torstai 31. lokakuuta 2013

"Syyslomailua"

Vaikka joudunkin nykyään olemaan yliopistolla vähemmän kuin koskaan ja työrintamallakin on ollut viime aikoina hiljaista, päätin kuitenkin pyhittää itselleni "syysloman" gradusta siinä toivossa, että sen jälkeen pääsisin sen kimppuun ihan uudella tarmolla (niin varmaan :D). Suuntasinkin siis viime perjantaina kohti Helsinkiä viikonlopuksi ja siitä matka jatkui sunnuntaina vielä Porvooseen mökille. Oli ihana päästä näkemää koko perhettä, ystäviä ja muita tuttuja ja sukulaisia pitkästä aikaa. Lomafiilistä edisti tietysti myös äidin täyshoitolasta nauttiminen. Vaikka dieetti ja lihaton lokakuu saivatkin kyytiä äidin herkkujen myötä, olivat ne myös ehdottomasti sen arvoisia! Laihduttamaan ja kasvissyömään kerkeää muulloinkin, sillä siitä ilosta, kun pääsee äidin herkkupöytään, on otettava joka kerta kaikki ilo irti :D

Perjantaina näin Viiviä ja suuntasimme yhden kaverimme luokse Vantaalle. Epäilyksistäni huolimatta löysin Vantaan perukoillekin yllättävän hyvin ja oli kiva nähdä kyseistä kaveria pitkästä aikaa. Juttu luisti hyvin, vaikka edellisestä tapaamisesta olikin taas vierähtänyt lähes vuosi. Vantaalta suuntasimme takaisin Lauttasaareen, jossa minua odotti perhepäivällinen koko perheen voimin pitkästä aikaa. Loppuilta kuluikin herkutellen, jutellen ja ähkyä sohvalla potien Vain elämää-ohjelman parissa. Tuollaiset perhehetket ovat nykyään niin harvassa, että niistä vain haluaa ottaa kaiken irti.

Lauantai alkoi historiallisissa merkeissä, kun vaihdoin isän ohjeistuksen ja valvonnan alaisena ensimmäistä kertaa autoon talvirenkaat. Olen niin ylpeä saavutuksestani! Vaihtaminen sujui yllättävän kivuttomasti ja oli oikeastaan aika hauskaakin puuhaa. Tuon operaation jälkeen suuntasimme Jaakon kanssa käymään Tumpin ja Anun asunnolla Espoossa. Siellä oli remontti jo edennyt mukavasti sitten viime näkemän, joten eiköhän siitäkin vielä valmista tule. 

Illalla Viivi tuli istuskelemaan aluksi meille ja siitä jatkoimme viettämään iltaa muutaman muun kaverin kanssa Larun paikalliseen Bistro Pirattiin, johon olemme viimeisen vuoden aikana päätyneet Viivin kanssa jo ehkä huolestuttavan usein. Mutta minkä sille voi, että Piratissa on vain kerrassaan uskomatonta kapakka(räkälä)henkeä, käsittämättömiä persoonia ja monesti sellainen meno, etten vastaavaan ole törmännyt missään. Tasokasta paikasta ei nykyään saa tekemälläkään, mutta ainakin sieltä pääsee kävellen kotiin, mikä on aina positiivista. Alkuilta vaikutti todella ankealta ja pelkäsimme joutuvamme pettymään Pirattiin pitkästä aikaa, mutta sitten paikan epävirallinen kapelimestari pörhälsi paikalle sekoittaen koko paikan karaoke- ja muilla esityksillään. Ilta oli jälleen ihan käsittämättömän hauska, outo ja sekopäinen, joten ei sinne vaan voi olla palaamatta kerta toisensa jälkeen.

Sunnuntai aamupäivä menikin illasta toipuen, äidin upeasta brunssista nauttien ja mummin luona kyläillen. Sen jälkeen suuntasimme äidin kanssa kohti Porvoota, jossa isä ja Mindi jo olivatkin. Illalla söimme nepalilaista ruokaa, katselimme monta lemppariohjelmaamme ja sain kinuttua isän pelaamaan Unoa, mikä oli suuri virhe. Hävisin varmaan valehtelematta seitsemän kertaa putkeen, mikä oli jo aika nöyryyttävää! :D

Syksy alkoi jo olla lopuillaan mökillä ja talvi teki selvästi tuloaan.

Maanantaiaamuna haastoin isän korikseen, joka oli toinen suuri virhe. Kyllä se taitaa ihan oikeasti käydä treenaamassa sitä viikottain, niin selvästi hävisin jälleen. No se on hyvä kehittää itsestään aika ajoin hyvää häviäjää :D Pelin jälkeen suuntasin vielä Mindin kanssa metsään lenkille. On vaan ihanaa välillä vaellella keskellä autiota metsää päämäärättömästi ja pysähtyä katselemaan välillä metsän ihmeitä.


Mindi nautti taas vähintään yhtä paljon metsässä vapaana vaeltelusta kuin minä ja oli loistavaa retkiseuraa. Muistin ottaa eväätkin mukaan molemmille, vaikka Mindi kyllä himoitsi selvästi pullaani enemmän kuin omia herkkujaan!



Muuten aika kuluikin tietysti suurinta rakkauttani 8-bittistä Nintendoa pelaillen, syöden, sienestäen, jumppaillen, saunoen, paljuillen, pieniä askareita tehden ja ihan vaan löhöillen. Täydellinen mökkiloma siis jälleen kerran. Ajatukset eivät kauheasti graduun harhaileet, paitsi silloin kun joku siitä pirulaisesta jotain sattui kysymään, joten senkin suhteen loma oli onnistunut.

Parhautta, parhautta, parhautta <3<3<3

Eilen palasin sitten ryminällä taas takaisin arkeen, kun vuorossa oli käynti suuhygienistillä pitkästä aikaa. On se vaan aina yhtä mieltäylentävää kuulla, että sitä hammaskiveä on jälleen kertynyt kauheasti ja antaa tyhjiä lupauksia siitä, että tästä eteenpäin alan käyttää sitä pirun hammaslankaa joka ikinen päivä. No onpahan hammasvälit puhtaat taas edes pari päivää, eikä ollut yhtään reikää, wuhuu! Tänään kävin vielä ottamassa B-hepatiittirokotteen reissu varten ja muuten päivä onkin kulunut PITKÄSTÄ aikaa siivoillen, joten lomalla tosiaan oli jotain vaikutusta yleiseen vireystilaani. Huomenna olen menossa muutaman opiskelijakaverin kanssa istumaan iltaa lautapelaillen, joten varmasti kiva ilta taas tiedossa. Mutta eipä mulla muuta, toivottavasti te muutkin olette saaneet/saatte nipistettyä itsellenne edes jonkinlaisen syysloman, kyllä se vaan piristää kummasti.
Suosittelen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti