menemään uudemmankin kerran.

Vanhojen harrastusten paluu

Tammikuussa olen tehnyt paluun kahden vanhan harrastukseni pariin. Tänä viikonloppuna kävimme Mindin kanssa monen kuukauden tauon jälkeen ilahduttamassa vanhuksia Kaverikoira-porukalla. Sekä Mindin että minun sairastelut aiheuttivat harrastukseemme paussin, mutta toivottavasti terveydelliset vastoinkäymiset pysyvät kurissa tänä vuonna.

Toinen harrastus taas on ollut tauolla lähes 10 vuotta. Päätin nimittäin liittyä takaisin partioon. Se oli aikanaan minun pitkäaikaisin harrastukseni, jonka parissa kasvoin 10 vuotta. Kun kuulin Suomessa ensi kesänä järjestettävästä jamboreesta, Roihusta, päätin, että haluaisin kokea partioelämyksiä vielä näin aikuisenakin. Niinpä liityin takaisin lippukuntaani Lauttasaaren Luotsityttöihin ja ilmoittauduin mukaan heinäkuiselle Roihulle. Ainakaan toistaiseksi minulla ei tule olemaan mitään vakituista roolia lippukunnassa, mutta yritän auttaa tapahtumien ja leirien järjestämisessä parhaani mukaan.

Messut

Nyt loppukuusta kävin kahdilla messuilla. Ensin oli vuorossa Matkamessut, jossa kävin moikkailemassa Olympian väkeä ja hakemassa tietoa tämän vuoden matkakohteistani. Nuo messut ovat mukava tapa aloittaa reissuvuoden suunnittelu ja kehittää matkakuumetta entisestään.



Tänä viikonloppuna kävin puolestaan ensimmäistä kertaa opetusalan Educa-messuilla. Messuilla oli paljon mielenkiintoisia esittelijöitä ja osallistuin varmaan kymmeneen arvontaan. Tuomas lähti seurakseni ja messuja tulikin kierrettyä useampi tunti. Messujen ainoa huono puoli on se, että jossakin vaiheessa tulee kauhea infoähky, jota on pakko sulatella metrilakuilla :D

Tinder-tulva

Mikähän siinä on, että miehet tulevat aina aalloissa? On aikoja, kun ketään ei näy mailla eikä halmeilla ja sitten yhtäkkiä niitä tulvii ovista ja ikkunosta. Tinderissä en ollut saanut keneltäkään kuukausiin viestiä ja nyt tammikuussa minulle on viestitellyt ainakin 5 miestä. Myös synttäreinä oli seuraantunkijoita riesaksi asti. Oma reaktioni miestulvaan on yleensä ahdistus, kun haluaisin mieluummin keskittyä yhteen kerrallaan (enkä viiteentoista). Ja tietysti näistä kaikista mahdollisuuksista jumitun siihen ainoaan, jonka kanssa ei ole mitään toivoa edetä mihinkään suuntaan. Jaa, miksi olinkaan sinkku? :D
Talvi

Ihana talvi kävi piipahtamassa tammikuussa, vaikka nyt se onkin vain pelkkä kaunis muisto. Olisin mieluummin kestänyt niitä paukkupakkasia kuin tätä loskaa ja liukkautta, joka on vallannut kadut. Merikin oli hetken aikaa kunnolla jäässä, joten pääsin pitkästä aikaa nauttimaan myös jäällä kävelystä Mindin kanssa.



Rentoutuminen

Tammikuussa olen pyrkinyt suhtautumaan elämään entistä rennommin. Työstressiä olen vähentänyt mm. lukemalla, saunomalla, herkuttelemalla ja telkkaria katsomalla. Myös toista kuukautta jatkuva flunssani on pakottanut ottamaan aiempaa rennommin ja lepäämään enemmän. Toivon todella, että tänä vuonna sairastaisin ja stressaisin huomattavasti vähemmän.

SuomiLOVE

Kuukauden paras TV-löytöni oli YLE:n SuomiLOVE. En tajua, miten minulta on voinut mennä noin ihana ohjelma ohitse. Onneksi toinen kausi löytyy Areenasta, niin pystyin pitämään viikonlopun pituisen itkumaratonin. En ole pystynyt katsomaan vielä yhtäkään jaksoa ilman kyyneleitä, niin koskettavia tarinoita suomalaiset ovat elämästään jakaneet. Ohjelma on ehdottomasti Venlansa ansainnut.

Sellaista kaikkea on mahtunut tammikuuhuni reissaamisen, matkasuunnittelun ja töiden lisäksi. Monien mielestä tammikuu on kuukausien maanantai, mutta minulle se kuvastaa uuden luvun alkua. Lisäksi siihen kuuluu aina paljon iloisia juhlia, joista ei voi tulla muuta kuin hyvälle mielelle. Jos koko vuosi kuluu yhtä hyvin kuin tämän vuoden tammikuu, niin siitä on tulossa hyvin onnistunut ja onnellinen.

Miten teidän muiden tammikuu on sujunut? Mukavaa helmikuun alkua kaikille!:)

2 kommenttia:

  1. Onhan tuohon kuukauteen aika paljon mahtunut! Naurahdin tuolle mies-kohdalle :D mikä siinä onkin, että aina kiinnittää huomiota siihen mahdottomaan. Sinkkuus taitaa tosiaan olla helpompaa... :D

    Täällä suunnalla tammikuu oli hyvin sosiaalinen. Olin vähän väliä menossa kavereiden kanssa jonnekin: oli kämppisiltaa, ulkona syömisiä, opiskelijabileitä ja läksiäisjuhlia. Ystävät ovat kerta kaikkiaan parasta ihmisen elämässä ^^ Opinnot lähtivät hiljalleen käyntiin ilman suurempaa stressiä, mikä ilahduttaa kovasti.

    Mukavaa helmikuuta siullekin! :) Innostuneena ootan, mitä tulee seuraavaksi vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ida ihanasta kommentista <3 Kiva kuulla, että sinunkin tammikuu on ollut täynnä mukavia hetkiä :)

      Välillä tuntuu, ettei elämässä tapahdu kauheasti mitään, mutta tämmöissä koonneissa sitä huomaa, miten paljon yhteen kuukauteenkin mahtuu tapahtumia.

      Sinkkuus on kyllä niin paljon helpompaa kuin noiden miesten kanssa vääntäminen ja kääntäminen :D onneksi on tosiaan ystävät, jotka pitävät järjissä. Ovat kyllä ehdottomasti parasta elämässä <3

      Mukavaa helmikuuta, toivottavasti se tuo meille molemmille mielenkiintoisia käänteitä :)

      Poista