torstai 28. tammikuuta 2016

Matkasuunnitelmia vuodelle 2016


Tuntuu, että tämä matkariippuvuuteni vain pahenee vuosi vuodelta. Ehkä sitä aiemmin hillitsi edes vähän se, että tuloja ei opintotuen lisäksi ollut juuri ollenkaan, vaan kaikki matkarahat piti nipistää säästöistä. Nyt kun olen jo melkein puoli vuotta saanut säännöllistä kuukausipalkkaa, tuntuisi hölmöltä, etten tekisi ansaitsemillani rahoilla sitä, mitä eniten rakastan.

Heinäkuuhun asti minulla alkaa olla jo reissukuviot melko selkeät. Kolme matkoista on jo varmistunut ja kaksi on vielä suunnitteluasteella. Jos ne kaikki tulevat toteutumaan, tulee huhtikuu olemaan ainoa kuukausi, jolloin en ole matkoilla seuraavan puolen vuoden aikana. Ai miten niin lähti homma taas vähän käsistä? :D

Vilna

Ensimmäinen matkoista odottaa jo muutaman viikon päässä. Lähdemme äidin kanssa piipahtamaan Vilnassa kolmeksi päiväksi. Liettua on lähin maa (ja ainoa Balttian maista), jossa en ole vielä käynyt, joten se sopii hyvin myös tämän vuoden matkatavoitteeseeni. Ilmat tuskin tulevat olemaan mitkään ihmeelliset helmikuun loppupuolella, mutta eiköhän kaupungista tekemistä löydy. Varattiin myös hienon näköinen hotelli, josta löytyy ihana spa-osasto huonojen ilmojen varalle. Mukavaa päästä taas reissuun äidin kanssa, kun syksyinen Slovakian matka jäi minulta töiden takia välistä.

Longyearbyen, Huippuvuoret

Hieman yllättävä käänne reissusuunnitelmiini tuli jouluna, kun sain kuulla, että serkkuni opiskelee koko kevään Huippuvuorilla. Siitä sain idean, että voisin käydä moikkaamassa häntä jossakin vaiheessa kevään aikana. Ainoa mahdollinen ajankohta minulle olisi pääsiäisloma, mutta serkku ei ollut vielä varma, tuleeko hän juuri silloin käymään Suomessa. Lopullinen päätös tuon reissun suhteen tulee siis lähiaikoina. Huippuvuorilla olen käynyt aikanani Olympian matkalla yli kymmenen vuotta sitten, mutta mielelläni lähtisin uudestaankin tuohon arktiseen ihmemaahan. Serkku oli kuulemma jo käynyt selviytymiskurssin, joten hän voisi sitten suojella minua jääkarhuilta ja lumivyöryiltä :D

Tallinna

Vilnan lisäksi tulen kevään aikana vierailemaan myös etelänaapurissamme Virossa. Lähdemme työporukalla toukokuussa viikonlopuksi Tallinnaan, mistä tulee varmasti hauska kokemus. Edellisestä Viron visiitistäkin on kulunut useampi vuosi, joten on kiva päästä taas Tallinnan tunnelmallisille kaduille ja kujille. Tosin luulen, että tiedossa on aika vauhdikas reissu, ainakin, jos meno on lähelläkään pikkujouluja :D

Malta


Kolmas varmistunut matka tälle vuodelle on vuorossa heti sen jälkeen, kun olen saanut annettua kevättodistukset oppilaiden kouraan. Lähden nimittäin kevätjuhlan jälkeisenä päivänä Maltalle reiluksi viikoksi. Kyseessä on omaloma eli lähden reissuun itsekseni. Tarkoituksena on rentoutua kevään työrupeaman jälkeen ja mahdollisesti kehittää sukellustaitoja Maltan upeissa vesissä. Malta vaikuttaa todella mielenkiintoiselta paikalta, jossa riittää varmasti tekemistä ja näkemistä pidemmäksikin aikaa. 

Kroatia

Kesän toinen reissu tulee todennäköisesti olemaan heinäkuussa. Viivin kanssa aiomme nimittäin lähteä juhlistamaan 20 vuotta(!) kestänyttä ystävyyttämme Kroatiaan. Jotain meidän pelottavan yhtenäisestä ajatuksenjuoksusta kertoo se, että olin ajatellut, että haluaisin lähteä Kroatiaan, mutta en ollut puhunut siitä Viiville vielä mitään. Synttäreinäni sitten kysyin, mihin Viivi haluaisi lähteä ja hän vastasi ajatelleensa Kroatiaa! Matkakohde on siis päätetty yhdessä tuumin, mutta kaikki muu on vielä avoinna. Hyviä matkavinkkejä Kroatiaan liittyen otetaan siis lämmöllä vastaan :)

Tämmöistä kaikkea siis tiedossa seuraavan puolen vuoden aikana matkustusrintamalla. Ja sitten on vielä se toinenkin puolikas jäljellä. Mitähän sitä vielä oikein ehtiikään keksiä? Jos kaikki suunnitelmat toteutuvat, tulee Kroatia olemaan 50. maa, jossa olen käynyt, mikä olisi ihan mahtavaa. Mielenkiintoinen reissuvuosi taas edessä, joten blogiinkin luulisi riittävän kirjoitettavaa. Tuskin maltan odottaa!

Minkälaisia reissuja teillä muilla on tiedossa tänä vuonna? :)

(Kaikki kuvat: Wikimedia/Wikipedia)

6 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää suunnitelmat! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvät kohteet vuodelle 2016, mä lisäisin siihen vielä Montenegron,mistä löytyy Lonely Planetin v 2016 paras kaupunkikohde, upea, ihastuttava Kotor. Sinne matkustan syyskuussa, mutta ensin tyttären kanssa Liettuan kauniiseen 😊 Vilnaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, kiitti äiti :D Montenegro menee ehdottomasti harkintaan riippuen syksyn työtilanteesta.

      Poista
  3. Mulla on myös listalla sekä Baltian maat että Kroatia, mutta saa nähdä millä aikataululla ne toteutuu. Ainoa varattu on pikavisiitti Lontooseen huhtikuussa, mutta heti kun olin varannut viikonlopuksi lennot, ilmaantui yksi työmatka, jonka paluu venyisi perjantaina sen verran, etten ehtisi Lontoon iltalennolle. Argh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, onpas ärsyttävää! Toivottavasti saat asian jotenkin järjestymään :)

      Poista