perjantai 18. lokakuuta 2013

Alustavaa matkahysteriaa ja muita kuulumisia

Jotta pystyisin jälleen välttelemään gradun tekemistä, päätin tehdä pienen välikatsauksen ensi vuoden alussa koittavaan Aasian reissuun. Kummasti se matkakuume alkaa nousta, gradupaineista huolimatta, kun pääsee suunnittelemaan tulevaa reissua hyvien ystävien kanssa. Thaimaaseen lähtöön ei tosiaan ole enää kuin kaksi ja puoli kuukautta, mikä on toisaalta aika pelottavaa ja toisaalta taas älyttömän innostavaa. Taustat matkaan voi lukea tästä. Lyhykäisyydessään olen kuitenkin menossa ensiksi Pattayalle puoleksitoista kuukaudeksi opetusharjoitteluun ja sen jälkeen on tarkoitus reissata pari viikkoa Emilyn ja Camillan kanssa. 

En ole koskaan aikaisemmin  ollut yli kuukautta reissussa, joten olenkin jo nyt joutunut huomaamaan, miten monia asioita pitää tehdä ja suunnitella ennen pidempää matkaa. Viime aikoina päätäni on vaivannut etenkin Thaimaan viisumikäytännöt, mutta elättelen toivoa, että sekin sotku tuosta jotenkin vielä selviää. Onneksi aloin selvitellä sitä sentään hyvissä ajoin, enkä vasta viikko ennen lähtöä. On kuitenkin innostavaa, kun asiat alkavat pikku hiljaa loksahdella paikalleen ja matka alkaa tuntua päivä päivältä todellisemmalta. Matkasuunnitelmat alkavat olla aikalailla valmiita, ainakin ajatuksen tasolla, ja osa lennoista ja majoituksistakin on jo ostettu tai varattu.

Vietän siis aluksi Pattayalla kuusi viikkoa, jolloin olen koululla 3-4 päivää viikossa tekemässä opetusharjoitteluani. Koulu ja sen opettajat vaikuttavat todella mukavilta, joten en usko, että minulle tulee mitään ongelmia sinne sopeutumisen suhteen. Olen myös jo etsinyt muutamia mielenkiintoisia vierailukohteita Pattayan ympäristöstä, joihin lukeutuu ainakin ehdottomasti Flight of the Gibbon vaijeriliukurata viidakossa. Toivon myös, että pystyisin sumplimaan opetuspäivät niin, että saisin harjoittelujakson aikana pari pidempää vapaata. Jos se onnistuisi, ajattelin suunnata todennäköisesti joko Koh Changin tai Koh Sametin saarelle snorklailemaan ja rentoutumaan muutamaksi päiväksi. Sen lisäksi toivoisin pystyväni tekemään myös visiitin Kambodzan puolelle, ainakin katsomaan Angkor Watin temppelialuetta ja jos aikaa on, niin myös maan pääkaupunkiin Phnom Penhiin. Nuo mahdolliset reissut aion kuitenkin todennäköisesti järjestellä vasta paikan päällä, sitten kun opetusaikataulut ovat varmistuneet.

Koh Changin maisemia (kuvat Wikimedia)
Kiehtova Kambodza - Angkor Wat ja Phnom Penh (kuvat Wikimedia)

Nuo reissut ovatkin vasta suunnitteluasteella, toisin kuin tyttöjen kanssa tehtävä kierros. Eilen näimme taas tyttöjen kanssa ja varasimme yhteensä kolme hotellia matkan varrellemme. Aiomme kiertää yhdessä kolme Aasian suurkaupunkia, Bangkokin, Singaporen ja Kuala Lumpurin, jonka jälkeen jatkamme vielä Emilyn kanssa muutamaksi päiväksi jollekin saarelle. Olen käynyt kaikissa noissa kaupungeissa ollessani 4-vuotias, joten onkin jo aika saada vähän tuoreempia muistikuvia kaupungeista ;D Tarkoituksena on siis, että tapaamme Bangkokissa, jossa yövymme ensin neljä yötä. Bangkokissa haluaisin yleisen kiertelyn ja shoppailun lisäksi käydä ainakin kelluvilla markkinoilla sekä Suuressa palatsissa ja buddhalaisissa temppeleissä. Bangokissa yövymme Hotel De' Mocissa, johon päädyimme edullisen hinnan, hyvän sijainnin, uima-altaan ja ilmaisten polkupyörien takia. 

Bangkok Skyline (kuvat Wikimedia)
Bangkokin kiehtovia vierailukohteita ja nähtävyyksiä (kuvat Wikimedia)

Bangkokista jatkamme matkaa kohti Singaporea. Tässä vaiheessa matkansuunnittelua meillä lähti homma viimeistään ihan käsistä. Singaporessa yöpyminen on Thaimaaseen ja Malesiaan verrattuna melko kallista, samalla hinnalla, kun saamme Kuala Lumpurissa yli 100 neliöisen huoneiston saa Singaporessa vain hostellimajoituksen jaetussa makuusalissa. Aluksi päätimme tyytyä hostelliyöpymiseen, mutta sitten jotenkin vahingossa päädyimme katsomaan Singaporen kuuluisinta hulppeaa Marina Bay Sands hotellia ja saimme siitä, ja etenkin sen hulppeasta kattoterassista uima-altaineen, hirvittävän päähänpinttymän. Koska myös Emilyn synttärit ovat silloin, kun olemme Singaporessa, tuntui ajatus hostelliyöpymisestä tosi ankealta. Joten, mitä tekevät kolme blondia: varaavat tietysti huoneen Marina Bay Sand hotellista yhdeksi yöksi, vaikka se tarkoittaakin sitä, että loput yöt joudumme viettämään Coziee Lodge hostellissa, jonka sängyissä on kiinni kahleita ja ovissa roikkuu käsirautoja ;D Molemmat tulevat varmasti olemaan vähintäänkin mielenkiintoisia kokemuksia!

Tota hotellia, näkymiä ja uima-allasta oli vaan kerrassaan mahdotonta vastustaa! (kuvat Wikimedia)

Tuon yhden päivän aiomme siis viettää varmaan kokonaan hotellissamme, jotta saamme siitä kaiken irti, mutta muina kolmena päivänä tulee varmasti kierreltyä ympäri Singaporea. Itse haluaisin ainakin päästä tuon Singapore Flyer maailmanpyörän kyytiin ja tehdä yösafarin Singaporen eläintarhassa. Eräät perhetuttumme asuvat Singaporessa, joten heitäkin tulee sitten nähtyä mahdollisesti vierailun aikana.

Singapore Skyline & Marina Bay (kuvat Wikimedia)

Yhdeksi päiväksi ajattelimme myös suunnata Sentosan saarelle, josta löytyy tekemistä vähän joka lähtöön. Ajateltiin käydä ainakin Universal Studiosilla ja jos aikaa on niin tulee varmaan kierreltyä akvaariossa ja rannoillakin.

Sentosan aktiviteettimahdollisuuksia (kuvat Wikimedia)


Viimeinen kohteemme yhdessä on Kuala Lumpur, jossa majoitumme tosiaan Ambassador Row Serviced Suites by Lanson Placen 106 neliömetrin kokoiseen sviittihuoneistoon. Tuossa tajuaa, miten naurettavan edullista majoittuminen Aasiassa oikeasti on, kun sviitti kolmelle yölle maksaa alle 230 euroa meiltä yhteensä eli alle 80 euroa per nuppi. Eipä taida tolla hinnalla saada Suomessa edes yhtä yötä surkeimassakaan hotellissa!

Kuala Lumpur Skyline (kuvat Wikimedia)

Kuala Lumpur eroaa kahdesta edellisestä suurkaupungista ainakin uskonnon suhteen ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten paljon islamin usko oikein näkyy sen katukuvassa. Myös Kuala Lumpurissa riittää meille varmasti paljon ihmeteltävää kolmeksi päiväksi.

Kuala Lumpurin monipuolista arkkitehtuuria (kuvat Wikimedia)

Tuon jälkeen ryhmämme joutuu eroamaan, koska Camillan täytyy palata Suomeen jatkamaan opintojaan, mutta jatkamme Emilyn kanssa vielä muutamaksi päiväksi jonnekin kivalle pikkusaarelle chillailemaan. Aluksi katsoimme Malesian itärannikon ihania saaria, kunnes selvisi, että siellä on käynnissä vielä tuolloin monsuunikausi, eikä sinne oikein ole menemistä. Suunnitelmamme onkin nyt lentää Thaimaaseen ja suunnata siellä jollekin Trangin provinssin upeista saarista. Tällä hetkellä ainakin itseäni houkuttaa eniten Koh Mook/Koh Muk, joka tarjoaisi juuri sopivat puitteet rentouttavalle loppulomalle. Siitä asiasta täytyy kuitenkin vielä keskustella Emilyn kanssa lisää.

Sellaisia matkasuunnitelmia olen saanut yksin ja yhdessä kasaan tässä viime aikoina. Mitä enemmän reissua suunnittelee, sitä enemmän sen toivoisi jo alkavan. On helppo uppoutua tuntitolkulla selailemaan netistä matkaan liittyviä juttuja aina vaan uudestaan ja uudestaan. Voi, kun se graduunkin uppoutuminen kävisi yhtä helposti ;D Tällä viikolla olen kuitenkin saanut puristettua vihdoin ja viimein ulos graduni tulokset, jotka ovat olleet juuri päinvastaiset kuin toivoin, mikä on jälleen aiheuttanut harmaita hiuksia. Odotan vaan, että toi painajainen nimeltä gradu joskus loppuisi ja sen voisi unohtaa kokonaan.

Gradun tekemisen lisäksi sain tällä viikolla luettua Peter Franzénin Tumman veden päällä kirjan, jonka jälkeen suuntasin katsomaan sitä vielä elokuviin keskiviikkona. Pidin molemmista versioista paljon, todella hienosti tehtyjä ja koskettavia. Eilen oltiin ennen reissusuunnittelutuokiota tyttöjen kanssa myös keilaamassa Kupittaan hallilla. Keilaaminen on kyllä ihan huippu hauskaa puuhaa, kun sitä tekee tarpeeksi harvoin. Olin niin onnellinen, kun pääsin ensimmäistä kertaa yli sataan pisteeseen ja muutenkin keilaus sujui rennoissa ja nauruntäyteisissä merkeissä. Tuollaiset asiat vaan auttaa taas kummasti jatkamaan puurtamista gradun parissa.

Ottaisin mielelläni vinkkejä kaikista noista matkakohteista, jos olet jossakin niistä käynyt. Mitä kannattaa tehdä, missä käydä, miten liikkua paikasta toiseen tai ihan mitä tahansa muuta tarpeellista. Mukavaa viikonloppua kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti